izgubljena_ovcka
|
No, pri nas je bilo ravno obratno! Sin je pri dobrem letu znal sam po stopnicah (gor in dol), praktično je začel teči takoj ko je shodil, zlaganje kock, mahanje, kazadnje s prstom, ploskanje, ples in podobno mu je vse šlo enkratno ampak pri govorjenju je bil pa čisto "out". Rekel je am-am (hrana, pijača, če je videl koga jesti), bam-bam (ropot, če se je kdo udaril in tako naprej), mama (to so bile praktično vse osebe ženskega spola vključno z mano, še danes mi ne reče mami pa je 2 leti star) in še kakšna malenkost, to je pa tudi vse. Veliko je sicer uporabljal medmete, besed oziroma zlogov pa zelo malo. Tudi danes je govorno kar precej za vrstniki, zato pa motorično na vseh ravneh prekaša večino. Vsak otrok ima svoj tempo razvoja, mene (jasno da, saj sem njegova mama) malo skrbi počasen razvoj govora (razume seveda vse, to je razumel tudi pri enem letu) ampak me vsi tolažijo da ima še dosti časa. Mislim, da sekirancija tukaj ni na mestu, jaz se trudim in ga spodbujam predvsem na tistih področjih kjer mu ne gre... Aja, lepo je z žlico začel jesti tam pri nakih 15, 16 mesecih, iz skodelice je začel sam piti kak mesec, dva kasneje. Pri enem letu je pil iz kozarca po slamici (sam) ali pa direkt če mu je kdo kozarec držal. Flaše ni nikoli imel, tudi iz kozarčka z ustnikom ni nikoli znal piti, imel je takega s slamico.
< Sporočilo je popravil izgubljena_ovcka -- 15.6.2010 11:26:24 >
|