|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   EPIDURALNA po carskem rezu
20.4.2010 21:59:35   
Anonimen
Ali je mogoče katera imela EA če je prvič rodila s carskim rezom.
Pri drugem mi jo je zdravnik odsvetoval, porod je potekal normalno, češ da lahko nebi
čutila popadkov. Zdaj sem tretjič noseča in ne vem ali se lahko odločim za EA.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: EPIDURALNA po carskem rezu
20.4.2010 22:09:49   
daša
Jaz ti sicer strokovnega odgovora ne vem dat, ampak moje mnenje je, da če si preživela v drugo (vaginalni) porod, boš tudi v tretje. No, edino če ni bil res nek zoprn dolg porod. Drugače gre pa vsako rajši in hitreje. Pa glede na stranske učinke....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.4.2010 6:01:18   
end1
jaz sem prvič imela carski in v drugo vzela EA, ker če ne bi bi zaradi zeloooooooooooooooooooo močnih popadkov v drugo in zeloooooooooo počasnim odpiranjem in počasinim vsem verjetno spet imela carski! HB tistemu, ki je iznašel EA, ker v primeru zapleta, bi tudi carski imela le v spinalni obliki in doživela to čudo trenutka, ko pride otrok na svet.

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.4.2010 21:59:21   
krtek 1
Sicer ne spada ravno pod to temo...pa vseeno.Dvakrat sem rodila s CR,ker je pač tako moglo bit in sem to sprejela ter si nisem s tem kaj dosti belila glave.Ene tako,druge pač drugače.Sedaj,po skoraj dveh letih od drugega poroda,pa večkrat razmišljam kako bi bilo roditi naravno,nekot mi manjka tisti občutek ko iztisneš otroka...ko čutiš,da je to to na kar si čakal.Včasih ko poslušam ženske,ko se pogovarjajo o popadkih,šivih...se mi zdi kot da sploh ne bi rodila in se mi zdi,da mi bo vse življenje manjkala ta izkušnja.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.4.2010 22:10:10   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1

Sicer ne spada ravno pod to temo...pa vseeno.Dvakrat sem rodila s CR,ker je pač tako moglo bit in sem to sprejela ter si nisem s tem kaj dosti belila glave.Ene tako,druge pač drugače.Sedaj,po skoraj dveh letih od drugega poroda,pa večkrat razmišljam kako bi bilo roditi naravno,nekot mi manjka tisti občutek ko iztisneš otroka...ko čutiš,da je to to na kar si čakal.Včasih ko poslušam ženske,ko se pogovarjajo o popadkih,šivih...se mi zdi kot da sploh ne bi rodila in se mi zdi,da mi bo vse življenje manjkala ta izkušnja.

mogoče lahko poskusiš še enkratuser posted image

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.4.2010 22:15:48   
krtek 1
Ja,ampak tretjič pa več nimam izbire,bi dobila kar datum za CR :(

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.4.2010 5:28:51   
anju
res? zakaj pa?

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.4.2010 12:59:05   
manna
krtek1, jaz imam že po enem CR tak občutek kot ti; kot da sploh nisem rodila in kot da mi "manjka" en del. Ampak po drugi strani se zmeraj potolažim tako, da pomislim kako boge so pa tiste, ki jim naredijo vakum in jih prerežejo ali pa jih raztrže in imajo potem notranje in zunanje šive in težave in bolečine in travme še eno leto ali več. Kaj ni CR v takem primeru vseeno boljša izbira?
Samo kot zanimivost...moja mama je imela pri prvem porodu vakum in 27 šivov, otroka so oživljali več minut,  in še tri leta po prvem porodu se je kar trest začela ko je šla mimo porodnišnice. No - a ni boljš CR ?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.4.2010 18:39:39   
krtek 1
Ne vem ti povet,kaj je boljši,ker naravnega poroda nisem imela.Saj niso vsi porodi takšni kot ga je imela tvoja mama,lahko pa da bi jaz čisto normalno rodila v štirih urah,lahko da ne...Pravim le,da mi manjka tisti občutek,zanima me kako je imeti popadke in ostalo,ki spada zraven.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.4.2010 22:24:28   
manna
No ja, tu sem jaz "na boljšem" ker sem imela popadke in kar sodi zraven in to mučnih 14 ur pred CR...Tako zdaj vsaj vem, da očitno sodim med tiste, ki pač ne morejo lahko in hitro naravno roditi. Bogve zakaj. 

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2010 16:15:31   
teaju
drage punce, jaz pa mislim, da je vse v glavi!
Zakaj bi se sploh morale obremenjevati s tem, kako ste rodile: če ni šlo po naravni poti, so vam pač naredili CR.
Jaz sem zaradi strahu pred porodom in vsemi temi bolečinami odlašala z nosečnostjo do 30 leta. Potem pa sem se dogovorila z ginekologom, da mi bo naredil CR na lastno željo, ker me je bilo tako strah in sedaj sem že drugič noseča in drugič dogovorjena za CR. Kaj pa je to takega?

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.4.2010 16:34:23   
Jessy
Jaz sem imela v prvo CR, pred skoraj dvema mesecema pa sem rodila normalno in imela EA. Za EA sploh ni bilo problema, edini pogoj je, da imaš svoje popadke, ker ti umetnih ne smejo dajat, da ti ne pretrže maternice. Meni so jih pri iztisu sicer eno malenkost dodali, ker so moji postajali šibkejši, ampak čisto malo (30 ml na uro).

Aha, še nekaj sem pozabila povedati. Ko mi je anestezist prišel izključiti EA, mi je rekel, da pri takih, ki smo prvič imele CR, škratarijo z dozo EA. Moram rečt, da jaz nisem občutila te "škrtarije" in mi je super fajn držala. user posted image

< Sporočilo je popravil Jessy -- 26.4.2010 16:36:45 >

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu teaju)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.4.2010 21:16:48   
krtek 1
Ja,Tejaju kakor pač za koga,mogoče boš pa tudi ti čez nekaj let dobila tak občutek.Se pa seveda ne pritužujem,imam dva lepa in zdrava otroka,kar je bistvo vsega...Samo zanima me kako je roditi naravno,ker pač tega nisem doživela in to je to.

(odgovor članu teaju)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.4.2010 7:05:56   
anju
krtek 1 res me zanimajo razlogi zakaj se v tretje ne moreš odločat za vaginalni porod?

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.4.2010 15:28:05   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: anju

krtek 1 res me zanimajo razlogi zakaj se v tretje ne moreš odločat za vaginalni porod?

Ker je maternica bila že 2x rezana in je preveč nevarno, da ob popadkih maternica popusti, kar je nevarno za mamico. V tretje imaš avtomatsko CR.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.4.2010 21:43:26   
krtek 1
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

IZVIRNO SPOROČILO: anju

Ker je maternica bila že 2x rezana in je preveč nevarno, da ob popadkih maternica popusti, kar je nevarno za mamico. V tretje imaš avtomatsko CR.

Točno zato user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.4.2010 22:49:14   
anju
kaj pa četrta nosečnost? sploh lahko?

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.4.2010 8:28:14   
Martinčka
sedaj že velja da lahko imaš več nosečnosti pri CR.. tako da tudi v četrto lahko imaš otroka. včasih pa je veljalo da sta dva maximumuser posted image  še hvalabogu da gre medicina naprejuser posted image

drugače pa se strinjam z nekaterimi izjavami.. najina user posted image  se še ni obrnila, pa saj še ima čas (30t), ampak me vseeno včasih malo zaskrbi ker bi rada občutila naravni porod in občutek ko se namatraš da dobiš svojo štruco potem v rokeuser posted image ... hkrati pa me tudi skrbi da ne bi prišlo do kakšnega vakuma ipd.. ampak tako pač je.. če morem zbrati vsekakor najprej zberem naravno varianto pa naj mi potem naredijo cr če ne gre vse kot je treba user posted image  hihi ko bi bilo vse tako enostavno a ne? bi rekel na sredini poroda: " tako, zdaj pa dost, gremo na CR!" user posted image user posted image user posted image  ahja...user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.5.2010 12:24:17   
Jessy
Martinčka, verjemi, da je roditi naravno dosti bolje, ker hitreje okrevaš in takoj lahko sam skrbiš za user posted image . Sami popadki pa niso tako luštni, da bi si zaradi tega želela naravnega poroda.user posted image Zato sem tudi ob prihodu v porodno rekla, da grem rodit naravno le, če mi pripravijo EA, brez nje se pa ne bi šla (sem imela možnost izbire zaradi predhodnega CR), pa sem bila odprta šele 4 cm, do 10 cm je pa še manjkalo in res občudujem ženske, ki so se pripravljene spopadati s popadki do konca poroda.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?