|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Gospodinjska dela v nosečnosti
21.3.2010 18:43:56   
natasarobi
pozdrav!

Katerim gospodinjskim opravilom se v času nosečnosti izogibate oz. jih ni priporočljivo opravljati. Bolj me zanima za 2. in 3. tromesečje,

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Gospodinjska dela v nosečnosti
21.3.2010 18:46:07   
Anonimen
delala sem vse. tudi belila, stimala sobo, prestavljala pohistvo... do konca.
sindrom gnezdenja mi ni dal miruuser posted image

(odgovor članu natasarobi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.3.2010 19:08:32   
sanasan
jaz sem in delam vse normalno, čeprav me tokrat bolj pestijo slabosti in zaspanostuser posted image

CARPE DIEM!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.3.2010 19:23:12   
Taddy78
Vse isto kot prej...
Edino pri pospravljanju kozarcev,ki so bili višje in obešanju cotk me je od mojga oma vedno opozarjala, da ni dobro, ampak očitno te stare vraže niso kaj prida resnične...

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2010 20:42:30   
legenda_m
drgač enako od predhodnic edin dvigvala nism razen škafa s perilom pa likalne deske... oz. lažjih stvari

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2010 20:49:30   
x_srečka_x
Vsa gospodinjska dela enako kot prej, samo pretežkih stvari nisem dvigovala. Cunje sem pa tako zmeraj na stojalo obešala.

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.3.2010 21:06:31   
K_a_t_i
Vse enako kot prej. Edino, ko pritrogam 2 veliki vreči fasunge iz trgovine (beri nekih 10kil skupaj - mleko, soki,...) pokličem mojga, da jih nese do 3. nadstropja.
Ognila sem se pa - v prvem tromesečju kak mesec - čiščenja kopalnice. Ne za drugega, ampak sem zraven user posted image .

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.3.2010 21:17:32   
anckabancka
V vseh nosečnostih enako kot prej. V tretji nosečnosti sem zadnji mesec pred porodom generalno čistila stanovanje pred vselitvijo, pa sem rodila šele 8 dni čez rok, pa sem bila prepričana, da bom zaradi naporov sigurno prej.

Pa ko sem enkrat na začetku nosečnosti zakrvavela, sem se malo bolj pazila in nekaj časa nisem nosila mokrega perila iz pralnice v kleti.

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.3.2010 21:52:22   
Ploha
Vse sem delala...edin malo sem se pazila ( v prvi nosečnosti) da se nisem visoko stegovala (zaradi popkovine) pa je imela mala prav tako ovito popkovino...

še molzla sem krave...tam nekje do 6 mesca...pol pa ne več...ker se nisem mogla pripognt,..

zdaj ko sem drugič noseča pa se prav izogibam pucanju tal...ker me nenormalno križ boli...

pa še malo pupo imam, težko med 11-12 kilami in jo hočem nočem moram vzigat...za 1x ni težav...

< Sporočilo je popravil Ploha -- 21.3.2010 21:53:46 >

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.3.2010 22:14:21   
tintin
prvič sem bolj pazila - krvavitev na začetku

tokrat delam vse...dvigujem 15 kilskega mulčka, vmes smo se selili (sem polnila in praznila škatle, čistila stanovanje), čistim normalno vse, prenašam cunje, ....zaenkrat še vse ok.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.3.2010 9:11:54   
kristinaj
delala sem vse, ne vidim razloga zakaj ne bi, razen če nimaš rizične nosečnosti,

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 11
22.3.2010 10:41:43   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

delala sem vse, ne vidim razloga zakaj ne bi, razen če nimaš rizične nosečnosti,

enako!!!

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.3.2010 11:56:12   
slovenka
Jaz sem v prvi nosečnosti tudi vse delala, sedaj v 3. trimesečju druge nosečnosti me pa bolijo medenične kosti, trebuh imam večji kot v prvo..., tako da sedaj redkeje sesam, pa mojega večkrat prosim, da kaj iz kleti prinese. Ne da sploh ne hodim v klet, samo včasih, ko se da, se poskušam malo izogniti... Itak dvigujem 10kg pupo, tako da pri ostalem dvigovanju - recimo škafa s perilom itd. malo šparam moči, ne vedno sicer, ampak ko je prilika...Ta malo spodbujam, da sama hodi itd.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
22.3.2010 12:41:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
22.3.2010 12:52:30   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

Vse sem delala...edin malo sem se pazila ( v prvi nosečnosti) da se nisem visoko stegovala (zaradi popkovine) pa je imela mala prav tako ovito popkovino...

še molzla sem krave...tam nekje do 6 mesca...pol pa ne več...ker se nisem mogla pripognt,..

zdaj ko sem drugič noseča pa se prav izogibam pucanju tal...ker me nenormalno križ boli...

pa še malo pupo imam, težko med 11-12 kilami in jo hočem nočem moram vzigat...za 1x ni težav...

hihi, to je ravno meni oma od mojga hotela dopovedat, da se ne smem stegovat, ker se lahko malemu popkovina ovije...in glede na to koliko sem se stegovala (še zdaj stopim na prste, ko cote obešam na zunanjem vešalu)mali ni imel popkovine nikjer ovite...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.3.2010 16:25:11   
tulpek
Moj jo je imel 3krat okoli vratu in še enkrat okoli telesa, pa se nisem nič stegovala user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.3.2010 16:45:47   
slovenka
moja pa enkrat okrog noge - pa sem se menda kar stegovala, samo ne bi rekla, da je to od tega user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.3.2010 16:49:23   
Anonimen
jst sem se fuuuuuul stegovala. pri vseh treh. pa noben ni imel....

user posted image

(odgovor članu slovenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
22.3.2010 16:52:18   
štrumfek
vse sem delala, brez izjeme

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.3.2010 18:43:16   
izgubljena_ovcka
Ko sem bila noseča s prvim smo se vselili v novo stanovanje in sem mesec dni pred rokom belila, zavese obešala, okna pomivala (poleg vsega ostalega seveda) pa ni bilo ne duha ne sluha o kakšni oviti popkovini (stare vraže pač), zdaj pa imam do roka še 14 dni pa počnem popolnoma vse, vključno z dvigovanjem dobrih 12 kil težkega sina. Počutje odlično, zdravje male bibe pa zaenkrat tudi.

Gospodinjska dela pa res niso kontraindikacija nosečnosti razen če gre za kakšno posebno stanje. Dobro, ne zagovarjam izjave mojega tasta, ki mi je rekel, ko sem zadnjič malo pojamrala kako težko se priklanjam do tal, da so včasih ženske šle direkt z polja rodit in potem naslednji dan nazaj (ja, tud taki še vedno obstajajo).

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.3.2010 18:45:44   
Raho
Delala sem vse. Še en teden pred porodom sem pleskala od dame sobouser posted image

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.3.2010 9:58:33   
natasarobi
Jaz sama sicer kar veliko stvari naredim - naprimer pomivanje oken, kopalnice, določena dela pa je prevzel moj.

Sprašujem pa tako, ker sem imela neke težave - mislila sem, da mi oteka plodovnica, ker sem imela voden izcedek (podobno kot zivepo, res pa, da sem imela pred tem AC). Potem sem mogla doma ležat cca 3t in ko sem počivala je bilo bolje.  Hotla sem preverit ali so kakšna dela, ki ste se jim pa res bolj ogibale.

zivepo - koliko si pa noseča? SPoroči kaj ti bo g. povedala, ker me res zanima.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
23.3.2010 10:37:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 23
23.3.2010 10:51:59   
TaMaSa
Podobno kot ostale.Delala vse,pri drugi sem se celo stanovanje resila tapet-madonca,je bilo pa to tezko in zaj...delo.Edino,v prvi nosecnosti sem imela strah zaradi ovite popkovine,tudi babica bla krivauser posted image -nisem pomivala oken,obesala zaves...v glavnem,nisem se visoko stegovala.
Zdaj,v zadnjiuser posted image sem se pa malo sparala pri nosenju fasnge iz trgovine.Zakaj pa imamo mocne in sposobneuser posted image moze?

< Sporočilo je popravil TaMaSa -- 23.3.2010 10:53:39 >

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
23.3.2010 11:59:18   
Barbara_L
Sem v 34t in delam praktično vse, razen nošenje težkih bremen. Veliko se gibam, hodim...čutim pa, da se hitreje utrudim in takrat pač malo počivam in nato naprej.

(odgovor članu TaMaSa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?