|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   premajhna glavica
3.3.2010 7:53:39   
deily
Pozdravljene

Včeraj sem imela UZ in pri meritvah glavice je rekel, da  ima user posted image glavico malenkost manjšo (za slaba 2 tedna). Ostalo je vse po standardu. A mi vseeno ne da miru, če je to kaj narobe. Ja pa rok imam 29.03., ampak že od prejšnjega tedna imam spasmex in magnesol, saj sem imela 3 ure popadke na 6 minut. Sedaj je na srečo vse mirno. Tudi user posted image je že 2 dni nekam miren.

Ali je imela katera podobno izkušnjo in ali je bilo potem vse ok.

Lepo user posted image vsem in LP

Deily @ Nateja @ Natisa

27.4.2005- DAN, KO ME JE RAZVESELILA HČERKICA NATEJA
21.3.2010- DAN, KO JE NATEJA DOBILA SESTRICO NATISO
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: premajhna glavica
3.3.2010 7:54:21   
Anonimen
Ne zanašaj se na UZ -10000x že napisano

(odgovor članu deily)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.3.2010 8:02:13   
Zala01
Pri mojem januarčku je bilo tako, da je po UZ glavica prehitevala 2 tedna, trebušček pa zaostajal 2 tedna, pa je imel G. čisto novo uz-napravo. rodil se je pa čisto zdrav fantek, z nepreveliko glavico in s primernim trebuščkomuser posted image . ne sekiraj se, te meritve so zeeeloooo približne.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.3.2010 8:04:04   
nina166
Meni je g v 35.tednu nagnala paniko, da je hčerkica velika samo za 30.tednov in da zelo zaostaja v rasti. Poslala me je v bolnico in mi rekla, da mi bodo verjetno sprožili porod. Ko sem prišla v porodnišnico, so me pregledali še tam in mi rekli, da je res malo manjša, vendar ne za 5 tednov ampak samo za 2 tedna in da je to čisto normalno. Rodila pa se je velika 3230g. Tako da UZ res ni 100% in če ima glavico manjšo za 2 tedna je to čisto vredu.

Lepo nosečnost še do konca

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.3.2010 8:20:17   
Taddy78
Mojemu je pa meritev kosti v stegnu zaostajala za 2 tedna in se je na koncu izkazalo, da je bil v položaju, ko se je težko pravilno zmerilo (kar sem bila v bolnici zaradi padca, mi je naredil 4D uz). Sem pa sama kar nekaj časa po porodu malo gledala izvide, kjer je imel več kot mesec pred porodom kar visoko težo, pa mi tega noben nikoli ni omenil...

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.3.2010 8:37:47   
kjava
Jaz še nisem doživela, da bi vsi organi ploda ustrezali po velikosti glede na tedne v nosečnosti. Eni so za teden dva gor, drugi dol. Svakinji so tud govorili, da je glava večja, pa se je rodil s čist luštno malo glavico. Če ma manjšo, bo šel še lažje ven...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.3.2010 11:09:24   
deily
Hvala vsem za odgovore. sedaj sem malo bolj pomirjena in vidim stvar s svetlejše plati.

Deily @ Nateja @ Natisa

27.4.2005- DAN, KO ME JE RAZVESELILA HČERKICA NATEJA
21.3.2010- DAN, KO JE NATEJA DOBILA SESTRICO NATISO

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2010 14:22:25   
naja78
UZ niti slučajno ni 100%.
meni so rekli ko sem prenosila prvega fantka-čez rok,da ima 32 obseg glavice,....2500g,.....no rodim 36 obseg glavice,55cm in 3800g.

na uz se ne zanašat.sicer pa se strinjam z vsemi ostalimi odgovori.

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2010 15:14:06   
klara2007
tud moja je imela premajhno glavico za 2 tedna,pa je bilo vse ok nakoncu

(odgovor članu deily)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2010 15:40:49   
Anonimen
Ja UZ sploh ni natančen glede točnega določevanja teže in velikosti ... men je G v 34. tednu rekla, da nosim zelo velikega otroka ... čez 4 tedne sem pa rodila punčko dolgo 49cm in težko 2370g ... meni ni delovala pretirano velika user posted image .

(odgovor članu klara2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
3.3.2010 15:45:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.3.2010 21:39:24   
Zvezdici
Jaz sem tudi danes imela uz (sem v 38. tednu) in sem videla na izvidih, da glavica v 1. mesecu ni nič zrastla user posted image .
Pred 1. mesecom je bila za 2 tedna prevelika, sedaj je pa za 2 tedna premajhna.
Ali ima katera podobne izkušnje?

26.03 ob 23.32h je tudi zame posijal sonček z imenom Tija :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.3.2010 15:45:42   
lillchy123
kot so že punce napisale, niti isti G na isti dan ne bo 2x zmeril enako.. tko da, če ni nič rekel, ni panike, drugače bi te dal na kontrolni UZ.
moj sin se je rodil z glavico veliko 33cm, ob odpustu je merila samo 32 cm in so rekli, da je to pod spodnjo mejo, naredili UZ, kjer so videli, da je vse ok in naju poslali domov. no, potem mu je pa prvi mesec glavica za 2x preveč zrastla in smo mogli na kontrolo na pediatrično, pa je blo tudi vse ok. zdaj je čisto normalen 2 letnik.user posted image pač ne rastejo vsi otroci tako kot bi mogli po tabelah. user posted image
vse bo ok, zato ne skrbi in uživaj še zadnje dneve kot user posted image .

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Zvezdici)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.3.2010 14:59:33   
Anonimen
Tudi pri moji punčki je glavica na vsakem UZ zaostajala za 3 tedne. Rodila se je 1 teden čez rok, obseg glavice 33 cm (povprečje med 33-37cm), 3200g in 52cm. Tudi mene je skrbelo, ampak vse je okuser posted image

(odgovor članu lillchy123)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
10.3.2010 9:19:05   
eva1
Ja pri meni je bilo lih kontra-druga in tretji sta imela zelo veliko glavico, ki je po UZ prehitevala za 4 tedne...ma nič ni narobe, oba sta se rodila z velikimi bučkami(Alja z 38cm, Anže 38.5 cm)...ne morejo bit vsi otroci po idealih..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?