ronja
|
Bučkin narastek s proseno kašo: Proseno kašo (računaj nekaj za 4-6 ljudi) skuhaj na vodi, odcedi vodo in v kuhano (al dente) kašo lepo razporediš po pekaču za pite, v katerm lahko režeš (ne teflonski, ker tega ne moreš v enem kosu ven vzet) (lahko že prej vmešaš v proseno kašo 2 jajci, lahko 3, če vas je več, pa malo naribanega sira, po želji še drobtine, če je vse zelo pocasto, ali pa daš samo proseno kašo), na to naložiš na kolobarčke narezane bučke in preliješ z začinjeno mešanico smetane in jajc. Daš pečt v pečico na nekje 200°C za slabe pol ure - gotovo. Prosena kaša s suhimi slivami (na mleku) je res zelo dobra, lahko slive že od začetka zraven kuhaš, če češ, da so bolj razpadle (za male otroke je to plus). Za porabit čičerikino moko je idealna Indijska in ajurvedska kuhinja, tam to veliko uprabljajo. V slovenščini imaš knjigo Krišnova kuhinja, kjer je ogromno fajn receptov, sposodi si v knjižnici. Iz čičerikine moke lahko narediš dose (ala palačinke), pa njihove tanke kruhke, pa ocvrtke (slane ali sladke), kroglice (z mlekom v prahu, nekaj pražiš, zalivaš, daš na koncu v sirup ali posuješ s sladkorjem v prahu),... Amarant samo skuhaš v vodi in ješ kot prilogo kot riž, recimo. Je tak luškan, ful mala čist okrogla zrnca, ma pa mal lešnikast okus, fajn zadeva.
|