|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 13:39:53   
taška30
Prosim, če mi lahko katera razloži pojem ninice, ker jaz še vedno ne štekam. OK, razumem, da je to lahko navadna plenička, medvedek, igračka...
Vzemimo navadno pleničko. A je to plenička, ki je že dolgo niste oprali (da je otroku domač vonj) ali daste na njo kaj svojega mleka (da diši po mami)? V čem je fora?
Od kdaj naprej imate te ninice? Naša 2 mesečna punčka nima še nobene najljubše igrače, ki bi jo ves čas imela pri sebi (saj še rokic ne zna uporabljati).
Dejte mi prosim to razložit, ker se mi zdi zelo pametna zadeva, tako da se otrok naveže na nekaj, kar ga pomirja.
Hvala in lp, Taška
Neposredna povezava do sporočila: 1
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 13:45:01   
tinatona
Haj!

Moj mali ima za ninico pleničko. Pa ni važno katero... Največkrat kar to v košku... si jo vedno tako nagužva da jo ima čez eno lice... in pol spi kot polhek.

LP Tina :rozica:

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 13:45:25   
Naty*Taja
Jaz mam tudi dvomesečnika - no mal čez je že.
Men se zdi, da je fora v tem, da se mali s časom vse bolj zaveda samega sebe, bolje čuje, vidi..No naš ko ga dam v postlco, če mi na rokah zaspi, kr neki krili z rokicami in se ful straši - kot, da mu neki manjka. Pa mu porinem pleničko (lahk je tudi sveže oprana HA) , ki se je oklene in nič več se ne straši! Torej sklepam, da mali rabi neki zraven sebe, da ni sam, ko ga daš z rok. Počuti se bolj varno - če se ponoči zbudi in poleg sebe vidi svojega prijateljčka - najljubšo igračko, ga ni več strah in zaspi nazaj.
To je po moje namen ninice.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 13:51:07   
mehurčica
Mi ninici rečemo cartika. Da se z njo pocarta. Ima pa navadno bombažno pleničko že od cca. 3. meseca. Na srečo se pleničke perejo. Če pa si bo izbrala kako igračko, je fajn, če imate vsaj 2 enaki, da lahko vmes eno operete, ko se že umaže.

Lp

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 13:53:22   
urši*
moj Luka ima za "ninico" takega lepega , mehkega nilskega konja- hipota, ki mu je ime HIPI:)-
ma ga ful rad, vedno ga stiska , ko gre spat in tud med dnevnim spanjem ga skos objema.ko je zaspan si ga tišči čez obraz.


to je naša ninica;)

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 13:58:49   
Suza
Mi imamo zajčka. Je sicer ročna lutka, tako da je fajn mehka. Nosi ga vsepovsod in ga zvečer pred spanjem iščemo po celem stanovanju. Ven pa zajček ne sme, ker se lahko prehladi (umaže). Da nem slučajno vsaki dan tega prala, bo čist dlako zgubo.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 14:00:41   
darjatimci
Vsak ima svojo ninico to je stvar s katero se pocrklja,pomiri,so pa tudi taki ki jih nimajo.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 14:19:35   
**Petra**
Mi imamo kar pleničko za ninico. Ni tko navezana na eno samo, da je ne bi smela prat, ampak sprejme vedno novo (oz. oprano). Preden zaspančka, vogalček stisne k sebi, pa z njo se premetava, dokler ne zaspi.

Od kdaj to uporablja, ti ne znam povedat, že kar neki časa. Jst sem ji že od vsega začetka dajala pod glavico pleničko, potem pa jo je z rokicami vlekla, zato sem ji od takrat naprej dala vedno eno v roko.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 14:27:07   
k1
tudi mi imamo pleničko, vseeno kakšno. sem pa čisto brezveze enkrat ugotovila to foro. mala se je jokala, ni hotla zaspati, pa sem ji dala poleg obraza in roke pleničko, pa je zaspala takoj. torej - čudežno deluje!!! :sloncek::sloncek::sloncek::sloncek: je pa res, da je včasih ovita v plenico čez glavo, da sploh ne vem, kako lahko diha, pa jo čisto narahlo osvobodim, da mirno spi dalje.





(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 14:47:49   
Anonimen
Mi pa temu pravimo ajika, da lažje aja.:)-:)-:)-:)- Pa me včasih kdo čudno pogleda, ko mu rečem, daj mi ajiko sem, prosim. Kaj pa je to????? Ja, hecno, a tako smo to imenovali že pred 20. leti, ko je bil moj brat dojenček.

Obvezno jo mora imeti okoli obraza, da lažje zaspi. Potem pa mu jo vzamem proč, da si je ne tlači v usta slučajno.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 16:48:05   
Bejba
Mi pa imamo enega medvedka, ki ima v bistvu samo glavo, roke in noge, trup pa je samo iz blaga. Ga ima naš tako rad, da kar cvili ko ga vidi. Brez njega ni šans zaspat. Ga mora naprej pred spanjem malo obglodat, potem pa zaspi, tako da si ga pritisne na lička in ga drži za rokico ali nogico. Prav luštno ga je gledat. Pa meni se fino zdi, da če je tečka, ga lahko ninica malo potolaži.

LP; B

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 20:25:43   
frutka_
Ninica je pri nas bombažna pisana-potiskana plenička, ki jo imenujemo "carti". To je plenčka,k i je namenjena izključno Filipu in ne za previjanje ali umivanje.

Vsak dan jo menjam, včasih tudi že med dnevom, če jo vlači po tleh. Pazim da ni umazana, ker ni hujšega za videti kot so stare, sive in umazane pleničke, ki bi morale biti bele in čiste.

Sicer pa se je na cartiko navadil sam. Običajno sem mu vedno pleničko nastavljala pod liček, ko sem ga nehala dojiti, da še je imel en občutek topline in mehkobe.
Sem pa tudi sama mnenja da je fajn, da ima otrok nekaj (pleničko, medevedka) ob čemer se potolaži im umiri. Ampak vsak otrok se ne navadi na tolažilni predmet, nekaterim je dovolj le dudica. Velikokrat pa otroci ki nimajo tolažilnega predmeta sesajo prstke (izkušnje iz prakse).

LP


P.S.: če želiš otroku ponuditi kakšen tolažilni predmet ji ga polagaj v posteljico poleg ko gre spančkat.Zdaj še najbrž ne bo dojela pomena predmeta, kasneje čez par mesecev pa ji bo predmet, ko te ne bo poleg nudil tolažbo in občutek varnosti. Poskusi!:muca:

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   ninica - kaj je to?
1.7.2005 21:50:19   
Divja vijolica
Jaz sem ninici, ko sem bila majhna rekla monga. Imela pa sem jo verjeli ali ne do 12leta. To je bila prevleka za "povšter". In bolj je bila "umazana" bolj mi je bila všeč.:ups:
Brez nje nisem šla nikamor in takrat ko je staršem uspelo, da so mi jo naskrivaj oprali je bil joj! Kasneje sem se spraševala zakaj sem jo imela toliko časa kaj je bilo narobe z mano. Nekje sem potem prebrala, da je to pomanjkanje starševske ljubezni, pozornosti. Se kar strinjam.
Moj:love: ima zaenkrat kar joško za ninico, kasneje pa upam, da ne bo imel ničesar.

lp

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Ime
honey_bee

Izbrala bi... :)

Nuša (30%)

Neža (34%)

Maša (36%)


Število vseh glasov: 126

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!