Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 15:31:56
|
|
|
|
laky
|
Pozdravljene vse, Prejšnji teden mi je g. potrdil nosečnost:bravo::bravo:Noseča sem tako 5 tednov. :duda::duda: Ker je to moja prva nosečnost imam ogromno vprašanj. Najprej pa spolnost:love::love:. Trenutno zelo dobro prenašam tole nosečnost, zaenkrat mi ni velikokrat slabo, le glava me večkrat boli.Zanima me če imaš lahko v času nosečnosti spolne odnose in ali se moraš pri tem obvezno zaščititi s kondomom ali ni potrebe.Moj g. je bolj redkobeseden, zato vas prosim za odgovore, ker me res zanima. Prav tako me tudi zanima nuhalna, kako izgleda tale pregled, kje opravijo najboljši pregled, mogoče kakšna telefonska. Kar nekam nervozna sem, ker je tole zame nekaj res novega. Malo me skrbi:zmeden2::zmeden2: ker mi ni nič slabo, ali pa je še malo prehitro. Vsem želim lepo nosečnost:duda::duda: in hvala za odgovore.
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 15:52:10
|
|
|
|
Grascakinja
|
Glede seksa se ni treba nič šparat, razen če ti G ne prepove. Kondom priporočajo v zadnjih par tednih pred porodom, vendar ga midva recimo nisva uporabljala. Bodita sproščena in če vaju skrbi, malo upočasnita tempo pa bodita nežna, da se navadita. Sicer pa ni ovir. Nuhalna svetlina je malo konkretnejši UZ, kjer ti bodo izračunali tveganje, da ima pikica downov sindrom. Narediti se med 10 in 14t nosečnosti, pa dragega vzemi s sabo, da bo lahko videl vajino stvaritev. Glej pa, da opraviš NS pri G z licenco - jaz poznam 2 taka, dr. Jerman Kačič na Metelkovi v LJ in dr. Pušenjak. Lepo nosečnost!
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 15:53:05
|
|
|
|
Grascakinja
|
Za slabost naj te pa nič ne skrbi, lahko da ti sploh ne bo slabo in v takem primeru se štej za iber srečnico!!!
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 15:54:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Najprej čestitke ob veseli novici :bravo: Moja G zelo priporoča spolnost med nosečnostjo. Sploh proti koncu. In tudi midva sva to precej prakticirala. Ampak, sej veš, brez užitka je seks čist brez pomena :)- Torej, če ti paše, GO FOR IT :bravo: Je pa zelo fajn, ker se ti matrnica fajn prekrvavi...res je fajn...pa če se mami počuti super, je tud malček notri zadovoljen :bravo: Nuhalno svetlino ti delajo nekje okoli 12 tedna. Ti predlagam dr. Darijo STRAH v ZD Domžale 01 7245 221, ampak je zdej do 15.8. na dopustu. Je pa to samoplačniški pregled (12.000 SIT), razen, če nisi stara več kot 35 let. Pojdi malo na iskalnik in vtipkaj NS, pa boš našla zelo veliko napisanega o tem :bravo: Še enkrat čestitke :rozica:
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 15:57:10
|
|
|
|
soncicaT
|
Laki čestitke, sva skoraj na istem:bravo::bravo::bravo: Heh seks ja...hmm..meni bi ful pasalo, pa še pregovarjam mojega..:love: se kr boji:zmeden: Sicer pa tudi meni ni slabo?!:zmeden:, vse pravijo da je to sreča, ampak jaz se ne bi branila slabosti, res ne8) Jaz še tudi dojemam, prvi pregled imam 27.7., upam da bo vse ok.. Lepo se imej in uživaj:morje::sloncek::morje::sloncek::morje::sloncek::morje::morje::sloncek::morje:
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 16:02:34
|
|
|
|
nogometas
|
Lepo pozdravljena, tudi vse ostale smo bile enako polne vprašanj, kot ti, zato ne skrbi. Torej: 1. sex je celo priporočljiv, če se dobro počutiš in ne krvaviš. seveda prilagajaš položaje in intenzivnost novemu stanju, t.j. nosečnosti. Pazi na infekcije, priporočam ti umivanje pred spolnimi odnosi (ali kondom), jaz nisem nikoli prej imela glivičnega vnetja, med nosečnostjo sem ga pa dobila, smo pač bolj občutljive v tem času 2. na nuhalno boš morala še malo počakati, ker se dela okrog 10.tedna, svetujem ti dr.Pušenjaka v porodnišnici Ljubljana (nisi napisala od kod si, pa je malo težje svetovati), če pa še nisi dopolnila 30 let, ti tega pregleda praktično niti ni treba opraviti (razen če te zelo, zelo skrbi in se hočeš prepričati, da je vse ok)PRI Pušenjaku stane 12.000SIT. 3. Lahko da ti sploh ne bo nič slabo in si ena izmed srečnic. Upam, da sem te malo pomirila, bodi sproščena, vesela, ne jej preveč in se zmerno gibaj, pa bo vse OK. VSO SREČO. LP Juli
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 16:03:51
|
|
|
|
mala Tinka
|
Meni pri prvi nosečnosti tudi ni bilo nič slabo. Razen trebuha, ki je počasi rasel, sploh nisem imela občutka, da sem noseča. Pri drugi nosečnosti pa je čisto drugače. Zjutraj se komaj zadržujem, da ne bruham. :zmeden: Za nuhalno ti jaz osebno priporočam dr. Strah-ovo iz Domžal. Mi smo bili pri njej in je bilo zelo sproščeno vzdušje, vse je lepo razložila meni, mojemu :love: in seveda tudi najini punčki je pokazala, kako se premika dojenček. Telefonska, kjer se naročiš pa je 01-7245-221 ali 01-7245-222. Mislim, da je trenutno na dopustu, tako da pokliči čez kak teden ali dva. Vprašali, te bodo za datum zadnje menstruacije in ti potem določili datum pregleda. Se pa pregled opravlja od 11-14 tedna nosečnosti. Pa lep preostanek nosečnosti ti želim!
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 17:03:19
|
|
|
|
laky
|
Vse ste tako superca, res vam hvala za tako podrobne odgovore. Ker sem prvič na tem forumu, si sploh nisem predstavljala da bom dobila toliko koristnih informacij od vseh vas.:sloncek::sloncek::sloncek: Mislim, da bom imela zdaj kar manj skrbi glede moje nosečnosti:bravo::bravo:, ker bom vedela da se lahko obrnem na vas.:sloncek::sloncek: Res ste super. Lepo nosečnost.:duda::duda::duda:
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 17:11:36
|
|
|
|
laky
|
SoncicaT prav vesela sem:bravo::bravo::bravo::bravo:, da si približno na enakem kot jaz, bova lahko izmenjevali vse podrobnosti. V kolikem tednu nosečnosti pa si?:metulj::metulj: Veš moj možek se pa prav nič ne odreče seksu, zdaj se mi zdi da je še bolj nežen in ljubek:love::love::love: Slabo mi pa res ni nič, tako da mi že skaraj ne verjamejo da sem noseča.:zmeden::zmeden::zmeden: Jaz sem že imela prvi pregled, ampak se je na UZ videla samo ena pikica, sploh ne vem če je to o.k. G imam bolj redkobesednega. Veliko sem ga vprašala pa mi je rekel, da nisem bolana ampak noseča, tako, da bom morala veliko informacij poiskati sama. Je pa zato sestra v ordinaciji prav srčkana. Posredovala mi je veliko informacij. Prav tako sem že bila v laboratoriju, zdaj pa čakam na izvide. Lepo nosečnost ti želim:sloncek::sloncek::sloncek:
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 17:50:59
|
|
|
|
snorlax
|
Laky, a hodiš na preglede v Celje, k dr. C..... Če je tako, si uboga, kar se tiče pogovorov. Strokovnjak je vrhunski, pogovarjala se pa z njim ne boš kaj drugega kot dober dan in adijo. Lahko mi poveš tudi na privat, da ne bova javno "šimfale" čez zdravnike. Jaz sem se prestavila. L.p.:)
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 17:53:21
|
|
|
|
kofetek2010
|
najprej čestitke, mami :) jaz hodim že 12 let k dr.Franiću v Rogaško (prej sem se vozila iz MB, sedaj pa iz LJ), meni je ful dober ginekolog, na vsa vpršanja mi odgovori in sem res zadovoljna z njim :) je pa privat s koncesijo, dela tudi NS, saj ima licenco :) lp
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 17:59:38
|
|
|
|
laky
|
snorlax Ne, ne hodim v Celje ampak v MB. Bom že zmogla, mogoče pa sem imela prvič malo smole ali pa ni imel dobrega dneva. Bom videla.:zmeden2::zmeden2: Tudi tebi želim lepo nosečnost:duda::muca::muca:
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 18:03:41
|
|
|
|
snorlax
|
Laky, fajn zrihtaj! Jaz pa nisem več noseča (čeprav še kar zgledam tako :ups:), čez dober mesec grem iz porodniške nazaj v službo. Uživaj! L.p.:)
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 20:24:06
|
|
|
|
teta beta
|
laky, če hodiš v MB h ginekologu, lahko greš tudi tja na nuhalno, da se ne boš brezveze vozila v LJali Domžale. Pa vidim, da si iz okolice Celja in če ti je Velenje bližje, lahko greš na nuhalno tudi tja. Pred nekaj dnevi ali kakšnim tednom se je tukaj pisalo o tem, poišči z iskalnikom. Pa ne sekiraj se, da ti ni nič slabo, men tudi ni bilo niti enkrat. Hvalabogu ;)! Čestitke za nosečnost in srečno!
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 22:16:04
|
|
|
|
soncicaT
|
Laki...5.teden teče:sloncek: Teta beta...kje v velenju? Jaz hodim k dr. Levakovi, septembra se pa v MB prestavim.9nebesa Joj kako si želim da bi z našimi pikicami bilo vse ok9nebesa Laki jaz sem iz Mb drugače...bova res lahko kako rekli:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::bravo: Lep pozdravček, cartajte se:zajcek:9nebesa9nebesa
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 22.7.2005 23:57:18
|
|
|
|
kofetek2010
|
kopirano iz weba, tole je ful dobra stran :) http://www.fetalmedicine.com/f-competence.htm Simona Copi Damir Franic Ksenija Gersak Polona Jerman Kacic Ksenija Kardos Mohorko Jozica Kezar Mili Lomsek Ursula Res Muravec Ziva Novak-Antolic Tanja Premru-Srsen Stanko Pusenjak Ursula Res Barbara Sajina-Stritar Ksenija Selih Martinec Alenka Sketelj Biserka Stajerec Martin Darija Strah Ratko Tatalovic Sasa Trampuz Andrej Tratnjek Natasa Tul Mandic Toncka Zavrsnik Veingerl Zdravko to so zdravniki v SLO, ki imajo certifikat in ti naredijo izračun tveganja, vsi ostali lahko naredijo UZ, seveda brez izračuna 8)
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 23.7.2005 0:07:08
|
|
|
|
mtd
|
hoj, na kratko glede Ns, baje jo dela tudi Franič iz Rogaške Slatine lp
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 23.7.2005 0:09:31
|
|
|
|
kofetek2010
|
nič baje, 100% jo dela in posname na kaseto :)
|
|
|
|
Spolnost med nosečnostjo 25.7.2005 11:01:27
|
|
|
|
laky
|
Teta beta, Hvala da si tako hitra:bravo::bravo:, zdaj pa se moram samo še odločiti kam, nekako mi vsi svetujejo, da naj grem v Domžale k DR, Strahovi. Pa še ne vem. Sem navajena da veliko potujem tako da mi razdalja ne pomeni veliko. Pa še počutim se zelo vredu. Bom videla. Kako dolgo pa si že ti noseča. Čim lepšo nosečnost:metulj::metulj:
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?