Hana76
|
Nisem brala vseh postov, bom zelo na kratko povedala svojo izkušnjo: Rodila dvojčka s CR, ker sta bila oba medenično. Operirala me je dr. Pelkičeva, asistiral je dr. Žebeljan. Vse osebje v operacijski lahko samo pohvalim, vsi so bili dobre volje, so se šalili, (tudi zdravnica, sestra, ki mi je dala infuzijo, me je ves čas božala po roki, anestezistka je bila super,) pa tudi upoštevali moje želje. Sem namreč skoraj omedlela, ker sem imela tisti sindrom, ko ti posteljica pritiska na aorto, če ležiš na hrbtu in če me ne bi upoštevali, bi zamudila celotni postopek in prvi poljubček mojih dveh fantov. Z vsemi sestrami in zdravniki imam zelo dobre izkušnje tudi po porodu, tako v intenzivni, kot tudi na oddelku. Res pa je, da so na oddelku sestre ponoči zelo obremenjene, saj sta ponoči delali samo dve ali tri, tako da so mi pač pomagale po najboljših močeh. Že od prej bi pohvalila odnos, občutek za nosečnico in strokovnost dr. Mujezinovića, ki mi je delal vse ultrazvoke. V bistvu mi ni jasno, kako lahko imam tako različno izkušnjo od mnogih drugih, lahko da sem imela bistveno drugačnejša pričakovanja. Tako da ne poslušat vseh zgodb, pa še en nasvet - ne poskusite biti tako pametne kot ginekologi, pediatri ipd. Oni so študirali medicino in poznajo raziskave narejene na reprezentativnih vzorcih ljudi, ljudje, ki se nenehno pritožujejo, pa velikokrat sklepajo na podlagi nekega primera, ki so ga slišali. Seveda pa je res, da so tudi zdravniki le ljudje, ki so zmotljivi.
|