|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mascoba pri uvajanju GH
16.4.2010 16:22:43   
malaMravljica
Zanima me katero mascobo dodajate hrani, pri uvajanju GH pri dojencku. govorim o 6 mesecnem dojencku.
Prebrala sem da moram dodat mal mascobe, ker jo rabi. Sedaj dajam par kapljic repicinega olja, me pa zanima naslednje. Prebrala sem ( zelo dobra knjiga, ki jo je napisala otroska zdravnica), da lahko dam tudi maslo iz kisle smetane, obicajno maslo pa je narejeno iz sladke smetane. Ali katera to prakticira ? Mal mi je cudno kar maslo, ker ce ne sme se mleka zakaj pa pol lahko maslo? Kdaj sploh lahko kravje mleko?
In potem se nekaj, kako mu pripravim krompircek, ce ne zelim mojega mleka notri dajat, mi je to eno samo packanje namrec in mleka itak dobi zadosti z dojenjem. Ce bi mu v krompircek dala mal tega masla mi logika pravi, da bi bilo prav okusno.
Pa ne se zgrazat mojim vprasanjem, o GH se ne vem prav veliko, ker sem sele zacela z uvajanjem in tudi nikamor ne hitim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mascoba pri uvajanju GH
16.4.2010 16:47:39   
TaMaSa
oj MM,ves kera sem?user posted image

Jaz sem dala malo masla vsakic.H krompirju pa sol in AM.Samo ker dojis,ji kamot das mal putrcka,ce je presuho pa se malo vode,kjer se je krompir kuhal.

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.4.2010 17:43:40   
malaMravljica
ja veeeeeem, sem se sla spijonko in te nasla. Soseda a ne user posted image user posted image user posted image  kako je babji klub?

Aha, pol ga grem pa jutri kupit, ker v uni trgovini zadnjic ga niso imel tega Sauerrahmbutter ampak sam navadnega.

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.4.2010 18:04:54   
ledenaa
Nobenemu nisem dodajala masla,olja in ne vem še kaj user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
16.4.2010 21:18:28   
TaMaSa
IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica

ja veeeeeem, sem se sla spijonko in te nasla. Soseda a ne user posted image user posted image user posted image  kako je babji klub?

Aha, pol ga grem pa jutri kupit, ker v uni trgovini zadnjic ga niso imel tega Sauerrahmbutter ampak sam navadnega.

Dobro ti gre spionazauser posted image
Babji klub uspeva in raste.Ena spi,druga se trudi,da bi,tretja je na keglanju.
Kdaj si pa pri tamalem zacela z GH?Moja bo konec meseca 4m,bom potem tam okrog petega zacela,ceprav se mi zdi,da bi bilo finoce bi ji zvecer ze prej mal kaksne kasice v mleko umesala.

Neposredna povezava do sporočila: 5
16.4.2010 21:47:04   
malaMravljica
moj je tudi sel spat, mi ta teden spi sam 1x na dan po 1 uro, sam ponoci pa se 2 do 3 krat mlekec pije.

GH sem zacela uvajat v nedeljo, ko je imel 6m1t1d, do vceraj korencek, danes pa krompircek, ker je pediater rekel, da kar pogumno, ker se lepo odziva.Sam krompir sem sam mal z vodo kjer je bil kuhan razredcla in sem poskusla, pa se men ni bilo ok, ni cudno,da je mali rekel bee user posted image user posted image  sam pojedel je pa kar, tako lepo je, nic problemov ne dela. In pediater mi ga je danes tok pohvalil.

Ledenaa, jaz sem v  literaturi brala, da je treba mascobo dodajat, ker v tem obdobju rabijo, ker hitro napredujejo in rastejo. Pise pa da najboljse bio repicino olje ali bio maslo narejeno iz kisle smetane. Tudi jaz sem zacela brez mascobe, sam se mi pa zdi kar smiselno, da jo rabi.

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.4.2010 22:02:01   
Sempervivum
Jaz malo kolobarim z repičnim, olivnim oljem in maslo - vsak dan drugo, da ni vedno isto user posted image  Maslo dam čist navadno, čajno ali kako že. H krompirčku prav lepo paše. Midva se tudi še dojiva, pa mi ni mojega mleka za stiskat. Se tudi meni zdi to eno samo packanje user posted image .

Glede mleka in mlečnih izdelkov je pa tako: mleko do enega leta ne priporočajo, mlečni izdelki pa imajo laktozo že razgrajeno, zato jih je lažje prebaviti kot mleko samo.

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Nobenemu nisem dodajala masla,olja in ne vem še kaj user posted image

Maščobe so za dojenčke in malčke vir energije, ki je potrebna zaradi njihove izredno hitre rasti, poleg tega pa so pretežno iz maščob tudi možgani. Ko prične dojenček z GH, mora dobivati maščobe tudi z njo.

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2010 22:06:18   
TaMaSa
MM,kako se rece po naseuser posted image repicnemu olju?Ga bom se sama za tamalo poskusla.

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2010 22:10:38   
čili
moj ima 7.m. in uporabljam olivno olje. Za vse ostalo je še morje časa .

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.4.2010 22:12:47   
malaMravljica
IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa

MM,kako se rece po naseuser posted image repicnemu olju?Ga bom se sama za tamalo poskusla.

ma si pa dobra ej. Po nase se rece Rasöl user posted image user posted image  in vzemi bio Rapsöl, ga dobis v Realu, DM, Kaufmarkt, ... povsod skratka. Pa se tisto maslo kupi, je baje boljse za dojencke in dober okus naredi. Kako se tistemu maslu rece po nase imas pa gor napisano user posted image user posted image  

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.4.2010 22:14:04   
malaMravljica
Pa se glede olivnega olja. Sem prebrala,da za take male ni priporocljivo, sploh ne hladno stiskano.  Veliko berem kaj user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 11
16.4.2010 22:19:39   
TaMaSa

IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa

ma si pa dobra ej. Po nase se rece Rasöl user posted image user posted image  in vzemi bio Rapsöl, ga dobis v Realu, DM, Kaufmarkt, ... povsod skratka. Pa se tisto maslo kupi, je baje boljse za dojencke in dober okus naredi. Kako se tistemu maslu rece po nase imas pa gor napisano user posted image user posted image  

Kaj zdaj,Rasöl al Rapsöluser posted image
Ok,hvala,bom sla v dm,ker sicer kupujemo v Marktkauf,samo tam najdt...

Neposredna povezava do sporočila: 12
16.4.2010 22:21:26   
TaMaSa

Pa se glede olivnega olja. Sem prebrala,da za take male ni priporocljivo, sploh ne hladno stiskano.  Veliko berem kaj user posted image  

Aja?No vidis,vec glav,vec ve.
Berem tudi sama,pa nikjer ne pise nic o dojenckih.Samo neki umori,zapleti,razpleti..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
16.4.2010 22:27:19   
malaMravljica
ma  dej sem smotana. Rapsöl je!

Jaz pa pri pediatru vzamem vse tiste zadeve, ki jih imajo tam, pa vse revije o dojenckih im za mlade mamice si tam naberem. In to knjigo imam, je super
http://www.google.de/products?hl=de&rlz=1T4SUNA_deDE237DE237&q=GU+Babybuch&um=1&ie=UTF-8&ei=vcfIS8jHGY3wngPkgIHNDA&sa=X&oi=product_result_group&ct=title&resnum=3&ved=0CCIQrQQwAg

pa se dve knjigi prav o uvajanju GH, sem dobila za darilo. To je kao vse kar imam, ce se mal zlazem user posted image  

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.4.2010 22:29:15   
malaMravljica
Marktkauf pa dobis tam kjer imajo bio izdelke, pri nas je to naprej od Tschibo in tik pred zelenjavo.

Neposredna povezava do sporočila: 15
16.4.2010 22:34:38   
TaMaSa

Marktkauf pa dobis tam kjer imajo bio izdelke, pri nas je to naprej od Tschibo in tik pred zelenjavo.

Pri nas je tam suho sadje,pa sladkarijeuser posted image So prestavljali.Ok,hvala.

Sama nimam nic knjig o GH,itak vse na rr izvem.Sicer pa se ni dolgo nazaj,kar sem bila na tem.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.