|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mazilo za presredek
13.4.2010 8:14:36   
divans1
Zanima me, če ga je katera uporabljala in če je kaj pomagalo. Namreč včeraj so nam v materinski šoli rekli, da je dobro, da se ga maže 3 tedne pred porodom, da se ga zmehča.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
13.4.2010 8:25:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mazilo za presredek
13.4.2010 8:47:49   
TIBIDABO
Jaz sem delala masažo presredka. Masirala sem z weledinim oljem, ki je namenjeno ravno masaži presredka, kupiš pa ga v vsakem dmju ali sanolaborju. Je pa to olje iz pšeničnih kalčkov in mandlja in pomaga raztezati in mehčati tkivo presredka. Zivepo, ni nobene panike, da bi bilo nevarnosti kakega vnetja. Jaz sem imel p red nosečnostjo vsak mesec glivice in vnetja, med nosečnostjo  le enkrat, ko sem masirala, pa ni bilo težav, izcedek proti koncu nosečnosti pa je itak obilnejši. No, babici sva pred porodom povedala, da sva maisrala presredek in da bi rada, da ga varuje in ne prereže. Je upoštevala mojo prošnjo, na koncu pa je šlo vse tako hitro, da sem se malo raztrgala in dobila 3 šive. Sem pa takoj sedela in me niso boleli, nisem vzela nobenega analgetika na oddelku.
Pila sem pa tudi čaj iz malinovih listov, mogoče je šlo tudi vse tako dokaj hitro, saj sem rodila prvič in to v 5h. Tui v drugo se bom isto pripravljala.

Aja, mazati je treba začeti v 35. tednu!!!

srečno.

< Sporočilo je popravil TIBIDABO -- 13.4.2010 8:48:39 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.4.2010 8:59:34   
divans1
Zakaj bi pa prišlo do nepravilnega izvajanja? Rekli so, da je dobro, da se ga masira in da lahko to izvajajo partnerji, moj pa čist vesel....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu TIBIDABO)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.4.2010 9:31:10   
TIBIDABO
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Zakaj bi pa prišlo do nepravilnega izvajanja? Rekli so, da je dobro, da se ga masira in da lahko to izvajajo partnerji, moj pa čist vesel....user posted image user posted image user posted image

V reviji Otrok in družina je bil objavljen članek babice, ki je opisala postopek masaže, poleg tega pa so navodila s slikami priložena tudi weledinemu olju, tako da kar pogumno, v dvoje to početuser posted image

< Sporočilo je popravil TIBIDABO -- 13.4.2010 9:32:01 >

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.4.2010 9:38:53   
divans1
Kako se pa to masira, je kakšna posebna tehnika? user posted image

(odgovor članu TIBIDABO)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.4.2010 9:49:23   
TIBIDABO
Evo, saj ta članek je bil tudi na RR

http://www.ringaraja.net/clanek/priprava-presredka-na-porod_558.html

user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.4.2010 18:49:28   
divans1
Hvala Tibidabo!!!!

(odgovor članu TIBIDABO)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.4.2010 21:03:25   
isobel
Meni ni pomagalo ne eno ne drugo (ne olje in ne masaža). Kasneje sem brala, da je vse odvisno od položaja notranjih sramnih ustnic glede na zunanje (ali so visoko ali nižje) ... se ne spomnim več najbolje. Pa tudi velikost glavice igra pomembno vlogo. Škodit pa ravno ne more, čeprav je meni bila masaža presredka neprijetna (boleča), predvsem tisto raztegovanje s prsti.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.4.2010 21:26:43   
nežka
Meni je pomagalo in sicer sem imela tole.

(odgovor članu isobel)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.4.2010 9:10:39   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: TIBIDABO

Jaz sem delala masažo presredka. Masirala sem z weledinim oljem, ki je namenjeno ravno masaži presredka, kupiš pa ga v vsakem dmju ali sanolaborju. Je pa to olje iz pšeničnih kalčkov in mandlja in pomaga raztezati in mehčati tkivo presredka. Zivepo, ni nobene panike, da bi bilo nevarnosti kakega vnetja. Jaz sem imel p red nosečnostjo vsak mesec glivice in vnetja, med nosečnostjo  le enkrat, ko sem masirala, pa ni bilo težav, izcedek proti koncu nosečnosti pa je itak obilnejši. No, babici sva pred porodom povedala, da sva maisrala presredek in da bi rada, da ga varuje in ne prereže. Je upoštevala mojo prošnjo, na koncu pa je šlo vse tako hitro, da sem se malo raztrgala in dobila 3 šive. Sem pa takoj sedela in me niso boleli, nisem vzela nobenega analgetika na oddelku.
Pila sem pa tudi čaj iz malinovih listov, mogoče je šlo tudi vse tako dokaj hitro, saj sem rodila prvič in to v 5h. Tui v drugo se bom isto pripravljala.

srečno.

Kaj pa vem, če verjameš mogoče res pomaga, že zaradi psihe, bolj pa je odvisno najbrž od samega vratu in otrokove glavice, položaja otroka..... Jaz nisem ne mazala, ne pila čajev, sem si v glavi samo pošlihtala stvari, da bom otroka pljunila venuser posted image . In to se je tudi zgodilo. Zame je 5 ur dolg porod

Maži in verjami, izgubiti nimaš ničuser posted image . Pazi le na higieno. Če pa bo partner mazal pol pa itak, uživaj! Se splača že zaradi tegauser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 14.4.2010 9:11:06 >

(odgovor članu TIBIDABO)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.4.2010 9:27:12   
divans1
Hm, sam jst sm si to čisto drugače predstavljala. Jst sm skoz mislila, da se ta t.i. presredek nahaja zunaj, zdj pa berem, da je to v bistvu v nožnici???user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.4.2010 16:16:14   
Anonimen
Presredek je zunaj. Ko ga mažeš, pa primeš zanj z zunanje in notranje strani in potem razteguješ/masiraš. Med porodom pa ti lahko praviloma prerežejo presredek na dveh delih: eden je proti anusu, drugi pa nekako proti notranji strani stegna oz. postrani (slednjega sem imela jaz). Tudi, ko te zašijejo, so vsi šivi vidni zunaj. Ko se rana zaceli, pa sta mogoče dva šiva vidna zunaj, preostalo pa se nahaja znotraj (čutiš med penetracijo). Jaz sem sam rez presredka čutila, bolelo pa ni.

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.4.2010 17:44:20   
_sanja_*
Jaz absolutno priporočam masažo + čaj iz malinov listov.

Mogoče sem imela srečo, mogoče pa je meni to pomagalo.

V porodni sem bila samo 45 min, brez šivov, pa je imel mali glavico 37 cm.

Tako daj jaz sem absolutno za!user posted image  Sem pa masirala z Weledinim oljem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.4.2010 21:45:50   
TIBIDABO
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: TIBIDABO

srečno.

Kaj pa vem, če verjameš mogoče res pomaga, že zaradi psihe, bolj pa je odvisno najbrž od samega vratu in otrokove glavice, položaja otroka..... Jaz nisem ne mazala, ne pila čajev, sem si v glavi samo pošlihtala stvari, da bom otroka pljunila venuser posted image . In to se je tudi zgodilo. Zame je 5 ur dolg porod

Maži in verjami, izgubiti nimaš ničuser posted image . Pazi le na higieno. Če pa bo partner mazal pol pa itak, uživaj! Se splača že zaradi tegauser posted image

No ja, 5 ur ni dolg porod, če nam je babica v materinski šoli rekla, da traja porod povprečno kot en šiht, torej 8 ur oz še dlje... Pa da ne bo pomote. Nisem rojevala 5 ur v porodni sobi, v njej sem preživela okoli uro in pol. Skoraj uro sem bila na ctgju po predrtju plodovih ovojev, ostalo je bil pa iztis. Ostale ure sem se sprehajala po hodniku gor in dol in predihavala popadke ter se zabavala s partnerjem. Meni je minilo zelo hitro.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?