Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: dve imeni- katero se v praksi uporablja? 23.2.2010 19:54:23
|
|
|
|
Felicita
|
jest vem, da če bi otroka klicala samo po enem imenu, bi mu že od začetka dala eno ime. sicer ma tamala sošolko z dolgim dvojnim imenom (12 črk vse skupi) pa jo vsi kličejo po obeh, ker mama tko zahteva, čeprov se tamala vedno bolj 'bori' da bi se jo samo po 1. (krajšem) klical.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: dve imeni- katero se v praksi uporablja? 23.2.2010 22:39:53
|
|
|
|
lex
|
Sestrična ima hčerko z dvojnim imenom. Ko sem bila prvič pri njih sem jo vprašala, če jo bodo klicali samo po prvem pa mi je rekla, da ne, da jo bodo po obeh in da se bo sama odločila katero bo. In od takrat je zame punca z dvema imenoma, njen ati jo kliče po drugem imenu, ker ima prvo po mami, pa ju tako loči. Vsi ostali jo kliečjo po prvem imenu. Imam pa punco v skupini, ki ima dve imeni a ve le za svoje prvo ime, po drugem je še nihče ni poklical - niti ve ne da ga ima.
|
|
RE: dve imeni- katero se v praksi uporablja? 23.2.2010 22:49:34
|
|
|
|
Anonimen
|
če bi otroku dala dve imeni, bi ga klicala po obeh... vsaj mislim tako. iz okolice pa (za tiste, ki jih malo pobližje poznam): večinoma kličejo le s prvim imenom, drugo je več ali manj le uradno uporabno.
|
|
|
|
RE: dve imeni- katero se v praksi uporablja? 24.2.2010 6:30:02
|
|
|
|
ZARA
|
Zara ima dve imeni. Največkrat jo kličem po prvem, dostikrat pa tudi po drugem. Ostali kličejo Zara.
|
|
RE: dve imeni- katero se v praksi uporablja? 24.2.2010 8:06:07
|
|
|
|
KT
|
Ima dve imeni - sprva smo še mislili, da bo prevladalo eno, vendar jo sedaj vsi kličemo po obeh.
|
|
|
|
RE: dve imeni- katero se v praksi uporablja? 24.2.2010 9:32:23
|
|
|
|
slovenka
|
Jaz sem imela pred nekaj leti šefico z dvema imenoma - pa sem šele po kakšnih 5 letih poznanstva slučajno na eni pošti odkrila, da ona ni samo Marjana, ampak tudi Erika
|
|
RE: dve imeni- katero se v praksi uporablja? 24.2.2010 20:17:26
|
|
|
|
valči
|
Sama imam dve imeni in me kličejo po obeh.Mi ni to všeč,ker je treba dolgo podpisovat,ma ni mi smisla dveh imen.Po drugem imenu so me učitelji zelo pogosto klicali v srednji šoli. Sploh svojih otrok ne bi tako zakomplicirala.
|
|
RE: dve imeni- katero se v praksi uporablja? 2.3.2010 12:20:31
|
|
|
|
tetkazima
|
Dve imeni prideta v poštev, če je prvo zelo pogosto, potem je pa fino, da je zraven š edrugo ime. Samo zoprno pa je, da eni kličejo otroka samo po prvem imenu, drugo pa le po drugem, potem je otrok lahko zmeden.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 2.3.2010 12:30:10
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?