Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 21.3.2010 18:46:07
|
|
|
|
Anonimen
|
delala sem vse. tudi belila, stimala sobo, prestavljala pohistvo... do konca. sindrom gnezdenja mi ni dal miru
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 21.3.2010 19:08:32
|
|
|
|
sanasan
|
jaz sem in delam vse normalno, čeprav me tokrat bolj pestijo slabosti in zaspanost
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 21.3.2010 19:23:12
|
|
|
|
Taddy78
|
Vse isto kot prej... Edino pri pospravljanju kozarcev,ki so bili višje in obešanju cotk me je od mojga oma vedno opozarjala, da ni dobro, ampak očitno te stare vraže niso kaj prida resnične...
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 21.3.2010 20:42:30
|
|
|
|
legenda_m
|
drgač enako od predhodnic edin dvigvala nism razen škafa s perilom pa likalne deske... oz. lažjih stvari
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 21.3.2010 20:49:30
|
|
|
|
x_srečka_x
|
Vsa gospodinjska dela enako kot prej, samo pretežkih stvari nisem dvigovala. Cunje sem pa tako zmeraj na stojalo obešala.
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 21.3.2010 21:06:31
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Vse enako kot prej. Edino, ko pritrogam 2 veliki vreči fasunge iz trgovine (beri nekih 10kil skupaj - mleko, soki,...) pokličem mojga, da jih nese do 3. nadstropja. Ognila sem se pa - v prvem tromesečju kak mesec - čiščenja kopalnice. Ne za drugega, ampak sem zraven .
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 21.3.2010 21:17:32
|
|
|
|
anckabancka
|
V vseh nosečnostih enako kot prej. V tretji nosečnosti sem zadnji mesec pred porodom generalno čistila stanovanje pred vselitvijo, pa sem rodila šele 8 dni čez rok, pa sem bila prepričana, da bom zaradi naporov sigurno prej. Pa ko sem enkrat na začetku nosečnosti zakrvavela, sem se malo bolj pazila in nekaj časa nisem nosila mokrega perila iz pralnice v kleti.
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 21.3.2010 21:52:22
|
|
|
|
Ploha
|
Vse sem delala...edin malo sem se pazila ( v prvi nosečnosti) da se nisem visoko stegovala (zaradi popkovine) pa je imela mala prav tako ovito popkovino... še molzla sem krave...tam nekje do 6 mesca...pol pa ne več...ker se nisem mogla pripognt,.. zdaj ko sem drugič noseča pa se prav izogibam pucanju tal...ker me nenormalno križ boli... pa še malo pupo imam, težko med 11-12 kilami in jo hočem nočem moram vzigat...za 1x ni težav...
< Sporočilo je popravil Ploha -- 21.3.2010 21:53:46 >
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 21.3.2010 22:14:21
|
|
|
|
tintin
|
prvič sem bolj pazila - krvavitev na začetku tokrat delam vse...dvigujem 15 kilskega mulčka, vmes smo se selili (sem polnila in praznila škatle, čistila stanovanje), čistim normalno vse, prenašam cunje, ....zaenkrat še vse ok.
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 22.3.2010 9:11:54
|
|
|
|
kristinaj
|
delala sem vse, ne vidim razloga zakaj ne bi, razen če nimaš rizične nosečnosti,
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 22.3.2010 10:41:43
|
|
|
|
naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj delala sem vse, ne vidim razloga zakaj ne bi, razen če nimaš rizične nosečnosti, enako!!!
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 22.3.2010 11:56:12
|
|
|
|
slovenka
|
Jaz sem v prvi nosečnosti tudi vse delala, sedaj v 3. trimesečju druge nosečnosti me pa bolijo medenične kosti, trebuh imam večji kot v prvo..., tako da sedaj redkeje sesam, pa mojega večkrat prosim, da kaj iz kleti prinese. Ne da sploh ne hodim v klet, samo včasih, ko se da, se poskušam malo izogniti... Itak dvigujem 10kg pupo, tako da pri ostalem dvigovanju - recimo škafa s perilom itd. malo šparam moči, ne vedno sicer, ampak ko je prilika...Ta malo spodbujam, da sama hodi itd.
|
|
[Brisano sporočilo] 22.3.2010 12:41:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 22.3.2010 12:52:30
|
|
|
|
Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha Vse sem delala...edin malo sem se pazila ( v prvi nosečnosti) da se nisem visoko stegovala (zaradi popkovine) pa je imela mala prav tako ovito popkovino... še molzla sem krave...tam nekje do 6 mesca...pol pa ne več...ker se nisem mogla pripognt,.. zdaj ko sem drugič noseča pa se prav izogibam pucanju tal...ker me nenormalno križ boli... pa še malo pupo imam, težko med 11-12 kilami in jo hočem nočem moram vzigat...za 1x ni težav... hihi, to je ravno meni oma od mojga hotela dopovedat, da se ne smem stegovat, ker se lahko malemu popkovina ovije...in glede na to koliko sem se stegovala (še zdaj stopim na prste, ko cote obešam na zunanjem vešalu)mali ni imel popkovine nikjer ovite...
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 22.3.2010 16:25:11
|
|
|
|
tulpek
|
Moj jo je imel 3krat okoli vratu in še enkrat okoli telesa, pa se nisem nič stegovala .
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 22.3.2010 16:45:47
|
|
|
|
slovenka
|
moja pa enkrat okrog noge - pa sem se menda kar stegovala, samo ne bi rekla, da je to od tega
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 22.3.2010 16:49:23
|
|
|
|
Anonimen
|
jst sem se fuuuuuul stegovala. pri vseh treh. pa noben ni imel....
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 22.3.2010 16:52:18
|
|
|
|
štrumfek
|
vse sem delala, brez izjeme
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 22.3.2010 18:43:16
|
|
|
|
izgubljena_ovcka
|
Ko sem bila noseča s prvim smo se vselili v novo stanovanje in sem mesec dni pred rokom belila, zavese obešala, okna pomivala (poleg vsega ostalega seveda) pa ni bilo ne duha ne sluha o kakšni oviti popkovini (stare vraže pač), zdaj pa imam do roka še 14 dni pa počnem popolnoma vse, vključno z dvigovanjem dobrih 12 kil težkega sina. Počutje odlično, zdravje male bibe pa zaenkrat tudi. Gospodinjska dela pa res niso kontraindikacija nosečnosti razen če gre za kakšno posebno stanje. Dobro, ne zagovarjam izjave mojega tasta, ki mi je rekel, ko sem zadnjič malo pojamrala kako težko se priklanjam do tal, da so včasih ženske šle direkt z polja rodit in potem naslednji dan nazaj (ja, tud taki še vedno obstajajo).
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 22.3.2010 18:45:44
|
|
|
|
Raho
|
Delala sem vse. Še en teden pred porodom sem pleskala od dame sobo
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 23.3.2010 9:58:33
|
|
|
|
natasarobi
|
Jaz sama sicer kar veliko stvari naredim - naprimer pomivanje oken, kopalnice, določena dela pa je prevzel moj. Sprašujem pa tako, ker sem imela neke težave - mislila sem, da mi oteka plodovnica, ker sem imela voden izcedek (podobno kot zivepo, res pa, da sem imela pred tem AC). Potem sem mogla doma ležat cca 3t in ko sem počivala je bilo bolje. Hotla sem preverit ali so kakšna dela, ki ste se jim pa res bolj ogibale. zivepo - koliko si pa noseča? SPoroči kaj ti bo g. povedala, ker me res zanima.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.3.2010 10:37:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 23.3.2010 10:51:59
|
|
|
|
TaMaSa
|
Podobno kot ostale.Delala vse,pri drugi sem se celo stanovanje resila tapet-madonca,je bilo pa to tezko in zaj...delo.Edino,v prvi nosecnosti sem imela strah zaradi ovite popkovine,tudi babica bla kriva -nisem pomivala oken,obesala zaves...v glavnem,nisem se visoko stegovala. Zdaj,v zadnji sem se pa malo sparala pri nosenju fasnge iz trgovine.Zakaj pa imamo mocne in sposobne moze?
< Sporočilo je popravil TaMaSa -- 23.3.2010 10:53:39 >
|
|
RE: Gospodinjska dela v nosečnosti 23.3.2010 11:59:18
|
|
|
|
Barbara_L
|
Sem v 34t in delam praktično vse, razen nošenje težkih bremen. Veliko se gibam, hodim...čutim pa, da se hitreje utrudim in takrat pač malo počivam in nato naprej.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?