|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kuhanje fiziološke
17.9.2010 19:35:23   
PC Baby
A katera mogoče sama kuha fiziološko raztopino? Nam je pred enim letom P dala recept, ampak smo jo mi kupovali, zdaj pa ugotavljamo, da smo je porabili ogromne tekočine in ogromno denarja, zato razmišljamo, da bi jo sami pripravljali.

Če kdo to počne - kako se vam obnese?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kuhanje fiziološke
17.9.2010 19:36:52   
sonček33
Pol litra vode, ena mala žlička soli.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.9.2010 19:38:52   
Felicita
9g / liter vode. računaj na izhlapevanje.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.9.2010 19:42:34   
PC Baby
9g/liter vode. Ok. Koliko časa pa kuhate? Verjetno mora vret, al ne?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.9.2010 21:21:33   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

9g/liter vode. Ok. Koliko časa pa kuhate? Verjetno mora vret, al ne?

dovolj je da ZAvre. potem daš notri sol in naliješ v sterilno steklenico (najboljš je če steklenico pregreješ v pečici - kot za sokove pač).

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.9.2010 22:04:13   
anika87
Recept imaš tudi v lanskem babybook-u, samo se mi ga ne ljubi iskat... ;) Najbrž mora bit kar podoben prej opisanemu, po moje nimaš kaj veliko filozofirat okol te slane vodice :)
Jaz jo bom tut najbrž doma skuhala, ko nam poidejo zaloge.

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.9.2010 11:10:51   
livia
Jaz jo kuham že kako leto, ker jo porabimo liter na en teden in v liter vode zavreš 9g soli (to je ena velika žlica, nezvrhana).

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.9.2010 11:30:54   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: livia

Jaz jo kuham že kako leto, ker jo porabimo liter na en teden in v liter vode zavreš 9g soli (to je ena velika žlica, nezvrhana).

liter fiziološke na dan..ja kaj pa delate z njo?

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.9.2010 14:21:52   
Najaa
Tudi kaz jo kuham že dolgo, kaki dve leti če ne več. Eva hitro se porabi liter fiziološke, če imaš dva otroka bolana in čistiš nos po 5 in večkrat na dan. Ne vem, jaz jo imam v ekstremnih razmerah za ene dva dneva.

Skuham jo: liter vode dam da zavreje, stresem not eno zvrhano žličko soli in pustim vret 5-10 minut na minimalnem ognju. Pa pokrijem na pol, da preveč ne izhlapeva.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2010 19:48:36   
anika87
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

na teden je napisala

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.9.2010 19:57:46   
PC Baby
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Mi smo izračunali, da smo v 12tih mesecih (od sinovega 4.meseca naprej) porabili že več kot 150l fizioloske, to pa je cca. 420€. Redka so obdobja, ko nima fejst zamašenega noska (to mu je šibka točka) in fiziološka pri nas teče v potokih. Tako, da jo bom kar začela sama delat.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2010 21:53:39   
nananaja
PC Baby, tudi pri nas steče kar precej slane vode, vsaj prejšno zimo jo je, ker tudi starejša še ni znala spihat nosu. Poleg tega sem januarja tudi sama imela precej hude tri tedne in sem jo uporabljala. Sem začela uporabljat domačo mesec ali dva preden je tamala dopolnila eno leto.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.9.2010 19:22:06   
PC Baby
No evo, sem vse naredila, kot ste mi svetovale, ampak ko se je ohladila je na dnu ostala rumena usedlina. Ko sem jo pretresla, se kar ni stopila, potem pa po vztrajnem tresenju je pa izginila. Predvidevam, da je to sol? A je OK če je to noter?

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.9.2010 19:42:43   
PC Baby
Aja, pa še to: pravite, da mora biti steklenica sterilna. kaj pa če uporabim tisto originalno plastenko od fiziološke iz lekarne, ki sem jo pravkar spraznila. A naj jo vseeno steriliziram?

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.9.2010 21:54:52   
Najaa
Meni nikoli nič ne ostane na dnu. user posted image
Steklenico pa jaz nikoli ne prekuhavam. Vlijem kar v tisto plastično iz lekarne, litersko. Vsake toliko jo tudi kupim novo, da se mal menja.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.9.2010 8:31:22   
2ursae
tudi jaz ne prekuhavam kakšnih steklenic, pustim tekočino kar v loncu. Itak na tri dni delam frišno.
Sicer pa tudi jaz pustim vreti 15-20 min, mi je tako svetovala sestra pri P.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.9.2010 9:01:11   
agataema
Jaz uporabljam vodo iz filtra, kjer pride ven že tako čista, kot bi jo prevrela, tako da samo pustim, da zavre. Delam isto kot ve, pol litra vode in slaba žlička soli. Nalijem so v originalno flaško od fiziološke. Mi jo porabimo pol litra na teden, kdaj več kdaj manj.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.9.2010 9:02:41   
Andromeda

Aja, pa še to: pravite, da mora biti steklenica sterilna. kaj pa če uporabim tisto originalno plastenko od fiziološke iz lekarne, ki sem jo pravkar spraznila. A naj jo vseeno steriliziram?

Jaz jo splaknem z vrelo vodo.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.9.2010 9:20:28   
thaiss
mi je tudi porabimo na hektolitre. Čeprav je star 3,5 let in zna pihnit nos še vedno redno zjutraj in zvečer spiramo nos in to 40ml v vsako nosnico. Ob prehladih, ki ponavadi trajajo od oktobra do marcauser posted image  pa čimvečkrat v čimvečjih količinah.
enkrat sem fiziloško sama skuhala ampak ne vem kje sem kikisnila, ker ko sem jo brzgnila tamalemu v nos se je začel dret da ga peče v nosuuser posted image user posted image
bom poskusla se enkrat, po zgornjih navodilih

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.9.2010 10:10:35   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

tudi jaz ne prekuhavam kakšnih steklenic, pustim tekočino kar v loncu. Itak na tri dni delam frišno.
Sicer pa tudi jaz pustim vreti 15-20 min, mi je tako svetovala sestra pri P.

upam da ne, ko je že sol noter user posted image ker potem to tut slučajno ni prava koncentracija, ampak je čisto previsoka... sicer pa 15-20 min je totalno brezveze in brez potrebe. vačina bakterij pocrka že pri 60 stopinjah.

sicer pa upam da je lonec pokrit. fiziološka je sicer super ''gojišče'' (ok, prov velik nimajo od tega, preživijo in množijo se pa, kar je najbolj pomembno) za mikrobe in predvsem plesni, zato je fajn da je v zaprti steklenici (majhna površina za dostop MO) in v hladilniku (težje razmere za MO).

< Sporočilo je popravil Felicita -- 20.9.2010 10:15:32 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.9.2010 10:38:55   
nananaja

No evo, sem vse naredila, kot ste mi svetovale, ampak ko se je ohladila je na dnu ostala rumena usedlina. Ko sem jo pretresla, se kar ni stopila, potem pa po vztrajnem tresenju je pa izginila. Predvidevam, da je to sol? A je OK če je to noter?

A imate trdo vodo? Ko trdo vodo prekuhaš, na dnu ostanejo ostanki vodnega kamna. V tem primeru lahko vodo sfiltriraš.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.9.2010 11:03:08   
PC Baby
Imamo trdo vodo in sem jo prej sfiltrirala z Britto. Sam imamo ZELO trdo pa je mogoče vseeno kaj ostalo...

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.9.2010 11:06:57   
ledenka
jaz vodo zavrem in potem dodam sol, fiziološko pa hranim kar v steklenici iz lekarne, zmeraj jo splahnem z vrelo vodo, predno nalijem svežo vodo noter.

res ne vem, zakaj bi voda morala vret 15 min user posted image

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.9.2010 11:10:35   
nati29
PC Baby, če boš dvo tri minute pustila vodo vreti, ti sigurno ne bo ostala nestopljena sol. Jaz vesno pustim vreti nekaj minut.

Pa še dobro je, da je sol brez dodatkov, npr. sredstva proti strjevanju soli, ker potem lahko otroka peče.

Jaz tudi nalijem kar v staro flaško od fiziološke.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
20.9.2010 11:27:25   
livia
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Meni nikoli nič ne ostane na dnu. user posted image
Steklenico pa jaz nikoli ne prekuhavam. Vlijem kar v tisto plastično iz lekarne, litersko. Vsake toliko jo tudi kupim novo, da se mal menja.

Enako kot Najaa

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.