Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Krvne skupine in RH faktor 1.7.2005 10:20:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Ljudje imajo štiri krvne skupine,njihova pogostnost pa je odvisna od rase in zemljepisne lege. Človek lahko kri sprejema ali daruje kadar sta krvni skupini dajalca in sprejemnika skladni ne glede na raso spol ali starost. Sleherni z krvno skupino O,lahko skoraj vedno daruje kri komurkoli,kajti njegove rdeče krvničke nimajo niti antigena A niti B. S pridržkom glede Rh faktorja je lahko oseba vsestranski krvodajalec. Človek z krvno skupino O ne more sprejeti krvi od kogarkoli,temvečsamo od krvodajalca s skupino O kajti njegova krvna plazma ima protitelesa proti A in proti B. Podobno lahko človek z krvno skupino AB sprejme transfuzijo kateregakoli darovalca,daruje pa lahko samo človeku,ki ima krvno skupino AB. Rh faktor ali REzus to je snov,ki je v redečih krvničkah,eritrocitih,večine ljudi, za katere pravimo,da so Rh-pozitivni. Ljudje,ki Rh faktorja nimajo pa so Rh-negativni. Navzočnost ali odsotnost Rh faktorja je dedna. Rh faktor je pomemben v nosečnosti. Če zanosi žena z Rh-negativno krvjo in podeduje njen otrok Rh pozitivno kri od svojega očeta,lahko pridejo otrokove celice v materin krvni obtok pri otrokovem rojstvu. Kadar se to zgodi ali,kar je redkeje,če celice med nosečnostjo prenikajo skozi posteljico, nastajajo v materini krvi protitelesa proti Rh pozitivnem faktorju.
|
|
|
|
Krvne skupine in RH faktor 1.7.2005 10:23:56
|
|
|
|
darjatimci
|
Ko smo že pri krvnih skupinah,menda je A rh Dpoz. res ena redkejših,pa zanima me ali pri otrocih tudi določijo krvno skupino oziroma kdaj jo.
|
|
|
|
Krvne skupine in RH faktor 1.7.2005 10:39:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Čisto natančno ne bi vedela,slišala sem,da je redka krvna skupina,da jo ima malo ljudi.Prevladuje krvna skupina O. Krvna grupa A lahko prejme samo kri od darovalca krvne skupine A,AB. Kdaj določijo otroku krvno grupo?Menda že ob rojstvu,če ne pa zaprosiš,da bi rada vedela.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.7.2005 10:44:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
Krvne skupine in RH faktor 1.7.2005 10:46:10
|
|
|
|
Udb
|
Tako je. Najbolj pogosta skupina v Evropi je A, nato 0, B, najredkejša pa AB. Ker je + 75% ljudi, je pač tako, da je najpogostejša skupina A+, najredkejša pa AB-.
|
|
|
|
Krvne skupine in RH faktor 1.7.2005 10:52:24
|
|
|
|
darjatimci
|
No sprašujem zato ker jo imam jaz,ko sem bila na operaciji srca,sem to šlišala ampak se nisem pa nikol poglabljala v to,za otroke bi pa po moje marsiktera rada vedela ampak nisem še zasledila,da bi bila kje napisana.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki VIDEO: Holografski simulator rojstvaŠtudenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......