|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vročina
2.9.2010 11:16:09   
Anonimen
Mene pa zanima kdaj otroku raste vročina,ko ima hladne ali tople rokice?
Star pa je 19mesecev ima 38,5 vročine ji že dam kaj proti vročini ali ne?
Druče pa ji teče iz nosu in malo kašlja po moje od sluzi,ki ji priteče v grlo smo pa začele z uvajanjem v vrtec in verjetno je že pobrala kakšno virozicouser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vročina
2.9.2010 11:31:46   
Najaa
Dokler ima hladne rokice, vročina narašča. Jaz takrat vedno še mal počakam, pa pol zbijam. Sam odvisno je spet, koliko visoka vročina je. Zbijam, ko ima 38,5 in ko vidim, da se slabo počuti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.9.2010 11:32:22   
ksenjak
Ko se vročina dviga ima otrok mrzle roke, in ko naraste do kamor pač naraste šele dobi vroče roke.

Če se ti zdi, da se ne počuti dobro, mu daj Calpol.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.9.2010 11:33:01   
ksenjak
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Dokler ima hladne rokice, vročina narašča. Jaz takrat vedno še mal počakam, pa pol zbijam. Sam odvisno je spet, koliko visoka vročina je. Zbijam, ko ima 38,5 in ko vidim, da se slabo počuti.

Očitno sva pisali istočasnouser posted image .

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.9.2010 11:34:50   
Anonimen
Ja zdaj je zaspala pa med spanjem stokauser posted image Kaj pa Lekadol sirup je dober ?

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.9.2010 11:39:13   
KatMat
jaz ji calpol sirup dam cist po obcutku...vcasih tudi pri 37,5 ce jo matra kar nekaj casa,da se vsaj dobro naspi in spocije,pri 38,5 pa sploh....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.9.2010 12:02:49   
Anonimen
Kakšnega okusa pa je calpol ga otroci radi vzamejo?,ker jaz sen svoji sedaj hotla dat lekadol pa je vse ven plunla vročina pa ji je narasla na 38,8user posted image

(odgovor članu KatMat)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.9.2010 12:14:40   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: žabica2

Kakšnega okusa pa je calpol ga otroci radi vzamejo?,ker jaz sen svoji sedaj hotla dat lekadol pa je vse ven plunla vročina pa ji je narasla na 38,8user posted image

Calpol je prijetnega okusa ampak naš fant ga ni hotel popiti po žlički. Jaz sem mu ga potem kar v cucelj od flaške ulila in mu dala cucelj v usta - tako je pa šlo. user posted image

Mi smo ga do zdaj uporabili 2x pri virozi, vendar šele ko je TT narasla na 39.0.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.9.2010 12:18:58   
Anonimen
Mah saj ne vem je mož šel v lekarno tamali sem pa izmerila TT in ima 38.3,tako da malo bom še počakala in bom videla,ko pride mož s sirupom.

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.9.2010 12:23:18   
Naja31
Pa ji daj svečko. Hitreje prime. Pa ne more izpljuniti. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.9.2010 12:25:26   
ledenka
naš Calpola nikakor ne more pogoltniti, mi bruha. Tako mu raje dam svečko.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.9.2010 12:28:47   
Najaa
Jaz tudi raje dam svečko, ker tak sem ziher, da bo res ostala v njej. Nekateri po calpolu tudi bruhajo, eni ga ne marajo... Svečka je najbolj ziher in prej prime, ker gre direkt v... kri? Ne vem, verjetno, vem sam da gre neka direkt.user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.9.2010 12:30:19   
Anonimen
Katero svečko pa?Lahko voltaren?

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
2.9.2010 12:48:54   
ksenjak

Katero svečko pa?Lahko voltaren?

Ne dajaj Voltarena brez potrebe. To je zelo močno zdravilo in ga jaz ne bi dala, sploh ne pri tako razmeroma nizki vročini in brez vročinskih krčev. Daj mu Paracetamol svečko.

Drugače pa, kar se sirupov tiče, meni se pri Lekadol sirupu kar dvigne, medtem ko je Calpol veliko boljšega okusa in ga imajo načeloma otroci rajše. Še najboljši pa je Panadol sirup, vendar ga ne dobiš v vseh lekarnah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.9.2010 12:51:27   
Anonimen
Ja je mož kupil Calpol sirup pa bomo videli upam da ga bo hotla popiti.user posted image

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
2.9.2010 12:54:18   
ksenjak

Ja je mož kupil Calpol sirup pa bomo videli upam da ga bo hotla popiti.user posted image

Se opravičujem, zdaj vidim, da je govora o punčki in ne fantku.

Če ne bo hotela vzeti po žlički, ji pa z brizgo stisni v usta.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.9.2010 12:56:55   
ledenaa
Zakaj se bojiš vročine?Ima vročinske krče?
Vročino vzemi za nekaj dobrega kar tudi po eni strani je. In ji ne dajaj za vsako malo TT takoj zdravilo. če je otrok ok kljub vročini je ne zbijaš,ampak pustiš. In jo lahko zbijaš tudi pri 39,5 če je otrok ok. Če je pa otrok bolj slab in preveč razdražljiv potem pa daš

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.9.2010 12:57:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak

Se opravičujem, zdaj vidim, da je govora o punčki in ne fantku.

Če ne bo hotela vzeti po žlički, ji pa z brizgo stisni v usta.

lp

pri nas tud pali z brizgo,sploh pri starejši k ji rečem, da mam liziko.Pol pa hoče šeuser posted image user posted image . Sam je ne dobiš pri Calpolu,  pri Panadolu pa je zraven.

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
2.9.2010 13:13:10   
Anonimen
Zakaj pa stoka med spanjem?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
3.9.2010 7:13:46   
ksenjak

Zakaj pa stoka med spanjem?

Sigurno jo malo matra, saj se telo bori z vročino. Saj se mi tudi ne počutimo ravno najbolje, ko jo imamo in velikokrat so zraven še kakšne druge bolečine. Lahko, da jo boli glava, lahko grlo, lahko ušeska,...
Če jamra, ji le daj nekaj za lajšanje bolečin.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.9.2010 9:04:12   
Anonimen
Ja sem tudi jaz pomislila,da jo mogoče bolijo ušeska.No danes je bolje vročine nima vsaj za zdaj še ne.Če bi jo bolela ušeska bi imela vročino?
Ne vem kako ji naj ščistim nos,da se ji bo odprlo ima zabit nos probala sem z fiziološko in potem še ven potegnit pa nič!user posted image

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
3.9.2010 9:50:20   
oka
Če bi jo bolela ušeska bi imela vročino?

Ni nujno. Moj nečak je imel ponavadi vnetje ušes brez vročine in celo brez kakega slabega razpoloženja.

Nimaš drugega, kot da ji res pogosto čistiš nos s fiziološko in pumpico za nos, ji dvigneš vzglavje pa kako kamilično inhalacijo narediš. V lekarni se dobi tudi mazilo Bebi val, ki je prav za prehlade, s katerim jo lahko namažeš po prsnem košu, če pa imaš Justovo materino dušico pa toliko bolje.  Lahko pa gresta z malo k zdravniku, da pregleda ušesa. Tako boš mogoče malo bolj mirna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.9.2010 12:38:11   
Anonimen
K zdravniku za enkrat nebom še šla,ker danes je dosti bolje vročine nima in je lepo dobre volje,samo še nosek naju matra,Bomo videli kako bo zvečer.

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
3.9.2010 12:50:01   
ledenaa
Za nos inhalacije,redno izpiranje noska in operil 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.9.2010 18:10:02   
mamamajča
Jaz pri temperaturi 38,3 ne bi ravno takoj dala svečkeuser posted image

Saj se ti otrok smili, ja, ampak moramo se zavedat, da otroci veliko lažje prenašajo vročino kot mi odrasli. Mogoče ji daš pol žličke calpola, da se umiri in zaspi. Če pa vročina naraste in je nikakor ne moreš zbit, pa greš k pediatru.

Telo aktivira obrambni mehanizem, zato pride do temperature. Nekateri pediatri recimo za kašelj ne dajejo radi zdravil, ker je kašelj naravni obrambni mehanizem pred vdorom bakterij v telo.... itd...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.