|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Srčni utrip padel
27.8.2010 10:35:12   
Anonimen

Se je že kakšni zgodilo, da bi na ctg-ju pokazalo, da je otrokov utrip padel dol iz npr. 130 - 150 na 70 - 80 ?....pa ne med porodom, prej na kakšnem pregledu. Kaj so vam rekli ginekologi, je to kaj narobe? Rok imam pa jutri pa me še nič ne špika. Sem kar malo nervozna.

Hvala vam.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Srčni utrip padel
27.8.2010 10:36:27   
Katy78
Jaz se ne spomnim, da bi tako padel. Ja kaj ti je pa G rekel?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.8.2010 11:07:46   
Anonimen
meni se je tako zgodilo. Ob hudem popadku je malemu padel utrip na 40 . Takoj bila poslana v P . Ampak tam se zdravnik ni menil za to . Naslednji dan rodila,malega je dušila popkovina ,imel je 3x ovito,skoraj se  je zadušil. Vse žile na ličkih ,na vekah, beločnica sploh ni bila bela ,ampak rdeča user posted image . še kakšno minutko in bi se rodil mrtev.Imel težava z razvojem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.8.2010 12:14:54   
Anonimen
Joj tole je pa grozno slišati. Kaj si imela naslednji dan popadke, da si šla rodit? A je ob vsakem popadku mu padel dol utrip? Meni je šel potem spet gor in je še kar brcal.

Je tebi tudi brcal, si ga čutila pred porodom??

Mene so za eno noč obdržali v P, vendar je nato ctg pokazal vse ok, ni se več to zgodilo. Ker sem premalo odprta 1 cm, so me poslali domov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.8.2010 12:19:18   
m_o_i
ha? meni oz. detetu je utrip padel na CTGju(ne vem na kolko), pa se je zgodil urgentni carski rez, ceprav sem ze dobila tabletko za mehcanje mat. vratu-skratka, takrat se nic ne caka! zdaj na CTGju, cez slabe pol ure je bil rojen...

in ja-receno je bilo, daje dobr, da sem bla v P, ker bi se lahko drugace koncalo...
srecno (sam res mi ni jasno, kaj cakajo)user posted image  

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 27.8.2010 12:20:15 >

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.8.2010 12:25:40   
Anonimen
Jaz sem ga čutila zelo slabo.Njegov utrip je padel takrat ko sem imela hude popadke. Ga pa 2 ure prej ( preden sem rodila)več nič nisem čutila .Saj se tudi po porodu niti ni premikal niti jokal. je bil verjetno v šoku od vsega. Kdo pa ne bi bil če bi ga kaj dušilo user posted image še vedno se mu pozna in se mu tudi bo. Žilice vsaj večina je izginilo mu je pa kar veliko ostalo na obrazu.  lahko sem srečna vsaj da je živ,čeprav ne po zaslugi zdravnikov

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.8.2010 12:35:01   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

ha? meni oz. detetu je utrip padel na CTGju(ne vem na kolko), pa se je zgodil urgentni carski rez, ceprav sem ze dobila tabletko za mehcanje mat. vratu-skratka, takrat se nic ne caka! zdaj na CTGju, cez slabe pol ure je bil rojen...

in ja-receno je bilo, daje dobr, da sem bla v P, ker bi se lahko drugace koncalo...
srecno (sam res mi ni jasno, kaj cakajo)user posted image  

Sem zelo besna, ker so me odpustili iz P. Saj sem bila tam bolj na varnem. Rekli so, da pridem ko se bodo začeli popadki. No še dobro, da je otroček aktiven in ga čutim. Drugače bi se šla že kazat nazaj.

Upam, da bo vse uredu, saj je to moja prva nosečnost.

M_o_i - ali si ga ti čutila - je brcal?

A je sploh možno rečt v P, da bi rad že rodil, da ti nekak pomagajo. Saj sem že 1 cm odprta.

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.8.2010 12:46:56   
m_o_i
jaz sem celo nosecnost zelooo malo cutla mulca-pa se to samo zvecer, ko sem se "skoncentrirala" na gibe. ravno zato sem bila poslana v P (na UZju mi je ugotovila zahiranost ploda) dva tedna pred PDPjem na kontrolo.
no, zahiranost je bila v P potrjena, zato so mi sprozali porod; kot receno, MV se je ze mehcal, na CTGju (drugem tisti dan) so pa po pol ure opazli, da utrip pada-in je vse po luftu letelo user posted image  danes se lahko smejim, ampak akrat je bla pa taka panika, da sploh nisem ornk skapirala, da mi mulca k ustom tiscijo, da ga poloopckam, preden ga odpeljejo v center za nedonosencke...
sej pravim-v pol ure je blo vsega konec (menda so sposobni naredist komplet CR v 7ih minutah.ja, se to smo meli cas cvekat v operacijskiuser posted image )

jaz pa se zajtrkovala tisti dan, ker niso pricakovali, da se bo to zgodilo, tak da so mi potem dali samo blok(od pasu navzdol nisem cutla) in naredili urgentni CR.

pojdi v P in reci, da slabo cutis plod-na to MORAJO reagirat!!!!

pies: apgar ocene so bile 6 in 8, kar pomeni, da takoj po rojstvu ni bil neka slika i prilika zdravega novorojencka...

< Sporočilo je popravil m_o_i -- 27.8.2010 12:50:05 >

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?