|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška, kako je s tem
31.7.2010 19:01:56   
tanja1980
No,

mene pa zanima spet nakaj kar bom itak najbrz na koncu morala zvedet od moje zelo bajne socialne delavke, ampak vseeno najprej vprašam tuki....

sredi avgusta se mi izteče porodniška, sem pa drugič noseča in brez službe. Na novo porodniško bi morala z 25.12.2010 in razmišljam, kaj naj naredim. Lahko me fiktivno zaposli tast, a v tem primeru si moram sama plačevati prispevke, kar je kar fajn zalogaj denarja. Lahk ostanem nazaposlena, a v tem primeru ne vem, če mi kot nezaposleni (pred samim nastopom porodniške) porodniška sploh pripada, ne glede na to, da sem imela 8 mesecev prispevke plačane...

kako je sploh s tem, če gre zenska iz ene v drugo porodniško, s tem, da gre vmes delat npr za kak mesec dva....kako se obračunava osnova za izračun nadomestila? Izplačano (nadomestilo mesečno) itak dobiš neto od tvojega bruto povrečja, po moji logiki potem spet nazaj vzamejo bruto osnovo???ali se motim???

na zavodu za zaposlovanje mi je gospa rekla, da naj raje vprašam na csd-ju kako je s tem, da ni slučajno kakega pogoja....kot pravim, bom itak sla na moj Csd, ampak moja socialna delavka je res leva in mi je ze par stvari zasrala, mi gre kr malo na zivce in bi rada sla tja vsaj malo podučena...

vesela bom vsakega odgovora,

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška, kako je s tem
31.7.2010 19:28:13   
ema111
torej imaš redno porodniško (prej si bila v delovnem razmerju ob nastopu 1.porodniške?), potem imaš v zadnjih 3 letih vsaj 12 mesecev delovne dobe od katere so bili obračunani prispevki in te pripada porodniško nadomestilo brez dopusta (osnova 55% minimalne plače plus 2% za vsak mesec delovne dobe); primer, da te nihče vmes ne zaposli.

če pa bi se vmes kje zaposlila oz.bi te kdo zaposlil, pa bi bilo treba vplačati samo do nastopa porodniške, ker s prvim dnem nastopa porodniške potem več ne rabiš biti v delovnem razmerju (si upravičena do porodniške in te CSD naprej zavaruje in imaš vse pravice).
ali pa pač samo en mesec prej november (dovolj je tudi, da si v delovnem samo 1 dan pred nastopom porodniške).
osnova: prejeti bruto dohodki v zadnjih 12 mesecih pred vložitvijo vloge; za tiste, ko ni bilo nobenega izplačila se obračuna 55% minimalne plače).
za obračun porodniške itak lahko daš vlogo 60 dni pred predvidenim ddatumom poroda (če ti je boljše zaradi obračuna).

kaj pa na zavodu za zaposlovanje bi imela vmesni čas pravico do denarnega nadomestila? imaš 1 leto delovne?, potem bi tudi lahko normalno nastopila s porodniško.

lp user posted image

< Sporočilo je popravil ema111 -- 31.7.2010 19:41:05 >

(odgovor članu tanja1980)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?