vaney
|
Jaz te popolnoma razumem (imam 2,6 let starega fantka in 7 mesecev staro punčko). Ampak...ne razumem pa, zakaj z njima nikamor ne greš, na kakšen obisk, kavo, ju poportaš v avto in se odpelješ do kolegice (če ima otroke, še toliko boljše)? Mlajši še itak ne potrebuje veliko, starejši se pa za kakšno minuto tuda sam zaigra. Jaz vem, da bi se mi brez "luftanja okrog" zmešalo, ker sem tip človeka, ki mora hodit okrog, se družit, pogovarjat, navezovat nove stike in tukaj si enostavno ne dovolim, da bi me otroka ovirala. Starejši je dopoldne 6 ur v vrtcu (od 8-14) in sicer imam do vrtca 18km. Pa bi ga lahko imela doma, ampak ga nimam. Iz enostavnega razloga - ker sin naravnost obožuje vrtec in družbo (je po mamici ) in zato, ker grem jaz z mlajšo potem v miru na sprehod malo po mestu, v trgovino, na kavo s kolegicami/sovozičkaricami...pač grem malo naokrog. Včasih se mi ne da in sva že ob 8.30 doma, včasih me pa do 12, 13h ni (takrat ima mlajša uro za dolgi spanec in takrat gledam, da sem doma). Imam pa to srečo, da sina iz vrtca pobere tast, ki gre iz službe mimo vrtca in mi ga pripelje skoraj do doma, včasih tudi domov. To je precej vredno, ker to pa ne vem, če bi se mi dalo vsak dan delat 70km samo zaradi vrtca No, hočem povedat, da dneve imaš take kot si jih narediš...najdi si družbo in se začni družiti v živo sigurno je kje kdo, če ne, pa malo pobrskaj tu po rr, pa bo sigurno kje kakšna z kje v dosegljivih km. Glede pakiranja je pa tako...jaz vsako jutro spakiram oba (ker ne vem, kam me pot zanese ). To zgleda tako, da najprej nahranim hčerko,spakiram torbi, oblečem sebe, istočasno je sin na wc-ju, pranje zob itd., potem oblečem njega, na koncu hčerko in gremo. Dvignemo se par minut pred sedmo (oba se sama zbudita ob 6h, do 7h se crkljamo v postelji), ob 7.30 smo v avtu. Za torbe pa tudi ne rabiš dosti. Zdaj jeseni daš notri (vsaj jaz) 3 gatke, 3 sp. majčke, 3 kratke majice, 1 dolgo in jopico s kapuco. Pa kakšen paketek piškotov in to je. Za so slinčki, plenice, robčki in podloga za previjat vedno v torbi, noter dam še dozo mleka v stekleničko, frutek (sem jih doma pasterizirala na zalogo za 1 mesec, tako da tudi na poti je domače) in flaško z vodo. Pa za preoblečt par dolgih bodijev (poleti katkih), par dolgih hlač, nogavičk, jopico s kapuco in to je to. Za to pa po moje ni treba spet tako dolgo. No, pri prvem sem rabila eno uro, da sem se z enim spravila od doma, pri dveh pa rabim pol ure za oba pri tretjem bomo najbrž v 5 minutah v avtu (hec, bomo najbrž ostali pri 2). Tako, to je moje "nomadsko potepanje", ki je na hitro spakirano, samo da se gre...kaj pa ve spakirate, da rabite veliko časa? Še enkrat pa ponavljam, da si najdi družbo...ker boš tako bolj zadovoljna. In zadovoljna mama-zadovoljen otrok Zdaj pa v lajf (beri kavico).