|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stari - novi avto - zavarovanje in registracija
11.7.2005 12:44:08   
india
Punce zanima me ena stvar, če morda katera ve: kupila bi nov ( ali malo rabljen ) avto, ta,ki ga pa imamo sedaj, pa je ful kasko zavarovan in registriran od 1.aprila. Zdaj me pa zanima, ali se vsaj karkoli od tega prenese na nov avto? Vsaj kasko morda ali osnovno zavarovanje?

Hvala za odgovore!:miska:
Neposredna povezava do sporočila: 1
11.7.2005 12:47:52   
soncece24
oj, miška. Ko stari avto prodaš, dobiš od zavarovalnice nazaj denar za mesece ki so še ostali do izteka zavarovanja, se pravi,da boš ti dobila za 9 mesecev nazaj.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2005 12:48:11   
Sara3
Preneseš lahko samo bonus s tem, da star avto prodaš ali odjaviš. Lahko zahtevaš nazaj razliko zavarovanja in cestno takso do 1 aprila. Za nov avto pa se posebej odločiš ali bo kasko zavarovan ali ne.

Upam, da sem bila dovolj razumljiva.

Lp,

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2005 12:48:31   
dinika
kolko vem zavarovanja ni mogoče prenesti, ti pa izplačajo razliko.
Cestnino pa mislim da lahko??

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2005 12:49:13   
Natas@
Tako je bilo lansko leto ko sva midva zamenjala avto.
Osnovno zavarovanje dobiš takoj nazaj (razen tistih mesecev ki so že mimo, verjetno boste pri vas dobili nazaj za 9 mesecev ), kasko zavarovanje pa se tudi dobi nazaj, samo takrat ko je prejšnji avto prodan. Prodajalec avtomobilov ti mora poslat prometno dovoljenje avtomobila, napisanno na novega lastnika avotmobila in s tem greš na zavarovalnico, kjer ti povrnejo denar. Če pa imaš zavarovanje na trajniku, pa ti zadnje mesece trajnika zbrišejo (toliko mesecev kolikor znaša vsota vrnjenega zavarovanje).
Če je tako letos pa ne vem.

Lp

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2005 12:52:59   
soncece24
Pa če boš kupila rabljen avto, ti tablice od prejšnjega lastnika ostanejo (še en strošek manj). Ti pa tvoje tudi pustiš na avtu, ker se od zdaj naprej vežejo na avto. Samo jaz sem si vseeno kupila nove, ker sem avto kupila v LJ, jaz pa zagrizen lokalpatriot:)-:)-

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2005 13:00:49   
india
Hvala punce, sicer še ne vem natančno kako in kaj, a z mami se odločava, da bi prodali star avto,ki je bil pisan na atija, zdaj bova sicer naredili prepis na mamo ( se jaz zavarujem zaradi s.p. ja in davkov...), zato bonus itak ves zgubim, to tako vem.
:miska:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2005 13:03:02   
soncece24
Miska, ni nujno, da zgubiš bonus, če maš fajn zav. agenta ti lahko zrihta, da ti mami "podariš" tvojo boniteto.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.7.2005 13:04:49   
india
Hehe, Sončese, meni bi bolj pasalo, če bi ostala atijeva boniteta,ki je bila maksimalna. Jaz je namreč nimam, ker je bil avto pisan na atija, na mene pa je bil nazadnje pisan pred 10 leti.:zmeden2:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.7.2005 13:08:25   
soncece24
Mogoče pa lahko podeduješ bonus, vprašaj agenta. Kje maš zavarovan avto? Pri kateri agenciji? Prepočasi raste ta bonus, pa jaz ga stalno izgubljam, ker prehitro avte menjavam pa ne gre celo leto naokoli. Mam že 6. avto pa komaj 20%

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.7.2005 13:11:22   
Sara3
Če prav razumem avto ne bo pisan nate ampak na mamo. No bonus se lahko prenese iz očeta na mamo (ožji družinski člani). Pozanimaj se, ker se ti bo tisti bonus še kako poznal. ;) Tudi v bodoče.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.7.2005 13:13:20   
soncece24
Res? To pa je fajn vedet za kdaj če bo treba. Kdo bo pa meni dal 50% bonusa?? Itak že plačam 150k za zavarovanje brez kaska:((:((:((
Si bo treba bicikl kupit

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.7.2005 13:19:28   
Sara3
Soncece mogoče tam nekje pri 50-tih boš imela tudi ti 50% bonusa, ČE BOŠ PRIDNA ZAVAROVANKA!!!!;)

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.7.2005 13:27:11   
india
Sara3, super, da si mi to povedala, se pravi, moram imet to info kar pripravljeno,ko bom rihtala te zadeve!

A ti delaš na kaki zavarovalnici?

Ja, Sončece, kaj pa ti voziš? A šleper?? No, sicer smo tudi mi letos za ful kasko in obvezno plačali cca.140k
:(:(:(

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.7.2005 13:29:00   
soncece24
Ja, skoraj mini avtobus - multiplo - ma 6 sedežev, pa 110 konjev: lepo vdari po mojem študentskem žepku. na srečo moj dragi ati razume, kak je hudo, če maš avto, ki si ga ne moreš privoščit (zgleda še predobro) in rad kaj primakne.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.7.2005 13:29:59   
Sara3
ja skoraj, čeprav ne na tem področju.......poklicna deformacija. Vsekakor pa se dobro pozanimaj!

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.7.2005 13:30:57   
india
Bravo ati!!! Sončece, tudi moj ati je bil tak, zato tudi avto ni bil pisan name, ampak nanj. Zdaj se pa stvari komplicirajo.
Ja, res je super, če nam lahko starši pomagajo:love:

Radovednost mi ne da miru: kako to, da imaš tako velik avto, dokler si še single?:zmeden2:

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.7.2005 13:35:50   
soncece24
Si zdravim manjvrednostne komplekse, ker mam meter pa čevap:)-:)-

Z mojim:love: sva skozi nekje na cesti, pa v kamp hodiva, pa je fajn met kaj večjega. Pa še dolgo časa sem kot hostesa delala, pa sem šank pa robo pa nevemkaj vse vlačila po prtljažniku.

Prej sem pa mela punteka. Superca, samo malo premajhen.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.7.2005 13:36:58   
soncece24
drugače pa so atiji zakon!!! Pa ne samo za dinarčke dat, ampak za vse! Jaz sem prava atijeva princeska, od nekdaj in uživam, dokler traja!;)

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.7.2005 13:51:58   
Moyca_
ja preverjeno- bonus se lahko med ožjimi družinskimi člani prnaša. Moj ga ima od mame, ki je imela prej 2 avta in na oba 50 %, potem pa je enega aget prenesel na mojega. Samo je moral plačat v gotovini. Mama pa ima sedaj en avto, ker je vbistvu bil ta drugi od mojega, pisan na mamo. Ko je moj tistega prodal, pa smo vzel bonus na najinega sedaj

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.7.2005 14:03:05   
Anonimen
Miška, da se ne boš prehitro veselila. Razmiošljajte še malo v tej smeri, da gre avto v zapuščino. In da boste čakali na razpravo, da bo lahko dobil novega lasnika. Po moje je to tako. Lahko da se sicer motim, samo raje malo pomisli tudi na to, da ne bi bila preveč razočarana.
Drugače se pa po novem cestnina ne vrača, vsaj tako sem zadnjič ujela po radiu, ampak jo "prodaš" skupaj z avtom.

(odgovor članu india)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
11.7.2005 17:58:40   
india
Splišni, ja saj vem, da avta ne moreva prodati dokler ni zapuščine, tako, da zdaj v bistvu samo tipava teren. Je pa res, da bo treba ogromno v njega vložiti, zato sva razmišljali o menjavi.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.7.2005 19:09:55   
Andra
Zavarovanje boš dobila povrnjeno, ko bo avto odjavlen ali ko bo novi lastnik plačal zavarovanje in ti poslal kopijo police. Na tej osnovi ti vrnejo denar za zavarovanje.
Cestnino pa dobiš povrnjeno, če iz avta odtrgaš nalepoko. Če nalepka ostane na avtu, ostane tudi cestnina. Sedaj, ko pa so spet samo prometne, pa ne vem kako je. Vprašaj agenta na zavarovalnici.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?