|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ah, te plenice
21.8.2010 12:06:21   
teja28
vem, da je bilo na to temo že veliko ovedanega, pa vseeno morda dobim še kak nasvet. skratka, sin je star 2,5 let in ni varjante, da bi lulal v kahlico ali wc. Saj, če bi se mi zdelo, da še ni dovolj zrel, bi se pač ne sekirala, samo on točno ve, kdaj lula in kaka...to tudi pove, ampak da pa bi šel na kahlico pa nikakor. odkar pa imamo user posted image , je pa situacija še slabša. če ga ne zalotim, ko kaka, sploh ne bo povedal in bo v pokakani plenici lahko tudi cel dan. (to je zgolj primer, ker seveda ga previjamo na nekaj ur, da se ne bo katera zapičila v ta stavekuser posted image ) tudi, ko se previjamo jasno pove, da mokra plenica gre dol, da pa on dobi suho. skratka...ni mi jasno, zakaj se ne more ločit od plenic. morda je res najboljši način, da plenice enostavno ukinemo, pa bo kar bo. kaj menite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ah, te plenice
21.8.2010 12:28:27   
BarbaraO
Saj je star 'šele' 2,5 let. Moji dve sta imeli čez dan plenico do 3. leta, ponoči pa celo do 4. Mogoče sama nisem bila dovolj vztrajna, ampak se mi ni dalo kar naprej brisati in preoblačiti otroka, ter iskati kakcev... Eni prej, drugi kasneje. Ko se sami odločijo, je bistveno lažje in hitreje.

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.8.2010 12:34:20   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: teja28
ni mi jasno, zakaj se ne more ločit od plenic. morda je res najboljši način, da plenice enostavno ukinemo, pa bo kar bo. kaj menite?

Jaz bi mu šr malo pustila,predvsem zaradi user posted image ,da se ne bi potem čutil zapostavljenega,ker ima sestrica pleničko on pa ne.Razen če imaš voljo dan za dnem preoblačit,brisat lužice,čakat na kaki znak,da pa zdaj bi pa šel na kahlico ali wc.Pa ne  me narobe razumet,marsikdo ti bo povedal,da je že velik fant in bi lahko bil brez (vem iz lastnih izkušenj,moja dva sta brez plenic od dveh let in sedem mesecevuser posted image ,pa se je marsikomu zdelo,da sta "pozna").
Ker je pa že toliko star,se lahko potem to odvajanje zgodi precej hitro,predvsem,ker že razume zakaj pri vsej stvari sploh gre.Mogoče bi probali čez kak mesec,ko se bo že bolj privadil na novega člana družine?

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2010 12:34:29   
AnciM
Mogoče ga pa ljubosumnost daje. Vsaj pri mojemu sem opazila nekaj podobnega. Prej je bil on en in edini, sedaj pa ogromno časa nameniš dojenčku; hranjenje, previjanje... in ravno to slednje je čas,ko si ti z njim in ne z dojenčkom. Jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala in mu dala čas, da se navadi na novo situacijo. Pri nas se je ljubosumje umirilo v dveh treh mesecih. Sedaj ga pa sem in tja še mal iztiri.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2010 13:40:54   
TDTP
Jaz ga na tvojem mestu nebi nič silila. Imela sem isti primer z sinom, ki je komaj pri 3 letih povedal za lulanje in kakanje in nikakor ni hotel dati pleničke stran. Potem sem si pa umislila koledarček po dnevih in njegove najljubše nalepkice (takrat je bil aktualen spangebob) in vsak dan ko je pridno povedal za kakanje in lulanje si je lahko izbral eno nalepkico in jo nalepil na tisti dan ko je povedal za lulanje in kakanje, isto smo delali potem za dneve, ko je bil brez pleničke in ni pomočil hlačk! koledarček je bil nalepljen na steni, da so vsi lahko videli, kako je priden, sploh pa njegova sestrica, ki se je tako "učila" od njega kako je priden! V primeru nesreče, smo mu povedali, da to ni prav in da ne bo nalepkice, za uspešno sodelovanje pa je bil nagrajen! Veliko uspeha! Hčera pa je pri dobrih 2 letih brez planičke in je začela kar sama od sebe povedat, tako da nič silit, bo že ko bo pripravljen!lp

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2010 18:26:12   
mateyka
naša je kar zbežala ven iz wc-ja, če smo jo samo vprašali, če gre na wc ali kahlico user posted image potem smo se pa odločili, da gre v vrtec (je sama rekla, da bi šla rada) in smo ji povedali, da tam otroci nimajo plenic za lulanje in kakanje (gre v starejšo skupino). v enem dnevu smo bli zmenjeni glede lulanja user posted image to je bilo cca 2 meseca pred 3 roj. dnevom.

tako da se mi zdi, da rabijo samo pravo motivacijo user posted image user posted image

za kakanje se pa matramo. nikakor se ne more sprostit na kahlici ali wc-ju, da bi se pokakala, in potem jo zapre (če ji ne dam plenice in čakamo) user posted image upam, da bo v vrtcu mogoče to drugače, ker bodo tam tudi drugi otroci "kakali" in ji bo lažje to izvest.. user posted image

(odgovor članu TDTP)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2010 20:45:14   
boni25
Teja pri nas je enako,mali je star 27 mescev in ni sans da bi bil brez pleničke.Ene parkat nam je ratal zdaj pa noče več.Imamo tudi mi en mesec staregauser posted image ,pa 3 mesce nazaj smo se odvadli dude pa septembra gre v vrtec.Mislim da je preveč novih stvari za njega tko da se jest sploh ne sekiram,ko bo sam hotel in bo pripravljen na to.
Očitno najina dva se nista pripravljena na to.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2010 22:00:08   
Najaa
Vse ob svojem času. Počakaj, da sam pokaže interes, da bi bil brez pleniče.

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2010 7:22:12   
aprilčica07
Smo imeli iste probleme. Nam je skoraj ratalo, pol je pa sestrco dobil, pa smo bli spet na začetku. Smo lepo počakali še dva meseca in pol je tudi Jakobu končnoo uspelo. Imel je pa 2 leti in skoraj 8 mesecev, ampak prej očitno ni bil pripravljen. Že ob omembi školjke ali pa kahlice je začel noreti.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.8.2010 9:48:58   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

za kakanje se pa matramo. nikakor se ne more sprostit na kahlici ali wc-ju, da bi se pokakala, in potem jo zapre (če ji ne dam plenice in čakamo) user posted image upam, da bo v vrtcu mogoče to drugače, ker bodo tam tudi drugi otroci "kakali" in ji bo lažje to izvest.. user posted image

to s kakanjem je pri nas identicno! to je samo problem psiholoskega izvora, ker se enostavno ne sprosti na skoljki oz. kahljici. takoj ko mu dam gor plenicko, je pecenka v trenutku zunaj user posted image
plenicko smo mu dali pa dol letos junija, tako da za lulanje ni problem. star je 2 leti in 8 mesecev. mislim da je to kar lep uspeh za naso malo zabico. user posted image
ima pa tudi on 1 leto staro sestrico.

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.8.2010 15:18:41   
barni
Jaz bi pa rada, da bi bila ponoči suha. In med dnevnim spanjem. P anam ne gre. Vsako jutro je plenička polulana. Pa ji je vse jasno, samo zjutraj je mokra.

Če ji ne dam plenice, je pač mokra postla. P agre pred spanjem vsaj 2x lulat.

Stara je 2,9 let.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.8.2010 15:20:43   
kakadoo
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Jaz bi pa rada, da bi bila ponoči suha. In med dnevnim spanjem. P anam ne gre. Vsako jutro je plenička polulana. Pa ji je vse jasno, samo zjutraj je mokra.

Stara je 2,9 let.

Ponoči enkrat vmes vstani pa jo daj lulat.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.8.2010 15:30:14   
ledenaa
IZVIRNO SPOROČILO: kakadoo

Stara je 2,9 let.

In to bo komu pomagalo?

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.8.2010 15:31:10   
ledenaa

Stara je 2,9 let.

zakaj prehitevaš?Kam se ti mudi?Če otrok ni pripravljen ga pusti na miru .

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.8.2010 11:12:06   
country
IZVIRNO SPOROČILO: kakadoo

Stara je 2,9 let.

To je delala tašča ko je bila naša triletnica pri njej na počitnicah in jo je očitno skrbelo, da bo mokra postelja. No, rezultat je bil, da je doma (kjer tega pač ne delamo) bila postelja spet mokra zjutraj, pa čeprav že kar nekaj časa ni bila.

Naša punca je ravno tako šele pribl. 2,5 meseca brez plenic. Jaz to delam tako, da če jo slišim ponoči da joka ali me kliče grem k njej, jo do konca zbudim in vprašam če jo lulat/je kaj takega sanjala/... kar se mi pač zdi da ji fali. No, potem sama pove, sama vstane in gre na kahlico, ki jo ima zraven postelje. Se je pa že začelo dogajat, da je bila kahlica zjutraj že polna, ko sem prišla k njej, kar pomeni da je sama vstala, šla lulat in nazaj v posteljo.user posted image

No, tebi bi svetovala, da ji daš kahlico zraven postelje, pa še to šele takrat ko se ti bo zdelo da bi lahko sama šla in je le wc predaleč. Do takrat pa počakaš.

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.8.2010 13:57:46   
mišk
Pri nas tudi pri 2.5 letih ni blo govora o kahlici, čeprav smo jo zelo vzpodbujali. Kasneje, pri 2 letih in 8 mesecih pA je kar sama izrazila željo po kahlici. Sedaj ji še občasno uide, ampak res redkokdaj. Celo ponoči me kliče za lulat. Tudi sama sem ugotovila, da nimaš kaj otroka silt, če še ni pripravljen.

(odgovor članu country)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.