Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
močno prehlajena in noseča 12.4.2010 11:40:19
|
|
|
|
romy
|
Zdravo, Prosim za pomoč. Sem zelo prehlajena, zelo zelo kašljam, imam občutek da mi bo celo črevesje z otrokom vred čez usta ven vrglo Grlo me zelo, zelo peče (še nikoli me ni peklo, ampak vedno samo bolelo). Kaj naj požrem? Aja, sem pa v 26. tednu nosečnosti. Šla sem v lekarno, kjer sem dobila nek sirup, ki pa mislim da ne bo kaj dosti pomagal ker je kot neko prehransko dopolnilo in neke septulete, ki so podobno sranje. Mi preostane še kaj drugega poleg čaja, limone in meda? Ne upam si vzeti kakšnega lekadol +C ali dalerona, ali pač kaj kar mi je vedno pomagalo. Ali to kaj slabo vpliva na otroka, ko tako hudičevo kašljam Sem zaskrbljena in prosim za pomoč.
|
|
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 12.4.2010 11:50:23
|
|
|
|
travica
|
NIČ sem imela enako sr..., ko sem bila noseča. Klicala ginekologinjo in je rekla, da ne smem nič vzet. No malo sem si s Hals bomboni in granobilom lajšala težave, ampak to je bilo to. Najbolje, da pri svoji ginekologinji preveriš.
|
|
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 12.4.2010 12:09:32
|
|
|
|
romy
|
misliš, da škoduješ kaj otroku, ko ga s kašljom skoraj ven potegneš skozi grlo
|
|
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 12.4.2010 12:22:19
|
|
|
|
roberta
|
IZVIRNO SPOROČILO: romy misliš, da škoduješ kaj otroku, ko ga s kašljom skoraj ven potegneš skozi grlo ni skrbi. zgolj s kašljem mu pa res ne moreš nič narediti. sicer pa meni pri kašlji vedno pomaga toplo (ne vroče) mleko z medom. po kratkih požirkih, da ga spiješ po kako skodelico. če bo pa prehudo pa kar vzemi en lekadol - je dovoljen in nič ne more narediti otroku.
|
|
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 12.4.2010 14:28:24
|
|
|
|
janapan
|
Jaz sem bla tud ful prehlajena in to ene dva mesca imela sem vse od kašlja, šmrklja, vohala nisem nič, spala nisem nič ampak nisem nič vzela....oziroma za kašelj smrekove vršičke za prehlad pa fiziološko pa čajčke in to je to. Kar se tiče lekadola pa sem ga jaz vzela ker sem imela zobobol...pač enkrat vmes in baje nič ne škoduje
|
|
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 12.4.2010 17:05:37
|
|
|
|
Anonimen
|
pred dvema tednoma sem tudi jaz bila bolana, iste simptome sem imela kot ti, pa še ponoči je bilo hujše , nič nisem spala , odšla sem k zdravnici dobila antibiotik in lekadol, čez dva dni sem se počutila bolje in sem nehala z zdravili. vendar še vedno pijem čaja, včeraj sem TRI kozarca spila vode in danes že čutim tako da sem spet na čaju ( sem pa v 20 tednu)
|
|
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 12.4.2010 20:28:55
|
|
|
|
hubi
|
Antibiotik moraš pojesti do konca. Ker ni popolno deloval, si spet na istem. Saj ti da ustrezne antibiotike glede na čas nosečnosti. Pojdi k osebnemu zdravniku, pa naj ti nekaj predpiše.
|
|
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 12.4.2010 20:29:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Lekadol lahko ješ v nosečnosti.
|
|
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 13.4.2010 6:56:57
|
|
|
|
pupika
|
Baje da lahko vzameš tablete za kašelj granobil ali isla mint. Pa kaki lekadol, ali pa kake smrtekove vršičke. Jaz sem v začetku nosečnosti prebolela gripo, baje da novo in sem samo enkrat v 14 dneh vzela lekadol in enkrat smrerkove vršičke, ker sem tako kašljala da se mi je tudi dvignilo vse skupaj. Mi je pa takrat zdravnica rekla, da tudi kakih septolet ne smem vzet, ampak samo lekadol za zbijanje vročine.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.4.2010 8:22:04
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 13.4.2010 8:53:55
|
|
|
|
tinkatonka
|
Pojdi se pokazat zdravniku, ker če je bakterijska infekcija boš dobila antibiotike. Če je virusna, ki jo trenutno tudi sama prebolevam, pa pomagajo topli čajki, med,limona (to kar že počneš), granobil pastile (te nosečnnice lahko ližejo), pa inhalacije kamilic, fiziološke ipd. Kašelj se dolgo časa umirja, ampak bo kmalu bolje. Drži se. Tudi sama kašljam kot norc, pa se bojim za v meni (noseča sem 20 tednov), ampak razen malo poskakovanaj v trebuhu mislim, da ga nič ne moti. Vsaj upam.
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 13.4.2010 10:22:28
|
|
|
|
Martinčka
|
jaz sem ravno šla čez to.. jaz sem si poleg sirupa in čaja z limono in veliko meda pomagala še s toplimi obkladki... te obkladke (ko je noter želatini podobna snov!?) ki jih imam v skrinji za primere kakšnih pikov, opeklin ali zloma sem si dala v mikrovalovno pogret in sem si jih dala na prsni koš da me je fajn grelo.. ostane toplo kakšni dve urci... poleg tega sem imela ves čas šal zavit okoli grla... no zdaj sem mimo tega.. malo še kdaj pokašljam in je, ampak vem da tudi mene skrbelo kaj se dogaja z mojo pikico ker tako kašljam...
|
|
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 14.4.2010 11:01:43
|
|
|
|
novakatja
|
Jaz sem non stop prehlajean, ker mi sinček iz vrtca vse prinese. Kakšen Lekadol - C popijem, spiram nos s fiziološko in za čez noč uporabim Operil, ker se mi drugače sinusi zamašijo. Pa še s herpesi se borim, to se mi zdi še najslabše...
|
|
|
|
RE: močno prehlajena in noseča 15.4.2010 9:22:24
|
|
|
|
Anonimen
|
romy - jaz sem te dni končala prehlad. zdravnica mi je povedala: lekadole jej, limone, granobil, sirup islandskega lišaja. to je vse dovoljeno. boljše, da se pozdraviš, kot pa da se ti vleče in poslabša. še vročino lahko dobiš, to pa potem res škodi! lekadol se lahko vzamer, ker paracetamol NE gre skozi posteljico. prepovedan pa je aspirin, in pač vse ostalo. upam, da si že boljše!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?