|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   deljena porodniška
9.6.2010 9:43:33   
teja28
ali je možno, da se po recimo treh mesecih prenese porodniška na očeta? Stvar je namreč taka, da sem sedaj, ko sem oddajala papirje, napisala, da bom na porodniški jaz, in sicer pač celotno obdobje. Po razmisleku, ki je bil malce pozen user posted image , sem ugotovila, da bi bilo bolje,da bi po nekaj mesecih na porodniško šel mož. ali se to sploh da spremeniti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: deljena porodniška
9.6.2010 9:49:22   
thaiss
da

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.6.2010 11:16:10   
mate0ja
če se prav spomnim, je stvar razdeljena na dva dela:

porodniški dopust (mislim, da prve štiri mesece)

dopust za nego in varstvo otroka (preostanek)

Sm se jaz tudi za to varianto zanimala, čeprav nikoli odločila in so mi rekli, da prvi del (porodniški dopust) partner lahko samo v izjemnih okoliščinah. To je kadar mama nima možnosti skrbeti za otroka - bolezen ... za drugi del pa se lahko kadarkoli premisliš, greš na csd in se spremeni odločba.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.6.2010 11:18:16   
teja28
super. potem pa se bomo verjetno odločili za to možnost. hvala za odgovore.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2010 11:22:25   
zmajaz
Ja - prvih 105 dni (porodniški dopust) načeloma lahko koristi samo mama, ostalih 260 dni (dopust za nego in varstvo otroka) pa čisto po dogovoru - mama vse, oče vse, vsak nekaj  - kakor se pač dogovorita. Pri nama sem v obeh porodniškah jaz koristila samo 1. del, 2. pa mož, ker je on dobil precej več kot jaz, delava pa itak oba doma, tako da ni imelo veze - jaz sem itak v vsakem primeru bila doma z otrokom. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.6.2010 12:06:50   
petea
Dogovora se, ko je odločba izdana, ne da kar tako spreminjati, češ, zdaj smo si pa malo premislili. Po mojem je bolje, da gresta čim prej na CSD in sporočita svojo odločitev.

Med drugim je namreč na vlogi zapisano, da sta se starša že pred koriščenjem dopusta dogovorila, kako in kdo ga bo izkoristil.

Kasnejše spremembe dovolijo le, če imata dobro argumentirane razloge, zakaj šele takrat spreminjata dogovor.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.6.2010 16:44:04   
zaspancek1
Res je to v casu porodniske oz. v casu dopusta za nego in varstvo otroka tezje spreminjati, ni pa nemogoce. Npr. ce si brezposelna in imas moznost dobiti novo sluzbo je to lahko razlog. Ali pa ce ti sluzba napise, da te nujno potrebuje zaradi delovnega procesa (pac nek razlog)...skratka poklici na CSD, kjer ti bodo povedali kaj tocno potrebujes oz. kaj natancno bi radi, da bo dogovor med vama (tabo in partnerjem) spremenjen naknadno.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?