sazi
|
Bi ti z veseljem dala kak nasvet, pa ga nimam oz. bi ga tudi sama potrebovala - oz. če smo preživeli zvujanje prvega, bomo pa še zbujanje druge. Namreč naša 14-mesečnica se VSAKO noč zbudi. Pa ne samo to. Če bi se samo zbudila in npr. spila kaj in zaspala nazaj, bi bila najsrečnejša. Ampak se zbudi, potem pa ne zaspi nazaj. Včasih je budna tudi 2 uri in več. Najprej se na glas "pogovarja" sama s seboj, ko je nihče ne upošteva se začne razburjat in na koncu jokat. Jaz ji potem prigovarjam, da je noč, da je treba spat... Včasih jo za nekaj časa vzamem k sebi in ko ugotovim, da ji tudi to ne pomaga, nesem nazaj v njeno posteljo. Jokat je nikoli ne pustim. No, če slišim, da nekaj pojokca in utihne, pa čez 3 minutke spet - ne skočim ob vsakem glasu, ki ga spusti, ampak če začne pa jokat, jo grem pa potolažit. In ja, res dolgo traja. Tudi prvi je imel podobne for. Spati je začel nekje pri 18 mesecih oblčasno celo noč, od 2. leta dalje pa spi celo noč oz. se včasih prebudi, spije požirek vode in zaspi nazaj. Nič problemov, ne hodi k nama v posteljo, zvečer lepo zaspi v svoji postelji... Nič, jaz bom našo malo še naprej vsako noč mirila in čakala, da jo prime enkrat spat. Pustiti jo jokati ne namreavam iz dveh razlogov: 1. nikoli nisem razumela, kako lahko pustiš otroka kar jokat v nedogled, pa da omaga - je še majhna, me pač rabi - tudi če malo izsiljuje. Ji pa vedno povem, da je noč čas za spanje in ne dopuščam ali spodbujam kakšnih drugih aktivnosti. 2. z jokom zbudi starejšega bratca, ki sicer lepo spi, ampak če ga pa ponoči zbudi jok in je ves zmeden imam pa dvojni problem
|