naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: badumbadum Ojla, prisila bi vas, da mi svetujete, kaj lahko še sploh storim glede refluksa. Kako se ve spopadate s tem? Moj fantek je star 8t in zadnje 3 tedne ima blazne težave z refluksom - jaz pa še večje, ker ga cele dneve prenosim, ponoči pa ne spim, ker ga poslušam, kako stoka . Prvi tedni življenja so bili prava poezija. Čisto nič mu ni falilo. Nobenih vetrov, nobenih krčev. Nič! Ponoči mi je tudi že spal po 6 ur zdržema,sedaj pa....NORIŠNICA! V glavnem: ležišče ima dvignjeno, kupčke podira, dojim ga bolj pokončno, po dojenju ga držim še kake pol ure v bolj pokončnem položaju, polagam ga na desni bok... KAj lahko še storim? Ali dieta brez KML res pomaga? Kakšne so vaše izkušnje s tem? ojla. no še ena.in isto se je začelo,kot pri vas.prvi ni polival nikoli-sedaj imamo pač refluks. na začetku mi je bilo to tuje,pa slinčki in kar naprej polivanje-če ti je kaj v tolažbo-kozlanje v loku in filanje fug vse povsod. kaj naj ti napišem.proti temu ne moreš popolnoma nič. če ti otrok normalno pridobiva na eži,je ok.malo manj je čist dovoljneo,ampak vse še v okviru normale. najbolj pomembno je da ne boš NERVOZNA,DA SE NE SEKIRAŠ. tako pač je. ko bo dojenček zrastu,bo anatomija zapiralke med želodčkom in požiralnikom tudi zrastla in prevzela svojo funkcijo. baje se konča tam nekje pri 1 letu,nič prej.prej so le obdnobje ko je malo boljše in zopet slabše. antirefluksne zadeve vidim da izvajaš. -a imaš točno 30 st. dvignjeno celo posteljico?? ne samo jogi??? -obvezno ga dajaj spat na L bok(vsaj ponoč,itak se ti bo kmalu sam obrnil na hrbet) - v baby centru kupi un podložek ki ga postaviš za bok da se ti ne prekucne -in kakšen prikriti refluks.....da ga ima podajo le ne gastro oddelku pediatrične klinike,tako da ti povem da se zdr.kaj preveč ne sekirajo -krčki ponavadi pridejo okoli 3,4 tedna,tako da se ne veseli prehitro...(mogoče ima povezavo,da če boš kaj pojedla,mu ne bo pasalo in bo posledično več polivanja- sem opazila,stari smo 12 tednov in pol -ne diata brez KML ne bo pomagala in nikar s jo ne želi( mi jo imamo,in ne kliči vraga ,čeprav je značilno tudi za otroke z alergijo,da več polivajo,samo dokler ni nobenega pokazatelje-npr.pikice po telesu,je ne izvavaj) -zdi se mi neumno,da bi šla na AR(antirefluksno formulo),saj je značilno po novih raziskavah,da dojeni otroci manj polivajo -ne dajaj mu vmes nič čaja,ker redči vso popito mleko in še bolj polivajo,mogoče kasneje,recmo 3 mesece -,..........................evo našmu je klih kar špricnilo ven v loku,...in pa kaj pol,on se ne sekira-znano je da otročke to nič ne boli,nič ne moti,..... mislim da smo ti vse povedala in čimprej sprejmi dejstvo da to ni nič takega in da jih je veliko, da boste pač smrdljivčki ,ker se pokozlajo in to je to. aja: od začetka sem ga jaz preoblačla ko nora,zdaj pa mo se tako navadli,da tudi med previjanjem ne bruhne,tudi na previjalno si daj povšter in ga tsako previj in OBVEZNO PRED hranjenjem,ponoči nič,tudi če je posračkan,...ČE SE TI POKAKA PO HRANJENJU,KAR JE pogosto,pač počakaj vsaj pol ure. in podnevi ga imej po dojenju malo pokonci potem pa itak nima smisla.ker kozlajo-sory,tudi po 2 urah po hranjenju. ne doji ga na manj kot 2 ure,ker imajo skoz polne vampeke. in vse so ti že napisale.
|