Gina
|
Jessy, nisem brala debate zadnjič, čeprav vem, da si spraševala, ampak zanima me, zakaj taka panika, če si šele 36t noseča? Meni se je mali obrnil po 37. tednu, vem, da je bilo prepozno za zunanji obrat. Mogoče se bo pa obrnil, saj še ni čisto določeno, da bo tako ostal. Epiduralno ne dajo radi po moje zato, ker je pri vseh čudnih legah, se pavi medenični, temenski, ali pri oviti popkovini, pa še kakšni drugi tudi, potrebno sodelovat pri iztisu. V normalnih razmerah je iztis kot da greš kakat. Če pa otrok leži narobe, pa je treba predvsem pravilno potisnit + pomagajo ti od zunaj (kar nič ne boli, da ne boš prestrašena). Ne boli niti iztiskanje niti pomoč od zunaj, kvečjemu olajša ti. Je pa res potrebno fino pritisnit, pa ne navzgor, ampak navzdol, česar ne čutiš pri EA. Vendar je po moje možno, da imaš do konca EA, pred koncem pa ti pustijo tvoje popadke. Najbrž pa že znajo toliko regulirat tisto a ne, če bi rada z EA rodila. Sicer je pa mogoče tudi ok, če ti delajo CR. Ne vem. Jaz sem razmišljala o tem, ko je mali ležal na riti. Pa sem rekla, da raje natur, kot carski. Ampak to je stvar vsake posameznice. Pa da ne boš mislila, da jaz zelo na izi rojevam. Niti slučajno. Ampak se mi zdi, da je CRvseeno drugačne vrste nasilje nad telesom. Pa otroci rojeni tako so izgubili izkušnjo poroda. Če je tako namenjeno, je že prav, da se je zgodilo, če ne, pa jaz ne bi posiljevala tega. Druga stvar je, če otrok leži tako, da bi se v medenični vstavi težko rodil, če lega ni ok za porod. Potem je definitivno boljše delat CR. Vem pa nekaj, v Lj. ti CR ne bodo naredili, dokler ne bo šlo za življenje, ali pa dokler tam koga ne poznaš, ali pa dokler nisi imela pri prvem porodu ful problemov in posledično cr. kako je v Postojni ne vem, ampak jaz imam od tam eno lepo izkušnjo, čeprav brez EA (po moji krivdi brez) Jaz bi šla v eno porodnišnico, ki ji zaupam, tam razložila, da otrok sedi, pa da jih prosim, da se res prepričajo, kakšna je lega, ali je sigurno ok za otroka in zate, da tako rodiš. Pa teži, naj te dajo na uz in pregledajo ročno parkrat ne le babice (ki so včasih boljše od zdravnikov ponekod), pa še zdravnik, pa naj povedo, kaj je boljše in bolj zdravo, pa kaj bo povzročilo najmanj zapletov. Potegni se zase, pa vztrajaj, da preložiš odgovornost nanje, ki so zato tam in ne pozabi jih vprašat, če so prepričani v svojo odločitev. Sicer pa še vedno lahko vmes težiš, če bi se kaj zakompliciralo (pa se ne bo!). Zdaj pa držim pesti, da se tvoje dete obrne še pravi čas.:):):)
|