|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tisti, ki ste zakreditirani - kako živite?
6.4.2010 15:58:33   
Pikicapokica6
Saj vem, malo butasto vprašanje, ker ima vsak drugačne prihodke. Skrbi me, ker bomo v kratkem vzeli tak kredit, da me je kar groza. 500 evrov na mesec naju bo prišlo, pa še ornk bo treba delat in vlagat, da bo domek urejen. Ni mi jasno, ali nam bo uspelo? Smo skromni, ne privoščimo si veliko, ker pa sta tukaj še dva otroka, pa me skrbi, da jima ne bova mogla nuditi tisto, kar bosta potrebovala. Dve delavnski plači in tak kredit.....hmmmm???!!!

Zdi se mi tudi, da ni ravno pravšnji čas za veliko kreditiranje. Kaj mislite o tem? Naša situacija ni tako hudo nujna, da ne bi mogli počakat še pol leta ali eno leto, bi pa končno radi dokončali to, kar smo si zamislili. Če bi imeli kakšno pomoč od staršev, bi bilo seveda drugače, tako pa, saj veste.....Znajdi se, kakor se lahko.

Zanima me, kako živite in preživite ob vaših kreditih? Ali ste pričakovali, da bo težje, lažje? Ali zvečer lahko zaspite glede na to, da ti ves čas nekaj visi nad glavo?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tisti, ki ste zakreditirani - kako živite?
6.4.2010 16:03:53   
*miska.mcc*
mi imami hipotekarni kredit. se natanko 21 let. 4 leta ga ze odplačujemo.
200€ na mesec.

zivimo tako, kot ce ga nebi imeli. ker ni bilo druge variante. ali puf in na svoje, ali najemnisko stanovanje.

vlagamo se nic. tako kor smo kupili, v takem zivimo in cakamo na boljse caseuser posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.4.2010 16:19:08   
water lily
Uredu.
Imava višje dohodke sedaj kot takrat ko sva ga vzela.
Sva bila pa že od prej vajena na stran dajat, tako da naju ni tako šokiralo ko ga je bilo treba začet plačevat. Bolj so me šokirali stroški mesečniuser posted image , pa raznorazni "letni" stroški ki so skor vsak mesecuser posted image .....za kredit itak veš kolk ga maš.....drugi izdatki se pa kar množijo k zajciuser posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.4.2010 16:29:49   
emma83
Podpis. Kar se tiče kredita, je pač sprejemljiv, ker je bila ista situacija kot pri miški ampak stroški so pa katastrofa, vsak mesec se nekaj dogaja in je vse treba nujno plačati.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.4.2010 16:30:31   
*miska.mcc*
ja!user posted image

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.4.2010 16:43:06   
Pikicapokica6
Saj to me najbolj skrbi. Ob dveh otrocih, pa bo treba kmal še avto menat, pa še tisoč drugih stvari je.....Me je kar groza. Nočem, da bi životarili, rada bi šla še kdaj na kakšen dopust, predvsem zaradi otrok.... Res ne vem.....

Neposredna povezava do sporočila: 6
6.4.2010 17:10:13   
jakaracman
http://www.skb.si/preb/preb-stankred-kalkulator.html

Priporočam praračun vaših stroškov in boš videla kaj in kakašen kredit si dejansko lahko privoščite.

Neposredna povezava do sporočila: 7
6.4.2010 17:16:12   
ribica.
živimo skromno, gledamo na cene, pa nič nam ne manjka. Na dopust ne hodimo v hotel, in pozimi ne hodimo na smučanje v švico, amapak saj si tega tudi ne želimo.Sicer je res da je vsak večji strošek kr mal kriza, ampak gre. Samo da smo zdravi, pa da slabše ne bi bilo. Otrokom se pa tudi da dopovedat, da pač denarja ni za vse kar si izmislijo. Še nikoli nismo bili nagi in bosi, nismo pa niti nori na znamke. Če si skromen, se da. Imamo pa eno plačo, smo v pričakovanju 3. otroka in plačujemo 600eurov kredita na mesec.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.4.2010 17:19:19   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

S temle kalkulatorjem nekaj ni OK. Meni je izračunal, da na mesec porabimo več, kakor zaslužimo. user posted image Pa nimamo nobenega kredita.

Neposredna povezava do sporočila: 9
6.4.2010 19:21:11   
Kliki
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

Saj vem, malo butasto vprašanje, ker ima vsak drugačne prihodke. Skrbi me, ker bomo v kratkem vzeli tak kredit, da me je kar groza. 500 evrov na mesec naju bo prišlo, pa še ornk bo treba delat in vlagat, da bo domek urejen. Ni mi jasno, ali nam bo uspelo? Smo skromni, ne privoščimo si veliko, ker pa sta tukaj še dva otroka, pa me skrbi, da jima ne bova mogla nuditi tisto, kar bosta potrebovala. Dve delavnski plači in tak kredit.....hmmmm???!!!

Zdi se mi tudi, da ni ravno pravšnji čas za veliko kreditiranje. Kaj mislite o tem? Naša situacija ni tako hudo nujna, da ne bi mogli počakat še pol leta ali eno leto, bi pa končno radi dokončali to, kar smo si zamislili. Če bi imeli kakšno pomoč od staršev, bi bilo seveda drugače, tako pa, saj veste.....Znajdi se, kakor se lahko.

Zanima me, kako živite in preživite ob vaših kreditih? Ali ste pričakovali, da bo težje, lažje? Ali zvečer lahko zaspite glede na to, da ti ves čas nekaj visi nad glavo?

Midva imava s pomočjo njegove mame hipotekarni kredit za stanovanje (okoli 500eurov), ki ga morava plačevati še12let. Potem inava še kredit za avto, ki je nov in znese 193eurov in še za drug avto imava pa položnice ki pa je 145eurov(tega upava da odplačava še letos).

Gre nekako je pa res da si težko kaj privoščiva, pa še stanovanje nimava ne vem kako veliko tako da ko bodo otroci še ne veva kako in kaj bova.

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.4.2010 20:14:42   
Poka
Midva imava okrog 700 EUR kredita oba skupaj, nekaj morava pa privarčevat, ker ga nisva vzela veliko in še to samo na 10 let. Gre pa res vse ostalo za gradnjo... Upam, da se čim prej rešimo - potrpela bom ti dve leti, ali pa tri... Ni nama še uspelo user posted image user posted image , naročili smo že nekajkrat, pa naročilo ni bilo sprejeto, ampak če bi bilo, bi pač malo bolj skormno živeli, nekaj bi se že verjetno spomnila. Verjetno je vsakemu otrok ena motivacija. Ker ko vidim, kako je moja teta, nekaj časa brezposelna,potem ločena in z dvema puncama na faksu, uspela vse naredit, še smučat so se kdaj šli... Imava pa srečo kar se tiče počitnic, sicer sva do sedaj vedno hodila na svoje stroške še zraven, ampak en sorodnik ima avtodom, drug prikolico, apartma na morju, dva kolega sta se celo preselila k morju, tako da nekam se že prisliniš user posted image  Drugače pa za kako smučanje, pa kake bolj eksotične počitnice (sem štejem že Tunizijo, ki je ful poceni user posted image ), po pravici povedano, se morava temu odrečt.

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.4.2010 20:22:59   
Poka
Čeprav tega pa jaz ne razumem - kako ima nekdo lahko kredit za avto. Sicer sem ga jaz enkrat imela, ker mi ni preostalo drugega, ampak ne za novega - vzela sem 3000 EUR za 10 mesecev, samo da je bilo čim prej konec. Če bi se mi zdelo preveč, bi si pač omislila kako poceni kripo - čeprav tu je varnost že potem vprašljiva - odvisno kam se voziš, ampak se mi pa zdi, da zdaj za max. 10000 EUR dobiš že precej dober avto. In po mojem je rabljen avto nekega srednjega razreda še vedno boljši kot pa npr. kak novi Clio.

Moji so vedno kupovali nove avte, vsaki dve leti smo imeli novega in vedno smo bili, ne ravno reveži, ampak bi si pa lahko privoščili bistveno več, zato jaz zdaj vlagam samo še v stvari, ki jim cena raste, ne pada... Me je nekako izučilo - mama je vendo jamrala, da nima denarja (ja menda, zakaj že...)

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.4.2010 21:19:37   
Anonimen
Zdi se mi tudi, da ni ravno pravšnji čas za veliko kreditiranje.

V bistvu je čas zelo dober-za kratkoročne kredite.
Euribor je nizek, tudi pribitki-še vedno.

Pri 500€ na mesec pomisli tudi na to, koliko časa boš odplačevala kredit in po kakšni obrestni meri (fiksna/spremenljiva). Pri spremenljivi obrestni meri ti gre lahko obrok precej gor - hitro tudi več kot 50€ na mesec.

Neposredna povezava do sporočila: 13
6.4.2010 21:30:54   
Katy78
Pri nas je kar sprejemljivo, kredit sem vzela samo jaz in to za 10 let, ostane še 7 let, mesečni obrok je pa 350eur. Edino zdaj, ko bom nekaj časa zaradi otroka delala po 6 ur, se bo pa kar poznalo, saj bo 25% nižja plača, ampak mi čas, preživet z otrokom, pomeni več. Si pa jaz osebno kar težko predstavljam da bi bila zakreditirana za 20 ali še več let. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 6.4.2010 21:31:25 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.4.2010 21:41:40   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

S temle kalkulatorjem nekaj ni OK. Meni je izračunal, da na mesec porabimo več, kakor zaslužimo. user posted image Pa nimamo nobenega kredita.

ta kalkulator je malo mimo - vse bo morali vpisovati razporejeno na 1 mesec (npr. registracija avta/12, regres/12...) kar je pač poraba ali dohodek na mesec, pa ostane "originalna" številka - se mi ne da ukvarjat s preračunavanjem

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.4.2010 21:42:15   
Anonimen
Ali zvečer lahko zaspite glede na to, da ti ves čas nekaj visi nad glavo?

spomnim se, da ko sva se odločala za kredit, se mi nekaj časa ni spalo od skrbi.
še kar nekaj časa ga bova odplačevala, a kredit je zadnje, na kar pomislim čez dan (izjema, če debata nanese na to)... zaspim brez problema, če imam le možnost.

odplačevanje kredita je del mesečnih stroškov. mogoče si zaradi tega kakšno stvar manj privoščimo, a še vedno imamo kakšen euro za dodatke... na začetku se moraš malo zreorganizirati, potem pa gre!

ampak: če mi ne bi bilo nujno potrebno, potem kredita absolutno ne bi jemala.

Neposredna povezava do sporočila: 16
6.4.2010 21:55:39   
jakaracman

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

ta kalkulator je malo mimo - vse bo morali vpisovati razporejeno na 1 mesec (npr. registracija avta/12, regres/12...) kar je pač poraba ali dohodek na mesec, pa ostane "originalna" številka - se mi ne da ukvarjat s preračunavanjem

Ja ampak ni neumen, saj to so dejanski stroški, človek se malo zamisli.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.4.2010 22:17:37   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Ja ampak ni neumen, saj to so dejanski stroški, človek se malo zamisli.

no, kalkulator sam je neumen, ker ne dela prav
kar se pa stroškov tiče - če ima bodoči krekditojemalec vsaj kakšno sivo celico, si bo tele stvari lahko sam seštel
midva sva vzela bančne izpiske za celo leto nazaj, jih natančno pregledala in potem ugotovila skupne prihodke in odhodke, določila, kolikšno moramo poleg vseh zabeleženih stroškov imeti še rezervo in dobila dopustno višino kredita

imamo kar viskok kredit, ampak dovolj rezerve, da mirno spim - na lukuzne dopuste ne hodimo, ampak to tudi prej nismo

Neposredna povezava do sporočila: 18
7.4.2010 0:41:25   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

mi imami hipotekarni kredit. se natanko 21 let. 4 leta ga ze odplačujemo.
200€ na mesec.

zivimo tako, kot ce ga nebi imeli. ker ni bilo druge variante. ali puf in na svoje, ali najemnisko stanovanje.

Skoraj ista situacija,edino čas odplačevnja krajši.Samo še 16 let...user posted image .Ena plača in dva otroka,ampak kar guramo.Vse je stvar prioritet.

Neposredna povezava do sporočila: 19
7.4.2010 6:40:23   
sanasan
midva imava kredita še za 27 letuser posted image , ampak če sva želela dobiti to kar sva, drugače ni šlo....s selitvijo in prostorom so se nama tudi prihodki povečali...jaz sem bila na začetku kar pod hudim stresom, skoraj spat nisem moglauser posted image , potem sem si pa naredila rezervni plan za primer, če se nama ne iztečeuser posted image in sedaj gre ok. Mi je lažje tudi zaradi tega, ker sem s selitvijo spet navezala bivše 'poslovne stike' in se dosti boljše počutim, ker vem, da imam več povpraševanja kot pa sem pripravljena delat na račun časa z otroci....zaenkrat nam gre, imava pa še nekaj 'rezerve', je pa kljub temu takle kredit precejšnja skrb. in hiša je vreča brez dna kar se tiče še dodatnega vlaganja, pa nimava noben fancy opreme...ostanek gre raje za počitnice, kakšno potovanjeuser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.4.2010 6:43:01   
sanasan
aja, imava pa 2 otroka (upava pa še na 1, da bodo pomagali kredit odplačevat, kot se hecava, ker nisva več rosno mladuser posted image ), en star avto in en malo novejši, novih pa ne kupujevauser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.4.2010 15:53:05   
phelps
IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Čeprav tega pa jaz ne razumem - kako ima nekdo lahko kredit za avto. Sicer sem ga jaz enkrat imela, ker mi ni preostalo drugega, ampak ne za novega - vzela sem 3000 EUR za 10 mesecev, samo da je bilo čim prej konec. Če bi se mi zdelo preveč, bi si pač omislila kako poceni kripo - čeprav tu je varnost že potem vprašljiva - odvisno kam se voziš, ampak se mi pa zdi, da zdaj za max. 10000 EUR dobiš že precej dober avto. In po mojem je rabljen avto nekega srednjega razreda še vedno boljši kot pa npr. kak novi Clio.

Moji so vedno kupovali nove avte, vsaki dve leti smo imeli novega in vedno smo bili, ne ravno reveži, ampak bi si pa lahko privoščili bistveno več, zato jaz zdaj vlagam samo še v stvari, ki jim cena raste, ne pada... Me je nekako izučilo - mama je vendo jamrala, da nima denarja (ja menda, zakaj že...)

Imam avto,  na delo se vozim vsak dan 70 km. To je že moj 3 avto (v 7 letih) in tudi ta ne dela (14 dni nazaj sem dala 350 EUR za brušenje glave na motorju), včeraj smo ugotovili, da z elektriko ni nekaj ok. Do sedaj sem tudi jaz kupovala avto brez kredita in nisem mogla razumet, kako lahko imajo ljudje avto na kredit. Sedaj sem se pa odločila, da bo nov, rajši dam vsak mesec 100 eur za kredit, kot pa 300 eur za popravilo.

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.4.2010 11:52:10   
Martinčka

ne vem kaj je tukaj za nerazumet!?? zakaj bi si pa človek kupil novi Clio, če pa mu je všeč npr VW Tiguan in si lahko privošči kredit oziroma leasing za njega??? To je takšno vprašanje, kot zakaj si nekdo vzame kredit da si obnovi npr celotno kopalnico pa je še stara v funkcionalnem stanju!?? živimo pač v dobi kjer imamo ljudje vedno večje oči, želje in če nam prihodki dopuščajo si kupimo kar nam je pač všeč in si zato vzmamemo leasing/kredit.

midva sva vzela Kredit da sva si kupila nov družinski avto, ker imava otročeka na poti... samo nisva si pa vzela kredita da sva zamenjala okna, kupila novo kuhinjo, obnovila večino stanovanja, kupila novo jedilnico in novo dnevno sobo ipd (gre za enako časovno obdobje ko sva kupila avto)... Če bi pa rekla da sva zato vzela kredit bi pa bilo kar sprejemljivo?? vsak ima svoje prioritete in ve kako lahko čez mesce preživi... Pri avtu je pač treba takoj urediti plačilo, pri stanovanju sva pa v parih mescih lahko vsak mesec nekaj plačala in nama je uspelo... sva bolj skromno živela pol leta, nekaj sva imela našparano in je šlo... pa naju še čaka cela otroška sobica in vsa otroška oprema.. pa vsak mesec nekaj pa bo... treba si je razumno porazdeliti stroške...

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.4.2010 12:05:00   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Martinčka

ne vem kaj je tukaj za nerazumet!?? zakaj bi si pa človek kupil novi Clio, če pa mu je všeč npr VW Tiguan in si lahko privošči kredit oziroma leasing za njega??? To je takšno vprašanje, kot zakaj si nekdo vzame kredit da si obnovi npr celotno kopalnico pa je še stara v funkcionalnem stanju!?? živimo pač v dobi kjer imamo ljudje vedno večje oči, želje in če nam prihodki dopuščajo si kupimo kar nam je pač všeč in si zato vzmamemo leasing/kredit.

midva sva vzela Kredit da sva si kupila nov družinski avto, ker imava otročeka na poti... samo nisva si pa vzela kredita da sva zamenjala okna, kupila novo kuhinjo, obnovila večino stanovanja, kupila novo jedilnico in novo dnevno sobo ipd (gre za enako časovno obdobje ko sva kupila avto)... Če bi pa rekla da sva zato vzela kredit bi pa bilo kar sprejemljivo?? vsak ima svoje prioritete in ve kako lahko čez mesce preživi... Pri avtu je pač treba takoj urediti plačilo, pri stanovanju sva pa v parih mescih lahko vsak mesec nekaj plačala in nama je uspelo... sva bolj skromno živela pol leta, nekaj sva imela našparano in je šlo... pa naju še čaka cela otroška sobica in vsa otroška oprema.. pa vsak mesec nekaj pa bo... treba si je razumno porazdeliti stroške...

Osebno se strinjam s temle. Tudi mi imamo kredit za večji (ker nas je 5 + velikokrat moja starša) nov (ker dela mož toliko km, da se nam rabljen ne splača) avto, vse v stanovanju pa delamo sproti oz. vsako leto, ko dobimo vrnjeno dohodnino, nekaj obnovimo, zamenjamo oz. dokupimo, za te reči ne jemljemo kredita.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?