|
RE: Tisti, ki ste zakreditirani - kako živite? 13.4.2010 12:05:00
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Martinčka IZVIRNO SPOROČILO: Poka Čeprav tega pa jaz ne razumem - kako ima nekdo lahko kredit za avto. Sicer sem ga jaz enkrat imela, ker mi ni preostalo drugega, ampak ne za novega - vzela sem 3000 EUR za 10 mesecev, samo da je bilo čim prej konec. Če bi se mi zdelo preveč, bi si pač omislila kako poceni kripo - čeprav tu je varnost že potem vprašljiva - odvisno kam se voziš, ampak se mi pa zdi, da zdaj za max. 10000 EUR dobiš že precej dober avto. In po mojem je rabljen avto nekega srednjega razreda še vedno boljši kot pa npr. kak novi Clio. Moji so vedno kupovali nove avte, vsaki dve leti smo imeli novega in vedno smo bili, ne ravno reveži, ampak bi si pa lahko privoščili bistveno več, zato jaz zdaj vlagam samo še v stvari, ki jim cena raste, ne pada... Me je nekako izučilo - mama je vendo jamrala, da nima denarja (ja menda, zakaj že...) ne vem kaj je tukaj za nerazumet!?? zakaj bi si pa človek kupil novi Clio, če pa mu je všeč npr VW Tiguan in si lahko privošči kredit oziroma leasing za njega??? To je takšno vprašanje, kot zakaj si nekdo vzame kredit da si obnovi npr celotno kopalnico pa je še stara v funkcionalnem stanju!?? živimo pač v dobi kjer imamo ljudje vedno večje oči, želje in če nam prihodki dopuščajo si kupimo kar nam je pač všeč in si zato vzmamemo leasing/kredit. midva sva vzela Kredit da sva si kupila nov družinski avto, ker imava otročeka na poti... samo nisva si pa vzela kredita da sva zamenjala okna, kupila novo kuhinjo, obnovila večino stanovanja, kupila novo jedilnico in novo dnevno sobo ipd (gre za enako časovno obdobje ko sva kupila avto)... Če bi pa rekla da sva zato vzela kredit bi pa bilo kar sprejemljivo?? vsak ima svoje prioritete in ve kako lahko čez mesce preživi... Pri avtu je pač treba takoj urediti plačilo, pri stanovanju sva pa v parih mescih lahko vsak mesec nekaj plačala in nama je uspelo... sva bolj skromno živela pol leta, nekaj sva imela našparano in je šlo... pa naju še čaka cela otroška sobica in vsa otroška oprema.. pa vsak mesec nekaj pa bo... treba si je razumno porazdeliti stroške... Osebno se strinjam s temle. Tudi mi imamo kredit za večji (ker nas je 5 + velikokrat moja starša) nov (ker dela mož toliko km, da se nam rabljen ne splača) avto, vse v stanovanju pa delamo sproti oz. vsako leto, ko dobimo vrnjeno dohodnino, nekaj obnovimo, zamenjamo oz. dokupimo, za te reči ne jemljemo kredita.
|
|
|