diana 28
|
Živjo, jaz tudi že nekaj časa razmišljam o tem. Najprej zato ker imam zaraščen nosni pretin in eno nosnico popolnoma neprehodno, potem pa tudi iz estetskih razlogov. Ampak se nikakor ne morem odločiti za poseg. 4 leta nazaj sem že imela datum za operacijo pretina, pa se potem nisem prikazala. Vedno sem bila mnenja, da ne grem pod nož če ni življenje ogroženo user posted image . Nekaj mesecev nazaj pa sem ponovno začela razmišljati o tem. Ne morem se odločiti. Gledala sem cene po netu, okrog 4 000 eurov bi prišlo. Saj mogoče bi mi kakšen del krila zavarovalnica ker gre tudi za zdravstveno težavo. Trenutno toliko denarja itak nimam, tako da bi morala počakati še kakšen mesec. Kam pa si šla na posvet če lahko vprašam? In kaj so ti rekli? Meni so priporočili Planinška. Pomisleke imam tudi glede tega, da to potem ne bom več jaz, če me razumeš. Moj nos je dominanten, je nos po očetovi strani družine, vsi ga imamo, in me skrbi, da bom s tem izgubila del identitete. IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Jaz sem bila pri dr. Fabjanu. Pregled stane 50€, kar je veliko vendar jaz sem reskirala. Rekel mi je, da bi mi precej predelal nos... Izboljšal naj bi tudi dihanje, saj je opazil neko napako in zravnal bi ga tudi, ker je malo ukrivljen. Edino kar me je zmotlo je to, da mi je prikazal precej manjši nos- v obliki skakalnice, kar pa si ne želim saj bi ga rada samo zravnala. No rekel je, da bi naredil tako kot jaz želim. Ceno je postavil 2.900€ s tem, da prineseš denar na dan operacije ali prej (avans). Ja, tudi jaz imam veliko pomislekov in to prav takšne kot jih ti navajaš. Predvsem to, da je nos podedovan in del družine po mamini strani in po eni strani se mi zdi to zanikanje družine. Pa tudi glede identitete, kot si ti omenila.... Težka odločitev.... Veliko razmišljam in mi nekako ne da miru....
|