|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
31.8.2010 7:37:15   
beybk
punce drage, pišem vam čisto obupana in žalostna. Marsikje sem že prebrala, da naj bi se stanje glede krčkov in spanja po tretjem mesecu starosti izboljšalo. Pri nas pa je taka situacija. Mala je bila 24. stara 3 mesece. En mesec smo imeli lep ritem...zvečer je zaspala ob osmih, najkasneje ob devetih in se prvič zbudila šele ob treh ali štirih zjutraj, da je jedla. potem je sicer eno uro še nekaj rogovilila, ampak je lepo zaspala nazaj. Čez dan je bila vesela, sama se je zamotila, igrala, se pogovarjala z igračami, z nami, se smejala... zadnji teden pa je katastrofa... ponoči se mi zbuja na pol ure ali na eno uro in samo joka... podnevi je isto, nič več se ne zamoti sama, tudi če se jaz igram z njo je ne zanima dosti... ona joka...če pa jo nosim ali pa jo pestujem na prsih pri meni potem je v redu... včasih se obnaša kot da ima krče, tudi vetrovi jo matrajo, ampak največkrat pa je čisto na miru in joče, včasih se dere na vse grlo, ravno včeraj se je pol ure jokala, revček, tako da je nism mogla pomiriti ne tako ne drugače, ampak včeraj ni imela krčev, vsaj znakov ni dajala takšnih. ima mogoče katera kakšno idejo, kaj jo matra, kaj ji je, jaz ne vem več, razmišljam pa da jo mogoče matrajo dlesni, ali je še prekmalu za zobke??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
31.8.2010 7:39:01   
beybk
pa še to sem pozabila, če je kaj pomembno... je ne dojim, imava mleko novalac že od začetka, kaka enkrat ponoči enkrat čez dan, pa še to čisto temno zeleno blato?

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
31.8.2010 7:46:32   
pomar*ANČA*
temno zeleno blato ponavadi pomeni krče, ampak jaz bi prej pomislila na zobke... si dlesni kaj drgne?

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
31.8.2010 7:48:16   
m_o_i
socustvujem s tabo; namrec, sele ko preberem kak tak post, se zavem, da je nase dete  kategorija za sebe. ni jokal niti v casu krcev, ko se zbudi, je cisto tiho, ritem spanja je ze lep cas vzpostavljen...

ce ima krce-uporabljas kake kapljice?! mogoce jih zamenjas... jaz sem poskusla malo morje razlicnih kombinacij

AM sem jaz pred kratkim zamenjala (Aptamil ADC za DMov babylove); sicer zato, ker sem zelela ugotovit, ce je res alergicen na kravje mleko (nii user posted image ).
ADC je naredu kakec temno rjavo-zelen, zdaj ima rumenega. in potem beres/slisis, da krci naredijo blato zeleno-nas krcev ze lep cas nima, kakec je bil zelen-kot receno do menjave mleka user posted image
zdaj dosti lepse kaka, napenjanja pred prdanjem ni vec. tako da so mi ostale ene cele koroske kapljice za vetrove, ene cele sab simplex, kremica za busija iz celjskih lekarn... hocem rect, da se je zadeva 100% izboljsala samo z menjavo mleka.
mogoce bi se ti razmislila o menjavi?!

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
31.8.2010 17:47:02   
prizma
Samo da povem da nisi sama, rešitve pa nimam... naša bo čez en teden stara tri mesece, in je tudi zadnji teden obup. Prej je bilo isto kot opisuješ - se je že sama zamotila, ponoči spala do treh ali štirih, pojedla, zaspala nazaj... zdaj se zbuja na dve uri, čez dan pa jo je potrebno nositi, če ne leži in joka... občasno pa tisti jok, ki ga nič ne potolaži. Jaz sem se ravno spraševala če bi to lahko bili krči, glede na to, da jih (razen nekaj napenjanja) ni imela in da bi se pojavili šele zdaj? Za zobke pri nas je pa res prekmalu, a ne? Čeprav si ves čas rine nekaj v usta - ali roke, ali kar je pač pri roki - plenica, odeja...

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
31.8.2010 19:18:13   
Bonnie_RR
Naša je bila tud 24. stara 3 mesece in je tale teden prava veselica.user posted image Prej je že mesec in pol spala celo noč (od nekje 21h do 6h), zdaj se pa par dni zbuja že okrog 3h in potem še ob 6h, podnevi spi še manj kot prej (torej max pol ure na dan, če seštejem vseh tistih parkrat po nekaj minut), kar naprej nekaj joka, nič ji ne paše. Včasih se tako dere in nič ne pomaga, da je kar težko. Za povrh je pa še duda njena najhujša sovražnica. user posted image

Js upam, da bo kmalu kaj bolje no. Vem pa ne kaj naredit. Sem pa ziher, da je glavni razlog ta, da je čist preveč utrujena, ker se čez dan sploh ne naspi, potem je pa skoz tečka.
Aja, se pa doji.


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu prizma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
31.8.2010 20:41:07   
Anonimen
Jaz bi na tvojem mestu probala zamenjat mleko ... mi smo imeli tudi "veselice" ko sva ji dajala najprej Novalac, potem Hipp in potem Aptamil ... potem pa mi je ena babca svetovala Bebo od Nestleja, ki naj bi bila najlažje prebavljiva in stanje se je v parih dneh zelo zelo izboljšalo.
No pa sedaj ne trdim, da je Beba najboljša, ampak treba je najti AM, ki otroku najbolj odgovarja.


< Sporočilo je popravil Otika -- 31.8.2010 20:43:23 >

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
1.9.2010 8:01:08   
K_a_t_i
Evo, še ena taka! 3m 1t - danes se je zbujal kot novorojenček - striktno na 3 ure. Ga je sicer duda pomirila, ampak samo za 15 minut. Tko da ni blo druge, kot da je vsake 3 ure jedel. Samo naš pa čez dan veliko spi user posted image Je pa dojen in krčev nima. Moje 3 opcije so - poskok v rasti (ko mu nenadoma kol. mleka, ki jo spije ne zadostuje - in si zdaj dela "dodatek"); ali ga zebe - ponoči se precej bolj shladi kot prej (sem ga zbasala v vrečo, da se ne odkriva, ampak roke od ram dol ima ledene!!! - moram neki druzga pogruntat); opcija so tudi zobje, samo pri prvem so bili takrat kriki groze in se sploh ni potolažil, tale pa tko zaspano joka.
Bomo vidli...

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
1.9.2010 8:01:30   
K_a_t_i
.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 1.9.2010 8:02:02 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
1.9.2010 12:10:12   
urau
tudi pri mojem dojenčku je nekaj takega, zadnje 10 dni mi zelo slabo spi, in ko smo bili pri P. sem mu to omenila in je rekel da so verjetno dlesni, čeprav se mi je zdelo prezgodaj ampak rokice daje na veliko v usta in se mi ful slini...tako da sem mu začela mazati dlesni z gelom in po potrebi calpol, dojenček bo star 4mesece...in kar deluje.


Preveri kako je z noskom,ali ga pa enostavno odnesi P da ga mal pogleda...mogoče so pa tudi kapljice če imaš AD3, ali pa mleko kdo ve, ali se pa enostavno hoče crkljati...mi smo našo taprvo k je tko jokala enostavno dostikrat popokali v avto in smo se vozili včasih tudi po eno uro naokrog da je bilo ok, ker sej veš dojenčkom ful paše vožnja....nam je to pomagalo, ali pa včasih sva z mojim pela plesala jo zibala v naročju vse živo sam da je blo ok...

veliko sreče.

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
9.9.2010 4:30:17   
pika27
IZVIRNO SPOROČILO: beybk

pa še to sem pozabila, če je kaj pomembno... je ne dojim, imava mleko novalac že od začetka, kaka enkrat ponoči enkrat čez dan, pa še to čisto temno zeleno blato?


Zeleno blato, še posebej če je sluzasto, pomeni občutljivost na določeno živilo. Jaz bi na tvojem mestu probala zamenjat mleko, mogoče bi se prej posvetovala z pediatrinjo ali patronažno. Lahko probaš tudi s kaplicami Biogaia (probiotiki) za uravnavanje črevesne flore.

Druga obcija so pa seveda zobki. Poleg Calgela, ki se ga baje pri nas ne dobi že par mesecev obstaja še Gingigel (se mi zdi), ki naj bi bil na naravni osnovi.

Če se stanje ne popravi v kakšem tednu bi jaz definitivno vprašala pediatra.

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
10.9.2010 8:19:04   
sanelaa
Naj se še jaz pridružim klubu mamic, ki upajo da bo kmalu boljše.............

Namreč, naš 3 mesece star fant je že tako lepo spal, od devetih zvečer do nekje treh, štirih zjutraj, napenjanja je bilo največ prva dva meseca. No, zdaj ene 14 dni pa je ponoči veselica, zbuja se nonstop, malo bi jedel, malo prdi (pa pazim na hrano). ne vem no, čudno mi je zakaj ga zdaj ponoči nekaj matra. Očitno trebušček, ker res veliko prdi, kaka pa mogoče enkrat na štiri dni. Uglavnem, zelo je pestro.

Ampak, to je moj drugi otrok in ker je prvi tudi bil pravi veseljak, podnevi in ponoči, živim v upanju da vse hitro mine...........user posted image

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
12.9.2010 21:51:41   
naja78
mogoče res zamenjaj mleko,čeprav bi bilo čudno da ji pa kr na 1x več ne paše.je pa res pr 3 mesecih en preskok,da vidiš da nekaj ne špila.kar zbujajo se,pa jedli bi,pa gledal in se drli ponoči.

jaz bi ji čist samo 1x probala dat žlico calpola da vidiš če jo kaj matra,zvečer valjda,da bo potem mir.potem so lahko tudi zobki.če je ostalo ok.pa tudi če jo zvija bo malo oblažilo.

se pa ta ritem definitivno spreminja,zato ne upaj da bo vedno tako lepo.če razumeš.user posted image

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
14.9.2010 11:56:07   
charlyka
Se pridružujem.

Naša user posted image je stara 3 mes in pol - do zdaj vedno lepo zaspala ob cca. 8ih, ponoči jedla 2x in spala naprej. Zadnje 2 dni pa katastrofa user posted image , kar noče zaspat, pa zbuja se na 2 uri ... user posted image

Kaj čem, čakam, da bo minilo.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
14.9.2010 12:36:39   
slovenka
najboljše počakat, ja. Sicer me strašite, ker naš je tudi star 3,5 mes user posted image Ampak od starejše sem se naučila, da otroci pač gredo čez spremembe; če lepo spi, ko ga prineseš iz P., ne pomeni, da bo zmeraj lepo spal. Kaj hočemo. Pridejo dobra obdobja in slaba, včasih se morda da kaj narediti s hrano ipd., ampak po mojih izkušnjah bolj malo zaleže... potem pa kar lepe noči prespijo vso noč... Naša je pri 10,5 mes... sedaj pri 26 mes pa več rogovili ponoči, spi v veliki postelji in kliče atija, naj pride k njej spat. Mali pa zbrca enkrat na noč za hrano in spi naprej, še nič ne kliče "mamiiiii" user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
14.9.2010 13:02:44   
Anonimen
Naš mali je star 4 mesece in po enotedenskem zbujanju vsake pol ure (bledlo se mi je žeuser posted image user posted image ) je včeraj dobil svoj prvi zobek. Tako, da pri nas so bili krivi zobje, ni imel pa nikoli lepega ritma spanja, ker je odvisen od moje joške in bi se crkljal celo nočuser posted image Danes sva spala pa do 8.30 (spat je šel ob 22.00), vmes se je 3x dojil in zaspal nazaj kot top. Se je pa tudi čez dan kar naenkrat začel dret in ga sploh nisem znala oz. morala pomirit! Upam, da se bo stanje pri vas in nas zdaj znormaliziralouser posted image

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
14.9.2010 20:00:41   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: Bonnie_RR

Naša je bila tud 24. stara 3 mesece in je tale teden prava veselica.user posted image Prej je že mesec in pol spala celo noč (od nekje 21h do 6h), zdaj se pa par dni zbuja že okrog 3h in potem še ob 6h, podnevi spi še manj kot prej (torej max pol ure na dan, če seštejem vseh tistih parkrat po nekaj minut), kar naprej nekaj joka, nič ji ne paše. Včasih se tako dere in nič ne pomaga, da je kar težko. Za povrh je pa še duda njena najhujša sovražnica. user posted image

Js upam, da bo kmalu kaj bolje no. Vem pa ne kaj naredit. Sem pa ziher, da je glavni razlog ta, da je čist preveč utrujena, ker se čez dan sploh ne naspi, potem je pa skoz tečka.
Aja, se pa doji.



No, pri nas je bilo tako kak teden, potem se je pa stanje zelo izboljšalo. Pojma nimam, kaj je bilo, ker se ni nič kaj konkretnega spremenilo v tem času, sem pa postala malo bolj pozorna na znake zaspanosti in takrat vztrajam, da zaspi. Večinoma rata in je potem vedno ful dobre volje. Če pa ne spi dosti, se ji pa, seveda, pozna.

Ah ja, obdobja...user posted image


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
14.9.2010 20:52:06   
slovenka
bonnie, sem ti pa že skoraj bila fauš za tisti mesec in pol spanja od 21-6h, potem pa preberem, da podnevi spi pol ure. Naš se ponoči doji 1-2x, a čez dan na srečo spi dobre 4 ure, kar mi pride zelo prav. Pa še dobre volje je bolj, ko se naspi...

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
14.9.2010 20:53:18   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10

Naš mali je star 4 mesece in po enotedenskem zbujanju vsake pol ure (bledlo se mi je žeuser posted image user posted image ) je včeraj dobil svoj prvi zobek. Tako, da pri nas so bili krivi zobje, ni imel pa nikoli lepega ritma spanja, ker je odvisen od moje joške in bi se crkljal celo nočuser posted image Danes sva spala pa do 8.30 (spat je šel ob 22.00), vmes se je 3x dojil in zaspal nazaj kot top. Se je pa tudi čez dan kar naenkrat začel dret in ga sploh nisem znala oz. morala pomirit! Upam, da se bo stanje pri vas in nas zdaj znormaliziralouser posted image


aprilčica, zdaj še ni konec zgodbe, pridejo še drugi zobje user posted image toliko, da si ne boš preveč oddahnila user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
14.9.2010 21:52:49   
sanelaa
Oh ja, jaz tudi čakam na boljše čase. SE mi zdi da bolj kot smo stari 3.mesece, slabše je...........sploh kar se krčev tiče in posledično slabega nočnega spanja.
Malemu je itak vseeno ko čez dan nadoknadi ob vozičkanju, jaz sem pa ko cota, ker mene pa nihče ne vozi okoli z vozičkom.
Mah, bo že boljše...........menda, slej al prej. user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
15.9.2010 16:23:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10

Naš mali je star 4 mesece in po enotedenskem zbujanju vsake pol ure (bledlo se mi je žeuser posted image user posted image ) je včeraj dobil svoj prvi zobek. Tako, da pri nas so bili krivi zobje, ni imel pa nikoli lepega ritma spanja, ker je odvisen od moje joške in bi se crkljal celo nočuser posted image Danes sva spala pa do 8.30 (spat je šel ob 22.00), vmes se je 3x dojil in zaspal nazaj kot top. Se je pa tudi čez dan kar naenkrat začel dret in ga sploh nisem znala oz. morala pomirit! Upam, da se bo stanje pri vas in nas zdaj znormaliziralouser posted image


aprilčica, zdaj še ni konec zgodbe, pridejo še drugi zobje user posted image toliko, da si ne boš preveč oddahnila user posted image user posted image user posted image



Danes smo očitno dobili še enega, pa do malo prej sploh vedela nisemuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
17.9.2010 10:22:33   
legenda_m
po 3. mesecu naj bi bilo bolje...

ni nujno user posted image
aprilčica10 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za oba

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
21.12.2010 21:19:57   
daca22
ja mi mamo trenutno doma 6 pa pou starega fantka ki pa tudi zelo slabo spi...pravzaprav vedno slabse....od 2 do 3 mesca nam je spal celo noc se pravi od 20.00 do 8.oo ali celo dje..potem se mu je pa spanje poslabsalo tako da se je vsaj enkrat v noci zbudiu...zadnji mesec se nam pa pa kr v spanju zacne jokat ali pa premetavat kot bi ga vetrovi matrali....:)...jst sm ze cisto obupana glede spanja...cez dan nam zelo malo spi ...najvec 30 min........pa tudi ko je zaspan ga je treba na rokah nosit je pa ze od rojstva  precej velik...vcasih se mi zdi da se mi bo zmesalo od vsegauser posted image

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
21.12.2010 22:01:58   
sanelaa
oOOOOOooo še ena velenjčanka............

Jah, naš je zdaj tudi že 6mesecev +, pa je s spanjem tako tako............čez dan bolj slabo oz. dremanje, gre pa spat ob osmih zvečer in spi zdaj tam nekje do petih, čestih zjutraj, se naje in spi še kakšno uro in pol. Se pša zgodi tudi občasno da se okoli dveh zjutraj začne jokat. Včasih se sam pomiri, drugače pa mu dam dudo pa je okej......

Mah, saj bo, je pa naporno če si sam za vse in brez pomoči.....

(odgovor članu daca22)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: po 3. mesecu naj bi bilo bolje...
24.12.2010 21:12:12   
anya.xy
s tem da naj bi bilo po 3. mesecu bolje se jaz čisto nič ne strinjam, vsaj iz mojih izkušenj ne. Naša2 sta do 3 mesecev prespala celo noč, zdaj pri dobrih 5 mesecih pa je živa katastrofa...vsako uro se eden zbudi vsaj 1x, če ne 2x...včasih še moram katerega pocartat da zaspi nazaj. tak da ne vem več kaj naj naredim???
Hvala bogu da mi partner pomaga da se 1x eden zbudi drugič drugi.
Nič malo sem še tukaj morala pojamrat...vsaj čez dan spita...user posted image


_____________________________

Jaka in Miha - 05.07.2010

Če imaš enega otroka si starš, če imaš dva, si sodnik. David Frost

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Ideja za posel
nada56

Radi bi sli na samostojno podjetniško pot, pa nimate primerne ideje. Bi si pomagali s seznamom izdelanih idej na internetu in za to placali?

če se odločas na svoje moraš imeti idejo že v glavi (68%)

če so ideje realistične in dobro razdelane bi tudi plačal za informacije (18%)

za dobro idejo bi placal do 20 eur (4%)

plačal bi za več razdelanih idej do največ 30 eur (4%)

internet je odličen vir informacij, a zaupal bi previdno (7%)


Število vseh glasov: 28

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!