|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   korenčkova torta
29.3.2010 15:37:24   
tosja
Rada bi spekla torto. Recept, ki ga imam, pa se mi zdi presuh...user posted image

380 g mletih lešnikov
2 žlici drobtin
3 žlice škroba
žlica moke
žlica mletega cimeta
nastrgana lupinica neškropljene limone
300 g korenja
7 jajc
ščepec soli
280 g sladkorja

Ker je masa za dva modela (premer 22 in 26 cm), jaz pa bi naredila eno... Je mase preveč???

blaža user posted image prosim, nasvet user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: korenčkova torta
29.3.2010 21:24:07   
kenka
meni se je zdela ful dobra korenčkova torta, ki jo delata Novak in žena v Odaji Ljubezen skozi želodec. poglej link: http://poptv.si/multimedia/ljubezen-skozi-zelodec-22-oddaja.html
meni je res všeč. na žalost njune knjige nima, da bi ti recept prepisala.

pa še Korenkova torta z mascarponejem od Jamia Oliverja:

- 280g zmehčanega masla,
- 280 g trsnega sladkorja,
- 5 jajc (rumenjake in beljake ločimo),
- naribana lupinica in sok pomaranče,
- 170 g presejane moke,
- 2 žličke pecilnega praška,
- 120 g grobo mletih mandljev,
- 120 g grobo mletih orehov,
- zvrhana žlička mletega cimeta,
- ščep mletih klinčkov,
- ščep muškatnega oreščka,
- 1/2 žličke mletega ingverja,
- 300 g olupljenega in grobo naribanega korenčka.

Za preliv:

- 115 g maskarponeja,
- 120 g korenčka,
- 220 g skute,
- 90g sladkorja v prahu,
- sok in lupinica dveh limon,
- pest grobo mletih orehov,
- pest grobo sesekljanih indijskih oreščkov oblitih s čokolado.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Maslo in sladkor penasto stepemo, da dobimo svetlo in rahlo maso. Enega po enega vtepamo še rumenjake, potem pa dodamo še pomarančni sok in lupinico. Vmešamo presejano moko s pecilnim praškom in dodamo mlete mandlje, orehe, začimbe in naribani korenček. Beljake stepemo s ščepcem soli v trd sneg, potem pa jih previdno vpotegnemo v korenčkovo testi. Naložimo ga v namaščen model in pečemo 50 minut! Torta naj se v pekaču ohlaja 10 minut, nato jo zvrnemo na rešetko, kjer naj se ohlaja vsaj še eno uro. Ko se popolnoma ohladi, pripravimo preliv, tako da vse sestavine v skledi dobro zmešamo. Premažemo vrh torte, preden pa jo ponudimo, jo še potresemo s prgiščem nasekljanih orehov in s čokolado oblitih oreškov. 

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2010 12:57:21   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: kenka

pa še Korenkova torta z mascarponejem od Jamia Oliverja:

- 280g zmehčanega masla,
- 280 g trsnega sladkorja,
- 5 jajc (rumenjake in beljake ločimo),
- naribana lupinica in sok pomaranče,
- 170 g presejane moke,
- 2 žličke pecilnega praška,
- 120 g grobo mletih mandljev,
- 120 g grobo mletih orehov,
- zvrhana žlička mletega cimeta,
- ščep mletih klinčkov,
- ščep muškatnega oreščka,
- 1/2 žličke mletega ingverja,
- 300 g olupljenega in grobo naribanega korenčka.

user posted image user posted image user posted image hvala, preliv pa žal ne pride v poštev...se laktozi na veliko izogibamo user posted image

Novakovih pa mi ne odpre...gledam tud ne, ker mi je gospodinja a**i user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu kenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2010 14:33:08   
Martinčka
a mi prosim katera pove kakšen je okus korenčkove torte? a prav po korenčku ali kako? in to se res uporabi bolj kot sladica in ne priloga? sem zadnjič gledala oddajo od novakove ja in se mi je dopadlo sam ne vem kako bi to bilo kaj možu všeč!?

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.3.2010 14:49:24   
Felicita
Martinčka, nima po korenčku okusa... težko povem kak okus, je pa odlična. in ja, je čist prava sladica. evo, še moj recept za korenčkovo pecivo:

TESTO: -5 jajc (beljake ločimo od rumenjakov in dobro stepemo) -1 jogurtov lonček olja -1,5 lončka sladkorja (lahko manj) -2,5 lončka moke -30 dkg drobno naribanega korenčka -10 dkg zmletih orehov -1 pecilni prašek -1 vanilin sladkor - ščep soli -naribana limonina lupina   Vse skupaj z mešalnikom dobro premešamo, da pride kompaktna-gladka zmes. Ko smo vse sestavine dobro premešali, z žlico rahlo vmešamo stepen beljak. Nasvet tete: Nič se bati zaradi oranžne barve zmesi, po peki bo lepo rjavo. Testo pečemo približno 1 uro na 160°C.   NADEV: Prelijemo po hladnem pecivu: 1 sladka smetana (2 dl.)                                                  10-15 dkg jedilne čokolade   Čokolado stopimo nad paro in ko je stopljena dodamo smetano. Počasi mešamo, da zmes postane gladka. Zmes nato prelijemo po pecivu. Nadev lahko okrasimo z orehovimi drobtinami ali kokosom.

nadev pomoje lahko zamenjaš tut s čim brez-laktoznim, npr kako marmelado al pa kej podobnega.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.3.2010 20:35:50   
kenka
bom vprašala taščo za recept novakovih ... ti napišem tekom tedna. ga bom tudi sama rabila čez praznike. da ne bo samo potice. user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2010 21:09:19   
kenka
Tosja: a si jo potem spekla po moje receptu? a ti je uspela?

(odgovor članu kenka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?