|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dopust za nego in varstvo otroka
19.7.2005 14:49:34   
tina104
Sem že prebrala malo zakone o tem, pa mi še vseeno ni jasno, kako je s tem v praksi. Razmišljam namreč, da bi si ta dopust z mojim dragim delila. V zakonih piše, da se morata starša že v naprej dogovorit, kdaj bo kateri koristil ta dopust. Pri nama je situacija taka: trenutno sem brezposelna in če bi dobila službo (ali pripravništvo), bi moj nadaljeval ta dopust, če pa ne bi dobila službe, pa bi ta dopust sama koristila. Torej bi recimo sklenila dogovor, da jaz koristim ta dopust, potem pa bi dogovor spremenila, če dobim službo. V zakonu piše, da je dogovor možno spreminjati v primeru bolezni, ponovne zanositve, izobraževanja, odpovedi pogodbe o zaposlitvi... Kaj pa v primeru, da dobiš zaposlitev??
Ima katera kake izkušnje s tem? Kako je s tem v praksi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
19.7.2005 17:17:59   
marta2

Jaz imam dvojčici in bo on izkoristil en mesec dopusta za nego in varstvo otroka, jaz pa ostalo. Tako bova istočasno en mesec oba doma, da jaz pridem k sebi. O tem sva se odločila proti koncu porodniškega dopusta, ko se je on v službi dogovoril.

LP Marta

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.7.2005 9:09:21   
mirka
MARTA2 ALI TE LAHKO NEKAJ VPRAŠAM? Ali ima oče glede na to da imate dvojčke, 2xpo 14dni plačanega dopusta(pač na vsakega otroka po 14 dni) ali ostane 14 dni? Nevem ali sta vidva sploh to varianto očetovskega dopusta izbrala ali katero drugo?
M:rozica:

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.7.2005 15:47:48   
marta2
Seveda lahko vprašaš. Očetovski dopust je enak za enega ali dva otroka:(, tvojemu možu ali fantu pripadata dva izredna dopusta ob rojstvu otroka (pri nas dvakrat tri dni):bravo:, v kolikor pa boš imela carski rez, lahko dobi tvoj dragi še 8 dni bolniškega dopusta za nego tebe :bravo:(da njegov osebni zdravnik). Pri nas smo koristili plačan očetovski dopust, dali smo vlogo za neplačan očetovski dopust (če bomo kdaj pri denarju ga bo mogoče celo koristili), dva izredna dopusta ob rojstvu otroka in bolniško zaradi carskega reza. Dokončno vlogo za očetovski dopust smo vložili šele po priznanju očetovstva, ker še nismo poročeni, smo pa prej vse spisali na CSD. Sva si pa razdelila dopust za nego in varstvo otroka in bomo vsi skupaj en mesec doma (to je možno), ker moj koristi svoj dopust po dnevih, ko imamo doma krizo, ko imamo zdravnika ipd.

LP Marta:sloncek::sloncek:

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?