Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 16:31:54
|
|
|
|
vanilla
|
Hm, a se ne hrani vsa dokumentacija, ki se tiče zaposlenih (kadrovski oddelek) trajno? Za račune in druge dokumente vem, da se hranijo 10 let... Sam za kadrovske stvari pa mislim, da trajno?
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 16:35:33
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla Hm, a se ne hrani vsa dokumentacija, ki se tiče zaposlenih (kadrovski oddelek) trajno? jap, tut men se tko zdi...
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 16:37:57
|
|
|
|
Kerensa*
|
A to pomeni, da je tudi podatek, katerega iščem, v trajni hrambi?
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 16:50:21
|
|
|
|
Ana009
|
Verjetno. Placilne liste morajo podjetja hranit trajno.. Po mojem je bolj vprasanje, ce se bo se videlo, kaj na papirju pise. Srecno. kadorvske stvari se hranijo trajno, medtem ko racuni 10 let. Mi, navadni smrtniki pa moramo hranit dohodnino 5 let.
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 16:54:59
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ana009 Placilne liste morajo podjetja hranit trajno To je najbrž bistveno. Glede na to, da mi plačilnih list nimamo več, ne vemo, kaj je bilo takrat gor napisano, ampak če so od plače trgali za Posočje, je to morali biti gor, a ne?
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 17:58:50
|
|
|
|
a&m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Ana009 Placilne liste morajo podjetja hranit trajno To je najbrž bistveno. Glede na to, da mi plačilnih list nimamo več, ne vemo, kaj je bilo takrat gor napisano, ampak če so od plače trgali za Posočje, je to morali biti gor, a ne? Res je,plače morajo imeti trajno, tako da bi to mogla urediti!
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:03:13
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: a&m Res je,plače morajo imeti trajno, tako da bi to mogla urediti! To je fino (da se bodo podatki našli), ampak a imamo po toliko letih še čas, da od d.d.-ja zahtevamo plačilo te obveznosti (z obrestmi vred, ki so pripisane dolgu mojega g. Moža) oz. ali je še čas za tožbo (če ne bodo želeli poravnati prostovoljno - mojemu g. Možu namreč zaradi tega grozi blokada TRR, pravi pa, da ne bo 2x plačal, kar je razumljivo)?
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:15:58
|
|
|
|
CatJa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Ana009 Placilne liste morajo podjetja hranit trajno To je najbrž bistveno. Glede na to, da mi plačilnih list nimamo več, ne vemo, kaj je bilo takrat gor napisano, ampak če so od plače trgali za Posočje, je to morali biti gor, a ne? Niso trgali od plač, pač pa je vsak, ki je oddal napoved za odmero dohodnine, prejel od DURSA položnico za plačilo tega prispevka za popotresno obnovo. Če se ne motim 0,3% od bruto dohodka leta 97. Tako, da a je plačal al ne, dolg je že zdavnaj zastaral. Drugače pa plače se hranijo trajno, ja.
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:20:47
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa Tako, da a je plačal al ne, dolg je že zdavnaj zastaral. Hmmm... moj g. Mož se spomni (vsaj tako pravi, no, je pa res, da je že star ), da so delavci v d.d.-ju prostovoljno, od plač, namenili te % za Posočje in da jim je d.d. to direktno trgal. Midva takrat še nisva bila skupaj, tako, da ne vem, kako je dejansko bilo. Ampak tukaj je zdaj v igri blokada TRR... a ni nekje en catch, da če je DURS proti njemu (g. Možu) sprožil postopek izterjave, potem ne velja zastaralni rok od... kaj pa jaz vem katerega leta, temveč teče od dneva pravnomočnosti izvršilnega predloga dalje?
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:25:14
|
|
|
|
CatJa
|
A v vseh teh letih pa ni dobil niti enega opomina?
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:26:53
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa A v vseh teh letih pa ni dobil niti enega opomina? Odkar je z mano (torej 6 let), zagotovo ne. Za prej se pa ne spomni.
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:37:48
|
|
|
|
CatJa
|
Beri 125. člen ZdavP-2.
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:43:06
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa Beri 125. člen ZdavP-2. Sem prebrala 125. IN 126. člen... Katerega leta so uvedli to "zakonsko obvezno solidarnost" za Posočje oz. kdaj točno so zaposleni morali biti solidarni?
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:46:38
|
|
|
|
CatJa
|
1998.
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:49:10
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa 1998. A to pomeni, da ko je moj g. Mož leta 1999 oddajal dohodnino za leto 1998, da je dobil to položnico? Rok plačila je bil pa potem kako - nekje do sredine leta 1999 (pač kakor se plačuje dohodnina) al' kako?
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:50:00
|
|
|
|
CatJa
|
Ne, plačat si moral po odmeri 97, torej leta 98.
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:51:48
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa Ne, plačat si moral po odmeri 97, torej leta 98. Se pravi, da četudi se bimbo ne spomni (ali pa "ne spomni", who knows), ali so ga za tole kaj terjali ali ne - zadeva je v vsakem primeru zastarala in mu nihče več nič ne more (če pač do sedaj tega denarja niso uspeli dobiti od njega)? Tukaj se potem upošteva absolutni zastaralni rok 10 let, ne glede na morebitna vmesna pretrganja?
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:53:03
|
|
|
|
CatJa
|
Če ni dobil izvršbe v petih letih po odmeri, potem ja.
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:54:40
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa Če ni dobil izvršbe v petih letih po odmeri, potem ja. Ja kaj pa če jo je (trdi sicer, da nič ne ve o tem)? TRR je namreč imel blokiran, ko sva se spoznala (nisem pa spraševala, zakaj), ampak lani je TRR pri eni banki zaprl in odprl drugega pri drugi, pa mu računa do danes ni še nihče blokiral.
|
|
|
|
RE: Obvezna hramba dokumentov v podjetjih 5.3.2010 18:57:28
|
|
|
|
CatJa
|
Zdej, če bi imel blokiranega iz tega naslova, ga pač ne bi več terjali za to. Kaj pa vem.
|
|
[Brisano sporočilo] 5.3.2010 20:28:49
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?