|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pulz in pritisk
29.5.2010 14:45:37   
Anonimen
vem da je normalen pulz okoli 72 in pritisk 120/80.
zanima me do katere meje je še pa zadovoljivo???
jst mam namreč nizek pritisk (včasih celo okoli 95/60), gre tudi do 90...pulz je pa precej visok (danes sem ga imela celo 96)...me mora to kaj skrbeti glede na to da sem noseča???
hvala in lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pulz in pritisk
29.5.2010 14:49:25   
ledenaa
ne,te nima kaj skrbet

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
29.5.2010 16:04:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.5.2010 18:12:50   
majabar
Moj na zadnjem pregledu je bil 85/55 in ni ginekolog nič komentiral, razen tega, da me verjetno boli glava. In res me. Pulz imam veliko višji kot prej (cca 40), zdaj tudi čez 80 v mirovanju.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.5.2010 20:50:48   
tinna25
Pulz se v nosečnosti pri mnogih ženskih močno poveča....srček tudi mora prečrpati več krvi....Brala sem, da bi bilo nevarno pulz preko 140......

ene nosečnice imajo konstantno okoli 100...je pa res, da pogosto vpliva psiha na pulz....nič ni strašnega. Kar se pa tiče pritiska, sem jaz tudi pri bolj nizkih.....je pa res tudi odvisno kdaj si ga meriš....če ležiš se avtomatsko zmanjša, čim vstaneš pa mal pohodiš spet naraste. če se ti ne vrti  in se vredu počutiš, brez skrbi :)

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.5.2010 12:47:50   
uršula83
Js mam pritisk od 50/80 do 75/130 :D, čist odvisn, pulz pa okrog 70. Pomoje če se počutiš dobr že ne more bit kej drastično narobe.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu tinna25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.5.2010 15:47:04   
mišamaša77
Ja tudi jaz mam pritisk  90/ 48, pulza pa 120!  Čist mimo, ker zjutraj ko vstanem in tam do 11 ure diham kot bi tekla na Triglav...
Prej pa sem imela pulz 45, normalno je od 60 - 80.
Ginekolg nič ne komentira, torej bo že ok!

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.6.2010 18:20:15   
natasarobi
Pozdrav!

Jaz imam tudi visok pulz, okoli 100, kadar si merim pritisk je pa pulz še višji (predvidevam, da zaradi strahu pred visokim pritiskom). Sicer imam višji pritisk kot ve - okoli120/80 (včasih tudi več).

Ker imam očitno strah pred merjenjem pritiska mi kot kaže nabije tudi pulz. Sama sem omenila g. in tudi sestra je rekla, da mi srce močno razbija, a ni storila nič. rekla mi je samo, da večji od 100 naj ne bi bil.

Ali delate kaj na tem, da bi bil pulz manjši, a ste obiskale splošnega zdravnika....

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.6.2010 22:01:50   
jagoda28
Jaz sem imela danes pregled, pritisk normaln pulz pa točno 100. Pa mi je rekla da to ni nič. Ravno zaradi tega ker srce prečrpa nevem koliko več krvi kot običajno.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.6.2010 21:16:51   
aleksa83
pozdravljene

meni pulz skače in sicer od 133/84 pa do 137/90 in si ga moram redno spremljati, kaj ti nagiba se k previsokemu.
Vse kar je nad 140/100 moram javiti ginekologinji, ker ni dobro ne za otroka in ne zame.

Upam, da vas ima čim manj probleme z nizkim ali visokim tlakom.

Pozdravček

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

(odgovor članu jagoda28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.6.2010 22:01:03   
natasarobi
Aleksa - kako se pa počutiš pri takšnem pritisku? Si ok ali imaš kakšne težave?

(odgovor članu aleksa83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2010 15:31:19   
ellie
Jaz sem imela 2 polovico nosečnosti ful visok pulz...nad 100 vedno. Sem se zaradi tega počutila ful slabo, ker sem prav čutila, kako mi srce nabija. Ampak je G rekel, da je to normalno. Pritisk sem pa skos imela na meji s previsokim. Tako da sem si morala skos kontrolirat, ampak na srečo je bilo do konca nosečnosti vse ok. Po porodu pa naenkrat ful visok pritisk. Sem dobila tablete že v porodnišnici. Je trajalo kar 2 tedna, da se je stanje normaliziralo. Sem se pa drugače počutila ok.

Neposredna povezava do sporočila: 12
15.6.2010 15:15:29   
aleksa83
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

Aleksa - kako se pa počutiš pri takšnem pritisku? Si ok ali imaš kakšne težave?

pozdravljena,
ko imam tako visok pritisk, se slabo počutim, se mi zdi, da mi bo glavo vtrgalo, pa vrti se mi, pa vse,... tak, da že, še preden si izmerim pritisk, po počutju vem, da je visok...

Tu pa tam pride taki dan, ampak takrat je pa res hudo,...

Ljubezen se rodi iz veselja, s katerim gledata drug drugega, hrani se s potrebo, da spet vidita drug drugega, in se zaokrožita, ko se ne moreta več ločiti! (Jose Marti)

Aleksa

Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?