|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dopust
19.2.2010 9:10:16   
Anonimen
Ojla
A se kaksna spozna na dopust kaj ti pripada in kaj ne?V glavnem pri men je situacija taka.Sem 2.noseča,ze takoj ko sm v sluzbi povedala da sem so mi rekli da bom letosnji dopust lahko koristla sele pred porodnisko pa se to če ne bom na bolniski.To pomen da iz bolniske na dopust ne bom mogla it.Zdej je pa stvar taka da sm jest zelela delat do konca pa čist vedno ko sem v sluzbi sem največ 14 dni potem pa pristanem na bolniski.No zdaj zadnjo bolnisko sem se odločila da jo izkoristim do konca ker zdaj je bilo ze tako hudo da sem pristala v bolnici.No ampak stanje vseeno ni bilo tako kritično ampak sem vseno bila na opazovanju.No ampak zdaj ne vem do kdaj bom doma.Mi pa ni čist vseeno za dopust ker mi ga bo propadlo 34 dni če ne bom delala pred dopustom.Zdej me pa zanima če bi jaz koristila 4 urno bolnisko a mi ta dopust pripada normalno al mi bodo kej kompliciral?

Hvala punce
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dopust
19.2.2010 12:05:08   
hubi
Propadlo ti ga bo samo 10 dni, ostalo koristiš do konca junuja 2011.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.2.2010 12:12:22   
Anonimen
Ne,mislim da mi bo propadlo vse ker začnem porodnisko  z 2.julijem

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.2.2010 12:38:56   
buškolinka
Očitno imaš strogega delodajalca, ker nikjer ni zakonsko opredeljeno, da bolniška npr. danes onemogoča koriščenje dopusta npr. jutri (če sem te prav razumela)...se pravi, da če si sedaj npr. 1 mesec na bolniški, to še ne pomeni, da ne smeš na dopust v naslednjem mesecu. Je pa res vse odvisno od delodajalca, saj ti dopust odobri skladno z delovnimi potrebami.

Po Zakonu o delovnih razmerjih (glej člen 163.) pa ti je delodajalec do konca tekočega leta dolžan zagotoviti koriščenje celotnega dopusta (to je 34 dni), ti pa si ga do konca leta dolžna izrabiti najmanj dva tedna (pri 5-dnevnem delovnem tednu je to vsaj 10 dni dopusta), preostanek pa do 30.junija naslednjega leta (se pravi 24 dni). Če ga v tem času ne moreš izrabiti (teh obveznih 10 dni) zaradi bolezni, porodniške itd. bi imela možnost celotnega izrabiti do 30.junija (v tvojem primeru to odpade, ker bo do takrat trajala porodniška).

Ker se bo tvoja porodniška zaključila šele konec junija 2011, to pomeni, da v letu 2011 sploh ne boš imela možnosti izrabiti dopusta iz leta 2010, zato ga moraš izrabiti celotnega (vseh 34 dni) v letošnjem letu. Mislim, da v primeru, da boš na bolniški do pričetka porodniške (2.7.2010) ti bo dopust res propadel, sicer pa ga v dogovoru z delodajalcem koristi prej.

Veliko sreče pri dogovarjanju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.2.2010 13:10:22   
Anonimen
Ja buškolinka sej v tem je fora da so mi ze takoj rekli da če bom na bolniski lahko pozabim na dopust.To pomen da če sm danes na bolniski jutri ne morem na dopust.Sej zato sm pa jezna,ker se mi po en stran zdi butast da me tkole izsiljujejo,pa da mi zato lahko propade 34 dni dopusta.Sej vem da več pomen otrok in da če bom pač mogla bit na bolniski bom bla sam k res ni nikjer z zakonom določen da ga nebi smela prej koristit.Kaj pa recimo če grem jaz za par dni v sluzbo pred tistim dnevom ko bi mogla nastopit dopust,pol mi ga pa morjo dat a ni tko ,drugač bom klicala inspekcijo, al kaj mislis?

(odgovor članu buškolinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.2.2010 21:16:09   
buškolinka
Veš, ne bi se zanašala na to, da ti ga bodo dali, ker bi ti ga pač "morali" dati...če ne boš imela odobrenega dopusta (podpisano dovolilnico), ti lahko očitajo pet "plavih" in s tem riskiraš službo user posted image

Glede na to, da je njihov ultimat zelo nepošten, ti predlagam naslednje: pri pogajanjih ti lahko pomaga dejstvo, da prvih 30 dni bolniške gre itak na račun delodajalca (čeprav samo 80-90%), medtem ko vsak nadaljnji dan gre na stroške ZZZS ... in če boš ti vsakič po 30 dneh prekinila bolniško po 1 teden in jo spet na novo začela, bo vsak dan bolniške na račun delodajalca ... ali pa jih prosiš, da ti odobrijo dopust (ki gre prav tako na njihov račun, vendar kot povprečje mislim da zadnjih treh plač)...pa poglej si malo v pogodbi o zaposlitvi, če imaš karkoli o koriščenju dopusta napisano - pri nas je določeno, da lahko 1 dan dopusta koristiš, ko sam želiš, vendar jim moraš to napovedati 3 dni vnaprej - če ti to kakorkoli pomagauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?