|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   padec
22.2.2010 19:55:17   
karli 2009
zanima me kaj ste naredile,če vam je otrok padel s postelje oz. s kake druge višine?????????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: padec
22.2.2010 20:11:12   
miapia
dobili smo 7 šivov. Ne vem pa, kaj bi rada izvedela?

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu karli 2009)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.2.2010 20:13:53   
Gina
Najprej bi pogledala v kakšnem stanju je in kako reagira ter če je poškodovan. POtem bi pogledala kako so odzivne zenice. POtem bi bila zelo pozorna, ali mu je slabo in ali bruha. V teh primerih bi klicala rešilca. V nasprotnem primeru bi ostala doma in ga opazovala. Zelo bi me skrbelo, če bi postajal omotičen in bi želel spati in ga bi budila. Tudi čez noč bi ga opazovala in budila na eno uro ali dve. Če bi bil padec relativno hud oz. na glavo.

Aja, sigurno bi klicala njegovega zdravnika, kaj še lahko storim in ali naj pridem. Vse bi bilo odvisno od tega, kako hud udarec bi bil in s kakšne višine.

< Sporočilo je popravil Gina -- 22.2.2010 20:15:14 >

Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2010 20:15:19   
karli 2009
ne vem al naj grem k zdravniku ,ker mi je padla s postelje
sicer je vse ok-ne kaže da bi bilo kar koli narobe,ampak nikoli ne več

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2010 20:16:54   
Gina
Kliči na dežurno pediatrično v vašem kraju in vprašaj, kaj naj narediš.

Neposredna povezava do sporočila: 5
22.2.2010 20:18:55   
mateyka
jaz nisem, če se je normalno obnašala po tem (po prvem huronskem joku), ni bruhala, bila katatonična in podobno. malo opazuj.

Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2010 20:20:58   
mateyka
če bi postajal omotičen in bi želel spati in ga bi budila. Tudi čez noč bi ga opazovala in budila na eno uro ali dve. Če bi bil padec relativno hud oz. na glavo.

ja, zaspanost. bodi pozorna tudi na to. naša je bila namreč čist nomalno živahna po nekaj časa in nikoli ni imela teh tipičnih simptomov, ki smo jih naštele.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2010 20:21:21   
miapia
Ko otrok pade z višine, mora takoj zajokati oz. se kar "histerično" dreti. Če nima zunanjih poškodb, ga moraš dva dni opazovati in biti pozorna na naslednje:
- pretirana zaspanost
- iz spanja ga ne moreš zbuditi
- bruhanje
- krvavenje iz nosu in ušes
- obnašanje ne kot običajno (bolj miren, zaspan, neigriv...)

Če je močno padel, bi ga jaz peljala k zdravniku, ker mu pregledajo vitalne znake oči, motoriko itn.), kaj veliko pa ne bodo mogli storiti. Za slikanje glave se pa jaz nisem odločila, ker se mi je zdel riziko radiacije za majhno telesce preveliko.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

Neposredna povezava do sporočila: 8
22.2.2010 20:38:27   
ksenija12
Če ne bruha, je sicer normalna, ji ne teče kri iz ušesa, ne zavija z očmi, skratka ni videti nič neobičajnega, je ne vznemirjaj po nepotrebnem in ne hodit k zdravniku. Opazuj jo, če se da, čim dlje časa, mogoče jo tudi ponoči zbudi, da vidiš, če je vse ok. Praviloma padce otroci lažje prenašajo kot se zdi na prvi pogled.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.2.2010 11:30:42   
kristinaj
naš je imel skoraj 7m.. in je padel iz posteljice ven, ne vem kako je preplezal ograjo.. in ker je bila ura 21 in hkrati čas za spanje... nisem vedela ali spi od padca in je kaj narobe ali spi ker je zaspan.. sem ga peljala na urgenco in ga je pogledal in vse ok...

če bi se pa to čez dan zgodilo ga samo opazuješ... če bruha, pada v nezavest takoj k zdravniku, če ne pa nič...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 10
24.2.2010 11:42:39   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: karli 2009

zanima me kaj ste naredile,če vam je otrok padel s postelje oz. s kake druge višine?????????

Opazovala sem jo nekaj časa in ker ni ne bruhala, ni bila omotična oz. nisem opazila na njej nobenih drugih sprememb je nisem vozila nikamor.......

Neposredna povezava do sporočila: 11
24.2.2010 12:05:21   
josephine27
moj je pri 8m padel s precej visoke zakonske postelje, takrat je prvič splazil in samo za trenutek sem stran pogledala k mi je GSM zazvonil. jokal je ful sploh ga nisem mogla potolažit, in me je res prijela panika, ker sem se bala da ima kaj zlomljeno. sem bila pa brez avta in  sama doma, tako da sem mamo klicala ( k v zdravstvu dela) in je bila v 10 minutah pri meni. pri njej se je potem hitro potolažil, zgleda da sem bila jaz preveč vznemirjena. je dobil samo buško in ker se je potem dobro počutil ( ni spal ali bruhal) nismo šli nikamor.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?