|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Je "udeležba" na pregledu obvezna??
11.6.2010 6:49:46   
CUKRČEK
Ojlauser posted image

Včeraj sem po pošti dobila za dvojčka vabilo na pregled pri treh letih v center za duševno zdravjeuser posted image . Kr neki. Po moje je to spet nekaj novega v sklopu razvojne ambulante, ki sta jo morala kot malčka parkrat obiskat (za brezveze).

In me zdaj zanima, če  smo se tega pregleda zakonsko obvezni udeležit. Ker mi je ful mimo, da je vsako leto ena služba več, h kateri treba vozit zdrave otroke. Otroka imata svojega pediatra, h kateremu gremo če je potrebno. ZAkaj , hudiča, je treba še k drugim hodit??? Zato, da spet nekdo lahko služi na naš raćun? Da naredim 50 km v poletni vročini zato, da v 15 minutak potrdijo to kar že sama vem..da so OK???

Ker, če to ni zakonsko obvezno, ju niti pod razno ne peljem tja.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Je "udeležba" na pregledu obvez...
11.6.2010 6:57:10   
anajmad

[Jaz bi na tvojem mestu poklicala.Mislim,pa da nisi obvezna in se tudi strinjam s tabo,da je vedno več takih služb,ki kr neki....

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.6.2010 7:03:14   
CUKRČEK
ma ja. Lej, dvojčka sta se rodila skoraj tri kilska in zdrava. Pa so ju dali v razvojno za vsak slučaj. PA potem na fizioterapijo za vsak slučaj. user posted image Da je fizioterapevtka lahko izjavla , da stza maladva lena in scartanauser posted image user posted image Kr neki. A zato je ona plačana?? 50 km smo delali pri 30 stopinjah, da je to izjavila in smo šli domov?? Hudo. Sem mogla moža kr nazaj držat, ker bi ji kar vrat zavil.

In res je vse več služb samo za vlečenje denarja. Naj se raje bolj ukvarjajo s tistimi, ki res potrebujejo pomoč. Ne, potem pa ni časa za tiste, ker zdravi hodijo tja.

Saj poklicala jih že bom, samo oni bodo verjetno rekli, da je obvezno. Zato bi rada v naprej vedela, kaj je zakonsko res, da jim lahko koj povem.

< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 11.6.2010 7:12:11 >

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.6.2010 8:22:23   
blaža
Isto sem se jaz takrat, ko je mel moj ta starejši sin 3 leta spraševala.

Ne ni obvezno.

Jaz sem bla tudi skeptična če ga peljem al ne, pa sem ga pol na koncu vseeno peljala. Na srečo je bla neka psihologinja al kaj že, čisto normalna.user posted image

sem se bala, da bojo meli keke svoje metode in filozofirali.user posted image

Ni treba, da ju pelješ, itak pa ti sama najbrž veš, če je vse ok z njima, ne rabiš potrdila.

No poznam pa par ljudi, tle v naši vasi, ki bi jim tak pregled koristil.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.6.2010 8:31:22   
Metuljček Cekinček
Mislim, da so pri treh letih vsi otroci vabljeni na pregled k psihologu, tako da se bojim, da je ta pregled obvezen.

Probaj prestaviti pregled na jesen, ko ne bo več takšna vročina.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.6.2010 8:38:08   
CUKRČEK
Moja starejša hči, ki je tri leta starejša od dvojčkov ( se pravi 6 let) ni imela nobenih takoh pregledov. Za razvojno takrat niti slišalča nisem, nobenega psihologa ni imela, ne fizioterapije...
Mislim, da je res vsako leto več teh služb.

Bom na ministrstvo poklicala in se pozanimala. Bom povedala, kaj izvem.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.6.2010 9:15:23   
eva1
Pri nam imajo pri 3 in 5 letih psihologa, ampak pri nam je to v sklopu sistematskega pregleda..greš najprej k DR, nato še v eno drugo sobo k psihologu..in je mojega moža spraševala  kako se midva razumeva, koliko časa sva na dan odstotna..ja lih tok da ga ni še za št. gat vprašala...mislim, to se pa res lahko vsak neki zmisl...

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.6.2010 9:20:18   
uškinamama
jA, tudi pri nas je to v okviru pregleda pri treh letih.

No, hb, je šel mož z uško k psihologinji, ker sama ji bi verjetno kakšno rekla user posted image

Skratka mali pride v ordinacijo, pozdravi se predstavi in vpraša kje naj počaka.

Diagnoza; mali je preveč zaupljivuser posted image  user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.6.2010 9:21:24   
birdy
Ja, mislm da je to v sklopu sistematskega pregleda. Koliko let je pa v veljavi pa ne vem. Nas to čaka kmalu.
Pa sta tvoja dvojčka mela sistematskega pri treh letih že? Ker načeloma bi mogla pediatrinja to mal povedat. Ni pa menda nič groznega, otroka ubistvu bolj pregledajo kako je z razvojem, seveda psihičnim, duševnim.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.6.2010 9:25:21   
CUKRČEK
Ne, pri pediatru nista imela še nič . To sem dobila s čisto drugega naslova in bi mogla it k pediatru po napotnico za to. Meni bilj logično je, da te P sam pošlje naprej, spiše napotnico ... Ne pa da se oni samo "ponujajo".

Sicer vem, da ni nič groznega. Samo bedasto se mi zdi, da je treba otroke zadnje čase kar naprej nekam vozit za brezveze.
Da si v 10.minutah fertih in da rečejo da je OK. In seveda kasirajo.
Naj si raje vzamejo čas za tiste, ki res potrebujejo pomoč in da njim ne bo treba čakat v vrstah.

< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 11.6.2010 9:26:21 >

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.6.2010 9:38:55   
CUKRČEK
No, sem sedaj poklicala in izvedela, da po zakonu nismo dolžni pripeljat otrok na ta pregled. Da oni delajo to preventivno, ker dobijo seznam iz razvojne ambujante in pediatrov. In sem  jih lepo odjavila.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.6.2010 10:50:24   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

No, sem sedaj poklicala in izvedela, da po zakonu nismo dolžni pripeljat otrok na ta pregled. Da oni delajo to preventivno, ker dobijo seznam iz razvojne ambujante in pediatrov. In sem  jih lepo odjavila.

Sej sem ti rekla, da ni obvezno. user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.6.2010 12:10:20   
Najaa
Spada kao v sklop sistematskega pregleda kakor pregled vode in blata recimo. Jaz bom svojo peljala, sej nima kej hudega bit. 

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.6.2010 12:57:20   
lana38
Pri nas imajo tak pregled vsi otroci pri 3 in 5 letih v sklopu sistematskega pregleda. Starejši je star 13 let, pa je tudi že imel ta pregled. To sploh ni nobena noviteta.
LP

lana38

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.6.2010 13:04:06   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: lana38

Pri nas imajo tak pregled vsi otroci pri 3 in 5 letih v sklopu sistematskega pregleda. Starejši je star 13 let, pa je tudi že imel ta pregled. To sploh ni nobena noviteta.
LP

Pri nas smo pa meli to posebaj. Na sistematskem je bil tudi pregled, ma tle smo pa bili klicani k eni drugi dr prav psihologinji in smo prej morali izpolnit en precej dolg obrazec,.. med drugim sem si zapomnila vprašanje, če si mali vrta po nosu, ha,ha,hauser posted image user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?