polma
|
IZVIRNO SPOROČILO: uršula83 Pozdravljene!!! Ker imam avgusta pdp, mali pa je star 18 mesecev, sva počasi začela uvajati dneve, ko sva doma, prebiti s čimmanj plenico na riti. Sem seveda začela zelo optimistično, saj sem od večih slišala, predvsem na forumu, da njihovi otroci stari 1 leto so brez plenic, nemalokrat tudi mlajši.Ja, so mlajši, ampak me otrok nismo navajale na plenice, ampak jih že v štartu navajale na življenje brez plenic, tu je razlika . Pa sem rekla pa dajmo probat. In po ene 2 tednih še vedno nobene občutne spremembe. Kolikor vem, otrok potrebuje dober mesec, da zakapira spremembo-tako je pri vseh stvareh, le da enih ne opazimo. Pozorni smo, npr. na uvajanje v vrtec in otroku damo čas, da se navadi, nismo pa recimo pozorni na to, kako hitro osvoji nove besede, pa je čas osvajanja nove stvari podoben. Z navajanjem na kahklo je isto-traja kar nekaj časa. Ko mu dam plenico dol, v roku 10 minut lula. Ne pove, ne pokaže, nič. Tako to je-ne more tako hitro povedat, da ga lulat, ampak se polula, ko je nag. najprej otroci sporočijo, da SO SE ŽE polulali, pokakali, potem čez nekaj časa, pa da jih tišči. Verjetno bo treba počakat še nekaj mesecev...Kot rečeno, res kak dober mesec. Kdaj ste vaše začele odvajati ter po kolikem času so pretežno skapirali zadevo? Hči pri 18m-tako da ni nemogoče, kot trdijo nekatere, sina pa sem imela brez plenic od 9m, pa je bil pri dobrem letu čez dan suh dokončno pa pri 21m, vmes se je v vrtcu navadil na plenice, ampak smo tudi to porihtali. V razvojni mi je dr. rekla, da kakanje fiziološko lahko nadzirajo malo po tistem, ko se samostojno vsedejo, se pravi pred 1. letom, lulanje pa kasneje. Bo kar držalo. naš le kakanje prej opravljal v kahlo kot lulanje. ja , kar pogumno dalje! najbolj uspšna boš, če se boš držala svoje odločitve in ga ne boš medla. pojdi na temo _ od rojstva brez plenic na novorojenčku, tam maš kar dost izkušenj, takih in drugačnih.