|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Oblačila za novorojenčka - poletni
14.5.2010 11:47:57   
natasarobi
Pozdrav!

Mi pričakujemo dojenčka konec - začetek avgusta in do sedaj sem kupila sledeče:
* 2x pižama dolgi rokav, vel. 56
* 4x bodi kratek rokav vel.56 (oblači čez glavo, vendar je luknjica ful raztegljiva)
* nogavičke 3x kom za novorojenčke
* 1x komplet hlače in majčka kratek rokav vel.56
* 2x komplet dolg rokav vel. 56 (pajac z naramnicami in zraven majčka dolg rokav)
* 3x bodi kratek rokav vel. 60
* 1x komplet dolg rokav (trenirka) vel. 62
* 1x komplet dolg rokav vel. 62 (gre za pajac, samo, da so hlače z naramnicami pa zraven majčka dolg rokav) * 2x komplet hlače majčka kratek rokav vel. 62

A bo to dovolj ali še kaj potrebujem oz. ali je kaj takega, da ne bo ok? Iz porodnišnice bi ga oblekla v bodi s kratkimi rokavi in pajacek dolge hlače in dolga majčka, pa kapica, razen, če ne bo 30 stopinj, bi ga pa kar komplet kratek rokav.

Kakšno številko kapice je potrebno kupiti - velikost? Imajo ful številk, pa nikjer ni oznake za novorojenčka. Kakšen obseg glavice ima ponavadi novorojenček (v povprečju)?

Prosim za mnenja in nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Oblačila za novorojenčka - poletni
14.5.2010 12:13:47   
borci
Za domov ti bo dolg rokav kar v redu - zaradi sonca. Lahko edino daš dolg bodi in nič zgoraj drugega in dolge hlačke. Ne si preveč kupovat, ker ne veš, kolko bo velik. Naglejsi v trgovini - magari slikaj in naj gre potem mož iskat, ko boste vidli kako dolg je. Moja sostanovalka v porodnišnici je morala kar takoj ga obleč v št.62, ker mu je blo 56 majhno. In je rekla, da je še kar nekaj imela doma 56. Zato ne pretiravaj. Kapice so pa iste številke 48,56,62,68 pol so pa po letih. Kratko boš verjetno rabla kaj, moj je eden 20.8. pa nismo rabli praktično nič, mlajša je 27.7. pa smo nekaj rabili - čist odvisno od vremena, Je pa res, da sem imela kar nekaj sposojenega-predvsem to malo, ker ne nosijo dolgo in se ne obrabi.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Oblačila za novorojenčka - poletni
14.5.2010 13:00:58   
mini86
js kapice nism uporabljala..
imela sem ga oblečenega ponavadi v bodi z dolgimi rokavi in hlačke s stoplakami..to je to..
iz porodnišnice je mel bodi z dolgimi, majčko čez in pa spodaj štumfke in pa hlačke..

me je pa groza kok so eni oblačl dojenčke za domov..debele pajace, flis deka, flis kapica..noro


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu borci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Oblačila za novorojenčka - poletni
14.5.2010 17:25:36   
soncnica 3
Še ena mama, ki bo imela dojenčka konec junija, pa moram povedati, da sem tudi sama malce zmedena, kljub temu da imam doma 6-letnika. Sin je bil namreč rojen v začetku septembra, tako da smo mu dali dolg body, žabice, majčko s kratkimi rokavi in štumfke.
Zdaj pa razmišljam, da bi šel drugi iz porodnišnice domov v bodiju z dolgimi rokavi in žabicami (bombažnimi - jaz jim pravim, da so "gatke", s stopali), ker so mi ful luškane, pa če bo malo hladneje samo še prek celovne kratke hlače in štumfke in bombažno kapico. To bom pripravila v lupinico, pa eno čisto tanko bombažno dekico, itak ga v naši porodnišnici obleče otroška sestra, če pa pri vas ne, pa malo vprašaj.

Nekaj oblačil mi je ostalo od prvega, ampak ker mi je ginekolog napovedal drugega malo večjega otroka, tudi jaz ne upam kupovat preveč oblačilc št. 56.

Glej, nekaj boš še dobila, bosta pa rajši malemu še potem kaj dokupila, ko bosta videla, kako velik je. Malo si zabeleži ali tako kot je ena izmed predhodnic zapisala, pofotkaj, kje imajo kaj v trgovini, potem pa samo moža pošlji z listkom: Body št. 62, moder, na preklop, 1 kom - Baby center, žabice, št. ****, rumene - Pikapolonica...
Saj je mal smešno moškega poslat s takšnim listkom, ampak kar naj gre, pa mal vidi, koliko stvari stanejo... Čez kakšna 2 tedna ju boš pa lahko za pol urice, urico pustila doma in šla sama kupit, pa še malo si boš oddahnila od enolične rutine.



< Sporočilo je popravil soncnica 3 -- 14.5.2010 17:28:21 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Oblačila za novorojenčka - poletni
14.5.2010 18:47:54   
natasarobi
Sedaj pa ne vem al bi še kakšen bodi dolg rokav kupila (imam samo kratek rokav)user posted image


(odgovor članu soncnica 3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Oblačila za novorojenčka - poletni
14.5.2010 19:42:30   
K_a_t_i
Punce, jaz mam rok čez 8 dni pa nimam pojma kaj bo imel junior za iz porodnišnice! Lahko, da bo zunaj 10C ali pa 30C... Mamo vsakega malo, neki sem pripravila, ampak kaj dejansko bo oblekel, bomo pa takrat vidli. Bo že očka prebrskal in zbral nekaj, da bo ok....

Kar se pa tiče dolgega bodija ti pa sigurno pride prav, ker s samo dvema pižamcama boš težko skoz pršla. Sej ponoči verjetno ne bo spal v kratkih? Tko da - bodi z dolgimi in hlačke s stopalkami so lahko tko kot pižamce. Pa računaj tud 3+ komplete dnevno, če bo otrok polival.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Oblačila za novorojenčka - poletni
14.5.2010 20:19:04   
anckabancka
Jaz bi dodala še nakaj bodijev (62) z dolgimi rokavi, pa bombažnih žabic s stopalci, ki se zapenjajo na ramenih (62). Praktični so tudi bodiji na preklop, mogoče kakšna mako majčka.  

Res moraš računati na to, da lahko dojenčka preoblečeš večkrat na dan. Na začetku je blato zelo tekoče in večkrat pride mimo, pa dojenček poliva... Jaz sem jih komplet preoblekla vsak  dan. Na začetku pa so res najbolj primerna žabice s stopalci do pasu ali do ramen. Razne trenirkice, hlače so bile bolj za na obiske, k zdravniku...

Za odhod iz porodnišnice imej pripravljeno kakšno tanjšo odejico, če bo bolj hladno. Pa tudi doma lahko dojenčka zaviješ kar v odejico, če se ti zdi, da mu je hladno.


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Oblačila za novorojenčka - poletni
15.5.2010 7:46:34   
soncnica 3
Ja, kakšem body z dolgimi rokavi je zihr potreben, ker dojenčki ne zmorejo še regulirat toplote in v bistvu ga tudi malo zaščiti, ko je močno sonce...(svetle barve itak ne "vlečejo" sončka nase, tako da mu ne bo vroče), da ga sonček ne opeče.

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Oblačila za novorojenčka - poletni
15.5.2010 9:52:45   
mini86
notri bo poleti bol mrzlo kokr uzuni tako da sm mela js notri ga mal več oblečenega..

HB da nisem kupovala veliko stvari 62 ker se je rodil velik 49 in mu je še 56 visel..tega pa ne maram..tko da prvo k smo prišli iz porodnišnice sem kupila bodije 50


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu soncnica 3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Oblačila za novorojenčka - poletni
15.5.2010 16:51:57   
sanelaa
Naš bo prijokal na svet konec maja, začetek junija.

Imamo bodije z dolgimi rokavi (50 in 56 številka), hlače s stopalkami, par pajacev..............kratkih rokavov še nismo nabavili, ker predvidevam da ga bom tako imela v dolgih rokavih.

za iz bolnice bo bodi z dolgimi, hkačke, jaknica, zokenci...........hm, za kapo nisem sigurna, a jo v jajčki in kasneje v košari od vozička potrebuje?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
15.5.2010 19:48:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sanelaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Oblačila za novorojenčka - poletni
15.5.2010 20:49:16   
sanelaa
Aha, no, saj neki takega sem tud jaz imela v mislih.....

bodi+hlačke+jaknca+zokni+kapica

Pa tako kot si rekla, čist odvisno kakšno bo vreme.
Ker danes npr. je fulllllllllll mrzlo......


Mah, bomo počakali do poroda, pa se bomo potem vremenu prilagodili.

Amapk mi je ful smešno, ker prvega sina sem rodila 30.oktobra pa je bilo vreme tako fajno in toplo, da je imel dolg bodi in hlače, čez še tak lep bombažen komplet, zokne in kapico.

Zdaj je pa vreme takšno da bom skoraj poletnega morala isto oblečt kot skoraj zimskega.........user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Oblačila za novorojenčka - poletni
17.5.2010 9:56:07   
soncnica 3
Se javljam iz nakupovanja, tanke poletne odejice imajo v Baby centru, okoli 20 evrov, pa tudi v Pikapolonici, kjer sem dobila za 15 evrov lepo svetlo modro odejico s temno modrim robom, gor je pa naslikan tisti osliček iz risanke medvedka Pooja. Nič posebnega, meni je bila pa všeč, ker je tanka, bombažna.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?