|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako jo pomiriti in uspavati?
30.6.2005 14:02:20   
petraCBU
Moja dvojčka sta stara 17 dni in smo pred tednom dni komaj prišli s porodnišnice. Pa se nama z fantom včasih že zazdi, da se nama bo kar zmešalo - od utrujenosti in neprespanosti. Problem je pri deklici, ki noče in noče zaspati. S fantkom ni problema, ker spi po 4-5 ur, potem ga previjemo, nahranimo in spet zaspi. Joka skoraj nikoli. Njegova dvojčica pa bedi po cele ure, se zmišljuje; bi jedla, ne bi jedla, predvsem pa neumiljeno joka. Joka popoldan, dopoldan, ponoči... Ugotavljamo, da za to nima nobenih razlogov. Joka previta in sita in tudi krčev nima. Joka in noče zaspati, midva sva pa že čisto uničena. Saj, če jo vzameva v naročje, se malo pomiri, potem pa joka dalje. Nenormalno veliko bedi. Po pravilih naj bi večino časa spala, ona pa bedi skoraj kadarkoli jo pogledam - široko odprte oči. Da bi jo ves čas nosila po rokah - ne more priti v poštev, ker bom čez en teden z otrokoma ostala sama (moj konča očetovski dopust) in bom morala šlihtati oba, pa še kaj drugega postoriti pri bajti. Malo me obup grabi. Prosim, povejte mi; kako najhitreje pomirim in uspavam našo punčko? Sploh ne zastopim kaj ji manjka, da tako neutolažljivo joka. Naj pa omenim, da žal ne morem pričakovati nobene zunanje pomoči (mam in tašč in ostalih, ni), da sta se dvojčka rodila malo nedonošena (36 tednov), da je bila punčka zahiranka (1530 g, bratec pa 1970) in da jih tudi z dojenjem ne morem crkljati, ker že od začetka nimam mleka.

Kaj naj ukrenem? Z mojim sva že kot zombija, saj se tamala ves čas oglaša, cvili in joka. Pa tudi če ji uspe dve uri zaspati vmes med hranjenjem (apeti dober in odlično raste in se redi), naju potem pa tamalček zbudi... Kmalu ne bom več našla energije, loteva se me depresija in panika. Nisem vedela, da bo tako naporno...

Help, Petra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako jo pomiriti in uspavati?
30.6.2005 14:23:01   
Grascakinja
Joj lubica zlata, sej pomagat ti nič ne morem, ker bom v to šele padla, se mi pa smiliš in mislim na vas 4 in upam, da boste kmalu pošlihtali in bo sončica spančkala, kot je treba. :rozica::rozica::rozica:
Mogoče edino - da ji kaj ne paše - kaj pa če malo pokličeš pediatra al pa patronažko za nasvet? Sej se bo ziher tud kle kak način našu, da pikica zaspančka...
LP Pupa :rozica:

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako jo pomiriti in uspavati?
30.6.2005 14:27:06   
lutka
kako dobro vem kaj preživljaš :((:((.............moja dvojčka sta zdaj stara 13 mesecev in imam z enim še vedno probleme..............noče in nioče mi zaspat

že ko je bil dojenček sem imela takšne probleme.Matic je vedno pridno spal, medtem ko ŽIga........živa groza

Včasih sem že mislila,da se mi bi zmešalo od njegovega joka..........jokal je tako,d a je na koncu zbudil tudi Matica :(:(

Rada bi nasvet, kaj naj narediš..........če imaš možnost daj jo v voziček..........jaz sem ju dala v stanovanju v voziček in sem ju uspavala na takšen način...........ko pa sta zaspala sem ju prestavila v posteljici

Tudi jaz sem bila veliko sama .........tudi ponoči in včasih mi ni prostalo drugega kot da sem ga pustila jokat............če bi imela možnost bi dala vsakega v svojo sobo, da se nebi motila.........vednar imamo premajhno stanovanje.

pa še to..............ko sem bila čisto na tleh.....in verjemi mi to je bilo kar pogosto.......sem si potihem vedno govorila......saj bosta zrastla pa bo bolje...........in včasih mi je pomagalo .............predvsem pa poskušaj ohraniti čimbolj mirno kri.......

vem ,da ti nisem dosti pomagala.......ampak ko zrstejo je lažje ;);););)

lp

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako jo pomiriti in uspavati?
30.6.2005 15:01:43   
Meceno
Jaz ravno nekaj o julijkih, pa izvem od pupe, da imaš probleme .

To da bi ti prišla patronažna sestra malo svetovat ni slaba ideja ali da greš do pediatra
IMAM SESTRO KI JI JE FANTEK JOKAL IN JOKAL
- pomagalo mu je da mu je poleti kar v pečici ogrela brisačko ( ampak to je pomagalo kadar je imel kolike )
- ena finta je tudi da ga je pustila kar nagega v posteljici, ga pokrila ( ko je že bila na robu z živci )
- da ti spi kar v vozičku
- če ima rada vožnjo z avtom jo daš v avto ( vem neumno, vendar naj tvoj :love: malo poizkusi, samo ne v najhujšem obupu )
- po rokah vrjamem da obvladata že vse poze
- prepevanje


A pomoči pa nimaš ?

Pravijo da so to bolj aktivne :duda: ki lahko jočejo tudi po 6 do 8.ur skupaj, a nekje z meseci se stvari izboljšujejo, mogoče bo bolje ko bo ugotovila tempo sveta ,...VEM JA ,...KDAJ ????

Zdrži:bravo::bravo::bravo:, rabimo fuzbalerja oz tvoja tamala bo ziher iber glasna navijačica


Za vaju z :love: pa koš :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako jo pomiriti in uspavati?
30.6.2005 15:08:13   
lex
Poizkusi jo držat tako, da ima trebušček na tvoji podlahti in jo trepljaj po ritki. Mojemu je to včasih pomagalo.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako jo pomiriti in uspavati?
30.6.2005 15:40:04   
Naty*Taja
Še ena ideja - kaj pa če bratca pogreša? A imata vsak svojo postlco? Mogoče bi pomagalo, če bi ga čutla?!Konec koncev sta bila 9 mesecev tesno skupaj in punčke so bolj čustvene.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako jo pomiriti in uspavati?
30.6.2005 20:44:17   
CIPRESA
Petra kaj pa če bi za začetek poskusila vsaj z menjavanjem, da eden počiva in spi pa drugi pazi na oba, pol pa menjava??? Ker drugače sta oba brez energije in je šehujše. Pol ko boš ostala sama boš seveda ti z njima, ko bo mož prišel domov pa on in si ti odpočiješ. A to ne bi šlo???

jaz namreč nevem ker še nisem imela otrok, to je samo moj predlog da bi vam malo pomagala.

LP CIPRESA :nosecka:

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako jo pomiriti in uspavati?
30.6.2005 22:32:22   
DadyO
Brez panike - pri nas je bil prvi mesec kaos, pa smo imeli samo enega.

1. Z otroci se "poznate" šele 17 dni - torej ste si bolj tujci kot pa ne.
2. Vsakega od otrok obravnavaj individualno - "normalnega obnašanja ni" - fantek spi , punčka pa pač noče
3. Otroke je potrebno naučiti VSE - tudi spanja. NAUČITI - slišiš, sami ne znajo skoraj nič.
4. S fantom se organizirajta - eno noč bediš ti, drugo noč bedi on - le tako bosta ostala pri močeh.
5. Takoj pričnita voditi dnevnik dnevnih dogodkov v zvezi z otroci - za vsakega posebej - dnevnik naj izgleda takole:
Datum -
4:32 Zaspi za 15 minut
4.50 Uspavanje s stekleničko - zaspi
5:30 Zbudi se - previjanje, uspavanje z nošenjem
6:20 Hranjenje 20 minut, nato se igrava, itd.
8:00 Postane zaspana - hranim jo 20 minut, zasp na meni
9:10 Zbudi se joka - ima krče - itd.

.... itd.

Če boš striktno vodila dnevnik "spanja" boš po tednu dni ugotovila, da lahko izluščiš pravila - kdaj najraje spi, za koliko časa in kako se najraje uspava, ter katere stvari pomagajo in katere ne.

Ko ugotovita kdaj jima kaj najbolj paše, jima začnita "vsiljevati" dnevni ritem - v smislu ponoči se spi, podnevi pa ne. Vsak otrok potrebuje spanec in ga tudi dobi - sprva na prsih, nato v naročju kasneje pa spi tudi sam - pa če se ti zdi to še tako neverjetno.

Mi smo v začetku spali v kosu od 3:00 zjutraj pa do 12:00 opoldan in smo se sekirali -da ga razvajamo, da bo zamenjal dan z nočjo itd.
Pa temu ni tako.
Ko ti otrok odspi nekajkrat tistih 6, 7 ur v kosu (ne gled na to kdaj), mu lahko začneš premikati ure , za 30 minut vsak dan, pa boste kaj kmalu na normali.


Pa še nekaj: Če otrok joka - je nekaj narobe, to da je previt in sit še nič ne pomeni. Lahko mu je vroče, lahko ji ne paše mleko ki ga uporabljaš (ja, ja kljub temu da njenemu bratcu ustreza) lahko je žejna (ja kljub hranjenju z mlekom - je pač poletje), ali pa ima krče. Kako pa veš da jih nima - ali imaš morda izkušnje s tem. Meni se že ne zdi tako. Krči se pojavijo ponavadi takoj po dojenju, ker se zgane prebava. Takoj po dojenju prisloni uho na njen trebušček in če zaslišiš kakršnokoli klokotanje - so to krči. Položi jo npr. na hrbet in z njenimi nogicami počasi "vozi" kolo - to je pri našem zelo dobro delovalo. Po 15 minutah kolesarjenja se je "sprdel" ali pokakal in je bilo mnogo bolje.

Resnično vama svetujem, da se organizirata in da si zbijeta iz glave bedenje iz solidarnosti. Če je en pokonci in nosi malo okoli, naj drugi spi za božjo voljo, še zaporniki obsojeni na smrt imajo do konca pravico do neprekinjenega spanja 8 ur.

Sploh pa, podirajte kupček - to je čudežno "zdravilo" proti joku. Včasih se mi je moj mali kar zasmilil, ko smo z njim počeli vse mogoče akrobacije, da je prišel tisti mini rigec (kasneje se to naučijo narediti sami, čez 3 leta pa jih zaradi riganja kregamo;))

Kljub priporočilu zdravnikov mi našega nismo zbujali na 2 uri in ga silili z dojenjem, če je spal 6 ur, sva mu z mojo drago pač lepo pustila spati - ampak ne na začetku ... "šele" po 3 tednih sva prišla na to briliantno idejo - in se je obnesla.

Veliko sreče vam želim!

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako jo pomiriti in uspavati?
1.7.2005 20:38:04   
mojcaziga
Pozdravljena!

Sicer nimam dvojčkov, imela pa sem izredno zahtevnega dojenčka sama, popolnoma brez pomoči. Očka je bil odsoten 6 mesecev. Zastavila sem si nekaj pravil: gospodinjstvo na minimum, prala in likala sem vsak dan (ker so malčkovi kolki zahtevali široko povijanje), spala sem takrat, ko je mali spal, kar je bilo izredno malo - čez dan je spal 2xpol ure, ponoči pa od 21 do 01 in od 03 do 07. Noro. Po tvojem opisu sodeč pa malo dajejo krči. Mojega so dajali od prvega pa do 6 tedna. Mogoče je čahko krivo tudi mleko. obstaja tudi mleko, po katerem naj ne bi bilo krčkov.:zmeden2::zmeden2:
Moj se je ob kolikah konstantno drl 3-4 ure vsako popoldne, da sem bila kot zombi. Malo so mu pomagale Sab simplex, vendar sama nič ne dajaj, ker imaš le nedonošenčka. S partnerjem se nujno menjavajta in spita v izmenah. Jaz sem stvar rešila tudi tako, da sem imela malega v štorkljici, kasneje v kenguruju in tako je bil non stop pri meni. In ta bližina mu je neverjetno pomagala in ga pomirjala, pa na ta način je tudi precej več spal, bil spočit in posledično bolj miren.

Lepo porihtajte, MOjca

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako jo pomiriti in uspavati?
1.7.2005 21:06:56   
Anonimen
Iz kje pa si?:zmeden2:

(odgovor članu petraCBU)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako jo pomiriti in uspavati?
2.7.2005 9:01:08   
Lauri mauri
Pozdravljena!
vem, da smo tudi mi samo ljudje in ko smo neprespani, lačni in naveličani joka, popustijo živci. A ravno to otrok začuti - da smo živčni. Praviš, da se pri tebi umiri, verjetno rabi nekoga čutiti pri sebi. Mogoče probaj s pleničko, ki si jo imela pri sebi. Moja punčka je bila mirna, če je imela medvedka blizu obraza (obloži jo z dekico; tako se počutijo varne, če so stisnjeni). Kaj pa duda?:duda: Pri nas je tudi to pomagalo, ker je hotela skos jesti. Čeprav bi tako majhnemu moral ponuditi (vsaj pri dojenju je tako) vsakič ko želi, a praviš da lepo napreduje - probaj. Tako majhni še ne znajo biti "žleht" in jokajo samo če mu kaj manjka. Morala boš spoznati svojo punčico in malo sprobavati kaj ji manjka. probaj ostati pozitivna, zapoj ji kakšno pesmico, prižgi radio...pri nas je tudi kopanje zaleglo.
Čestitem ti za mala :angel::angel: in po dežju vedno posije sonce!!:rozica:

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kako jo pomiriti in uspavati?
2.7.2005 23:28:16   
piščanc
Dady0 dobro napisano

dojenček se mora vse naučiti, nekateri poberejo kar sproti, drugi pa ... najprej preizkušajo živce

če se punčka umiri na rokah, jo pač nosi, zaspi z njo...saj se o naučila in bo bolje

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




1. november
Michonne RR

Koliko nagrobnih sveč ste prižgali ob letošnjem prazniku?

1-3 (27%)

3-5 (9%)

5-10 (8%)

10 ali već (4%)

Nobene (46%)

Namesto sveč smo na grobove položili rože, kamenčke... (6%)


Število vseh glasov: 78

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!