Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 16:22:43
|
|
|
|
malaMravljica
|
Zanima me katero mascobo dodajate hrani, pri uvajanju GH pri dojencku. govorim o 6 mesecnem dojencku. Prebrala sem da moram dodat mal mascobe, ker jo rabi. Sedaj dajam par kapljic repicinega olja, me pa zanima naslednje. Prebrala sem ( zelo dobra knjiga, ki jo je napisala otroska zdravnica), da lahko dam tudi maslo iz kisle smetane, obicajno maslo pa je narejeno iz sladke smetane. Ali katera to prakticira ? Mal mi je cudno kar maslo, ker ce ne sme se mleka zakaj pa pol lahko maslo? Kdaj sploh lahko kravje mleko? In potem se nekaj, kako mu pripravim krompircek, ce ne zelim mojega mleka notri dajat, mi je to eno samo packanje namrec in mleka itak dobi zadosti z dojenjem. Ce bi mu v krompircek dala mal tega masla mi logika pravi, da bi bilo prav okusno. Pa ne se zgrazat mojim vprasanjem, o GH se ne vem prav veliko, ker sem sele zacela z uvajanjem in tudi nikamor ne hitim.
|
|
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 16:47:39
|
|
|
|
TaMaSa
|
oj MM,ves kera sem? Jaz sem dala malo masla vsakic.H krompirju pa sol in AM.Samo ker dojis,ji kamot das mal putrcka,ce je presuho pa se malo vode,kjer se je krompir kuhal.
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 17:43:40
|
|
|
|
malaMravljica
|
ja veeeeeem, sem se sla spijonko in te nasla. Soseda a ne kako je babji klub? Aha, pol ga grem pa jutri kupit, ker v uni trgovini zadnjic ga niso imel tega Sauerrahmbutter ampak sam navadnega.
|
|
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 18:04:54
|
|
|
|
ledenaa
|
Nobenemu nisem dodajala masla,olja in ne vem še kaj
|
|
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 21:18:28
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica ja veeeeeem, sem se sla spijonko in te nasla. Soseda a ne kako je babji klub? Aha, pol ga grem pa jutri kupit, ker v uni trgovini zadnjic ga niso imel tega Sauerrahmbutter ampak sam navadnega. Dobro ti gre spionaza Babji klub uspeva in raste.Ena spi,druga se trudi,da bi,tretja je na keglanju. Kdaj si pa pri tamalem zacela z GH?Moja bo konec meseca 4m,bom potem tam okrog petega zacela,ceprav se mi zdi,da bi bilo finoce bi ji zvecer ze prej mal kaksne kasice v mleko umesala.
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 21:47:04
|
|
|
|
malaMravljica
|
moj je tudi sel spat, mi ta teden spi sam 1x na dan po 1 uro, sam ponoci pa se 2 do 3 krat mlekec pije. GH sem zacela uvajat v nedeljo, ko je imel 6m1t1d, do vceraj korencek, danes pa krompircek, ker je pediater rekel, da kar pogumno, ker se lepo odziva.Sam krompir sem sam mal z vodo kjer je bil kuhan razredcla in sem poskusla, pa se men ni bilo ok, ni cudno,da je mali rekel bee sam pojedel je pa kar, tako lepo je, nic problemov ne dela. In pediater mi ga je danes tok pohvalil. Ledenaa, jaz sem v literaturi brala, da je treba mascobo dodajat, ker v tem obdobju rabijo, ker hitro napredujejo in rastejo. Pise pa da najboljse bio repicino olje ali bio maslo narejeno iz kisle smetane. Tudi jaz sem zacela brez mascobe, sam se mi pa zdi kar smiselno, da jo rabi.
|
|
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 22:02:01
|
|
|
|
Sempervivum
|
Jaz malo kolobarim z repičnim, olivnim oljem in maslo - vsak dan drugo, da ni vedno isto Maslo dam čist navadno, čajno ali kako že. H krompirčku prav lepo paše. Midva se tudi še dojiva, pa mi ni mojega mleka za stiskat. Se tudi meni zdi to eno samo packanje . Glede mleka in mlečnih izdelkov je pa tako: mleko do enega leta ne priporočajo, mlečni izdelki pa imajo laktozo že razgrajeno, zato jih je lažje prebaviti kot mleko samo. IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa Nobenemu nisem dodajala masla,olja in ne vem še kaj Maščobe so za dojenčke in malčke vir energije, ki je potrebna zaradi njihove izredno hitre rasti, poleg tega pa so pretežno iz maščob tudi možgani. Ko prične dojenček z GH, mora dobivati maščobe tudi z njo.
|
|
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 22:06:18
|
|
|
|
TaMaSa
|
MM,kako se rece po nase repicnemu olju?Ga bom se sama za tamalo poskusla.
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 22:10:38
|
|
|
|
čili
|
moj ima 7.m. in uporabljam olivno olje. Za vse ostalo je še morje časa .
|
|
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 22:12:47
|
|
|
|
malaMravljica
|
IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa MM,kako se rece po nase repicnemu olju?Ga bom se sama za tamalo poskusla. ma si pa dobra ej. Po nase se rece Rasöl in vzemi bio Rapsöl, ga dobis v Realu, DM, Kaufmarkt, ... povsod skratka. Pa se tisto maslo kupi, je baje boljse za dojencke in dober okus naredi. Kako se tistemu maslu rece po nase imas pa gor napisano
|
|
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 22:14:04
|
|
|
|
malaMravljica
|
Pa se glede olivnega olja. Sem prebrala,da za take male ni priporocljivo, sploh ne hladno stiskano. Veliko berem kaj
|
|
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 22:19:39
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa MM,kako se rece po nase repicnemu olju?Ga bom se sama za tamalo poskusla. ma si pa dobra ej. Po nase se rece Rasöl in vzemi bio Rapsöl, ga dobis v Realu, DM, Kaufmarkt, ... povsod skratka. Pa se tisto maslo kupi, je baje boljse za dojencke in dober okus naredi. Kako se tistemu maslu rece po nase imas pa gor napisano Kaj zdaj,Rasöl al Rapsöl Ok,hvala,bom sla v dm,ker sicer kupujemo v Marktkauf,samo tam najdt...
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 22:21:26
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica Pa se glede olivnega olja. Sem prebrala,da za take male ni priporocljivo, sploh ne hladno stiskano. Veliko berem kaj Aja?No vidis,vec glav,vec ve. Berem tudi sama,pa nikjer ne pise nic o dojenckih.Samo neki umori,zapleti,razpleti..
|
|
RE: mascoba pri uvajanju GH 16.4.2010 22:29:15
|
|
|
|
malaMravljica
|
Marktkauf pa dobis tam kjer imajo bio izdelke, pri nas je to naprej od Tschibo in tik pred zelenjavo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.