|
RE: par vprašanj (meso, zelenjava, rumenjak, ... 10.2.2010 17:45:32
|
|
|
|
Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska2004 Pozdravljene, imam par vprašanj, zato odpiram samo eno temo. Zanima me naslednje: 1. na kakšen način ste pripravile (uvajale) žrebička in teletino? Kuhano skupaj z zelenjavo in OH, kot npr. piščanca? Žrebička še ni jedla, pa ga tudi verjetno ne bo, ker midva tudi ne jeva. Teletino pa enako kot piščanca: skupaj z zelenjavo in kot dodatek k OH 2. kdaj ste pripravile a'la bolognese omako za k makaronom (seveda z govejim mesom)? Naš je star 8,5m, verjetno bi že lahko, kaj? Malo se bojim zaradi paradižnika, ker je alergen... To omako je že od 8,5 mesca dalje, zdej je stara 9,5. Jo je pa do zdej jedla trikrat, in je blo za vsako tudi malo svinjine notri, ker sem imela mešanico že od prej doma. Dala sem pa paradižnikove pelate zraven. Tko kuhan paradižnik v omakah (pelati, mezga) lahko komot daš. 3. kako uvajati rumenjak? Če se prav spomnim, za začetek eno četrtino (vmešat v hrano), potem naslednjič malo več (koliko več, polovico? in kdaj, čez en teden?), potem naslednjič spet malo več (tri četrtine? in spet čez en teden?), in potem celega (čez en teden)? Jaz sm prvič dala četrtinko, pol čez en teden polovico in čez en teden cel rumenjak. Dajem ga zraven špinače in pireja, ker to jeva vsak teden, ker ma ful rada. 4. kaj od sadja mu še lahko dam - do zdaj "jeva" jabolko, hruško, banano, slive, breskve, marelice. Sadje mu ne diši preveč, pa zdaj zadnje dni je še zaprt in kaka samo bobke, tako da mu tudi banane ne upam več dat.. Naša od sadja je banano, hruško (jabolka ne mara). Pa kak "frutek" breskov včasih. 5. kaj še od zelenjave? Do zdaj sprobala (in tudi jeva, zelenjavo ima rad) korenje, bučko, cvetačo, kolerabo, brokoli, špinačo. Lahko še: krompir, stročji fižol, sladko zelje (pride fina omakica), riž, koruza... Mislim, da tudi papriko že lahko.. Recimo mal zelene ali rdeče paprike nakockane v kaki omaki. Lepa hvala za vaše nasvete.
|
|
|