|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za spodbudo
26.1.2010 10:35:40   
wis
pozdravljene!
Moja mala je v petek dopolnila 6 mesecev in dobila "daril" da glava peče. Najprej vročino zvečer po cepljenju, potem v soboto še nekaj dodatnih flekcev dermatitisa in svoj prvi prehlad. Ponoči je težko dihala in se težko dojila. Pa zvečer zapiram radiator, zračim pred spanjem, vlažim zrak, podložim vzglavje. Že od rojstva ji špricam FR v nosek, sedaj pa je potrebno izpirati, ker slišim, kako ji hrči nekje zadaj. In tu je problem. To je taka muka, da tuli še uro potem, ko že nehama, sedaj se boji že navadne šprice FR in občutek imam, da tudi mene. Žalostno pa je, da pri vseh mukah iz noseka spravima le nekaj malega prozormega smrklja, slišim ga pa še vedno. Poskusile sva tudi z babyvacom, pa je bilo isto.
Poleg tega je dobila še prvi zobek, sem ga videla včeraj.
Vem, da ji moram nosek čistit in da se mi ne sme smilit, ampak se mi.... In ko prične jokati že, ko me vidi prijeti FR, se tudi meni vlijejo solze.... Tako, da že 24 ur kar tuliva, obe.
Prosim za kak nasvet, kako olajšati muke, ali pa vsaj kako besedo, da delam prav in, da me ne bo sovražila zaradi tega...

Pa sem res patetična, saj vem, ampak mi je tako hudo jo matrati.
Pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za spodbudo
26.1.2010 11:13:41   
Urska09
Ne nič nisi patetična. Pač, skrbi te kot vsako mamico. Tudi moja je prvič zbolela pri isti starosti. Par dni po cepljenju in sicer je imela 6. bolezen. Nimaš kaj drugega kot non-stop čistit nosek. Sej ne joka zato, ker bi jo to bolelo. Je pa zoprno. Sem probala pri sebi.

Moja se je tud na začetku drla, da je bilo joj. Mož jo je moral držati za roke, pa glavo smo ji fiksirali, da sem ji lahko nos vsaj malo spucala. V prvi fazi prehlada je nos zabasan, ven gre pa samo prozorna vodica. Šele kasneje se začne pucat, se pravi da gre ven tista zelena sluz. jaz sem ji vsaki 2 uri zlila po 5 ml fiziološke v vsako nosnico in probala sčistit, kar se je dalo. Zvečer pa sem ji obvezno dala Operil P kapljice. Po 1 v vsako nosnico. Da je vsaj 6-7 ur spala in mi z njo vred.

Tudi potem, ko je bila že zdrava, nisem opustila čiščenja noska.Vsaj 1x dnevno ji špricnem po 5ml v vsako nosnico. Zdaj je tega že tko navajena, da tudi trzne ne več.


(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prosim za spodbudo
26.1.2010 12:23:17   
tikatonka
No tudi mi smo imeli isti problem. Še isti večer po cepljenju je dobila vročino, iz noska ji nisem potegnila ničesar razen prozorne tekočine, zadaj nekje se je pa šlišalo kako hrope. Naslednji dan je začela še kašljat in ker ji tri dni vročina ni padla sem jo peljala k dežurnemu (so bili ravno prazniki). Plučka so bila ok, dal naju je na inhalacije z FR, potem je šele začela kašljat. Ker ni bilo naslednji dan nič boljš oz. je bilo še slabše sem jo spet peljala pokazat in so naju lepo poslali na pediatrično. Tam so jo ponovno pregledali, ker je bilo kao vse ok so ji vzeli še kri, za vsak slučaj kakšne bakterijske okužbe. Vse ok. Svetovali so nama čiščenje noska z FR in kamilične inhalacije. REs sem ji delala kamilične inhalacije, kar ji je zmehčalo tisto sluz da jo je izkašljala in v treh dneh je bilo ok. V tistem tednu pa smo dobili dva zobka in po 4 dneh vročine še pikice, nakar je pediatrinja ugotovila da je bila to še 5 bolezen.
Kamilične inhalacije res pomagajo.

_____________________________

"Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa."

Prijatelji so kot baloni: če jih spustiš, jih morda nikoli več ne ujameš.

(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prosim za spodbudo
26.1.2010 12:36:26   
Najaa
Če hrope, ne pomeni, da boš potegnila ne vem kolko smrkljev ven. Lahko da se mora sam fajn odkašljat.
Ne skrbi, bo minilo. Še naprej ji dajaj FZ.

(odgovor članu tikatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prosim za spodbudo
26.1.2010 12:50:03   
janapan
jaz sem rešla z home made aspiratorjem, in ji ob prehladu vedno ven potegnila kolikor se da šmrklja.......sicer se je moja mala drla, valjda ji ni blo všeč....ampak je blo izboljšanje v parih dneh. In od takrat dokler ni začela sama pihat sem uporabljala to napravico....pa še prednost pri letu in pol je pihala že kot velika ;)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prosim za spodbudo
26.1.2010 13:18:27   
simona111
janapan, kako pa si naredila ta aspirator? Upam, da ne sprašujem neumnosti, samo me res zanima, ker smo tudi mi prvič prehlajeniuser posted image

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prosim za spodbudo
26.1.2010 16:48:46   
Katy78
Ti ji kar dobro prebrizgaj nosek s FR, in sicer vsaj po 5ml v vsako nosnico in to večkrat na dan. Naš Nik še zdaj pri 14. mesecih joka ko vidi, da vzamem v roko FR in brizgo. user posted image  Ampak nosek je treba spucat, ni kaj. Praviš, da dobiš ven iz nosa samo malo smrklja - nekaj sluzi steče tudi direktno v grlo in jo otrok pogoltne, sploh če ne pihne fajn skozi nos. Tako da verjemi, da nosek sčistiš, tudi če dobiš ven samo malo sluzi. Naš je tako jezen zraven, da fajn čez nos pihne, pa vseeno vidim, da mu med jokom tudi iz ust priteče sluz, kar pomeni, da jo kljub temu, da jo izpiha ven, še vseeno kar nekaj tudi pogoltne.

Kako pa ji nosek čistiš? A jo daš na bok in potem špricneš v ta zgornjo nosnico in potem isto ponoviš še na drugi strani? Jaz sem mu namreč, ko je bil star nekaj mesecev in imel prvič zabasan nosek, čistila tako, da je ležal vznak in seveda ni šlo ven nič. Sem šele potem prebrala, da je treba otroka dati na bok.

Pred spanjem ji pa le daj po eno kapljico Operila P v vsako nosnico. Sicer je deklariran za po 1. letu, ampak se ga lahko da tudi prej, zato da lahko otrok vsaj v miru spi.

(odgovor članu simona111)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prosim za spodbudo
27.1.2010 5:48:51   
naja78
nič bat,špricanje samo ni dovolj.priteščt mora v curku.pa naj tuli in naj se sliši še tako kruto-kar se mora se mora.pucaj pucaj in še 1x pucaj plus operil P.če ni dobro nos spucan vodi do zapetov-vnetje ušes,......
zarad tega ne boš slabša mama in nič manj te ne no  imela rada.
se strinjam s predhodnicami.to boš morala početi skos in vsaj še 2 leti.user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prosim za spodbudo
27.1.2010 6:39:55   
Ulla80
Jaz sem mu namreč, ko je bil star nekaj mesecev in imel prvič zabasan nosek, čistila tako, da je ležal vznak in seveda ni šlo ven nič. Sem šele potem prebrala, da je treba otroka dati na bok.


6mesečnemu dojenčku komot spira nos s fiziološko tko, da je v pokončnem položaju, nagnjen nad umivalnik. na boku velja za mlajše, k še držijo glavice, je hrbtenica še čist neutrjena itd.

pri spiranju noska se ti otrok ne sme smilit, pa nič bat da te bo zasovražil zarad tega user posted image pa k zadevi morš pritsopit samozavestno, ne da se še ti jokaš zravn, otrok čuti tvoj dvom pa se valjda še bolj dere. kaj pa ko bo treba recimo umivat zobe, pa bo otrok tulil, a mu jih tudi ne boš umivala?

če hrope in se ne more odkašljati ( taki mali se navadni niti ne znajo), naredi inhalacije ( velik pisker vode zavri, notri dve žlice soli, pa meto, žajbelj, kamelce, materino dušičo....kar pač imaš od teha čajev, ki ugodno na dihala vplivajo. postavi zraven vzglavja, da to izpareva, dela čudeže, verjemi. lahko jih narediš tudi pod brisačo, da vsaj 10minut diha paro, potem pa narediš še drenažo ( se vsedeš na stol, otroka si položiš na stegna z glavo dol, da rahlo visi in ga tapkahš po hrbtu, začneš pri ledvenem delu, pa so vratu....), tko se fajn vsa sluz spravi ven, otrok jo sicer navadno zbruha, spet zgleda zoprno in mučno, pa navadno se derejo, samo to je pač treba po glavi razčistit, da otroku pomaga.

ker recimo pucanje nosa ne boli. je neprijetno, samo boli pa ne. boli in to svinjko vnetje ušes, ki je posledica zamašenega noska. to boli.


nič bat,špricanje samo ni dovolj.priteščt mora v curku.pa naj tuli in naj se sliši še tako kruto-kar se mora se mora.pucaj pucaj in še 1x pucaj plus operil P.


v nos brizgat je treba počasi in enakomerno, nikakor ne s šusom, ker potem če je notri fejst zamašeno, otroku nabiješ vse direkt v ušesa, pa še hud pritisk se ustvarja, ko prebija smrklej in otroka to dejansko boli. tako da brizgat lepo enakomerno, dokler na drugi strani ven ne porine smrkelj.
operil pa samo takrat, ko je smrkelj res gost in je sluznica res fejst otečena. pri prozornem izcedu to nikakor ni.


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prosim za spodbudo
27.1.2010 8:59:44   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80

6mesečnemu dojenčku komot spira nos s fiziološko tko, da je v pokončnem položaju, nagnjen nad umivalnik. na boku velja za mlajše, k še držijo glavice, je hrbtenica še čist neutrjena itd.

operil pa samo takrat, ko je smrkelj res gost in je sluznica res fejst otečena. pri prozornem izcedu to nikakor ni.


Če je nos prehoden, sluz pa globoko v dihalnih poteh, ne pomaga, če zlivaš fiziološko v nos takrat, ko otrok sedi. V tem primeru mora biti v ležečem položaju zato, da fiziološka prodre globoko in spere sluz, ki jo otrok potem pogoltne.

Nos je lahko zamašen že v prvi fazi, ko ven priteče samo prozorna vodica in v tem primeru brez Operila ne gre. Pri mojemu starejšemu sinu je vedno tako. Pravzaprav kapjice vedno potrebuje samo v tej prvi fazi. Pozneje, ko začne izpihovati gosto zeleno sluz, je nos običajno že prehoden in kapljic ne rabi več.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prosim za spodbudo
27.1.2010 9:05:23   
uršula83
IZVIRNO SPOROČILO: wis


Vem, da ji moram nosek čistit in da se mi ne sme smilit, ampak se mi.... In ko prične jokati že, ko me vidi prijeti FR, se tudi meni vlijejo solze.... Tako, da že 24 ur kar tuliva, obe.
Prosim za kak nasvet, kako olajšati muke, ali pa vsaj kako besedo, da delam prav in, da me ne bo sovražila zaradi tega...

Pa sem res patetična, saj vem, ampak mi je tako hudo jo matrati.
Pozdrav



Slej ko prej se boš utrdila :), mi imamo za sabo en kup bolezni pri 13 mesecih, nos čistimo ene 5X na dan, vedno dretje, trma, use sorte, ampak ko bo za vami 3. bolezen se ti ne bo več smilila. Se navadiš, u mislih si vedno ponavljaj: to je dobro zanjo.


_____________________________

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu wis)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prosim za spodbudo
27.1.2010 11:26:58   
wis
Punce, hvala. Saj vem, da moram in tudi da"šta se mora nije teško", ampak...
Je pa danes že precej bolje, sicer še vedno tuli, ko jo zalivam, ampak hitro pogrunta, da je konec in potem je dobre volje, pa tudi jaz ne tulim več user posted image
Očitno je včeraj bila taka faza, da je bila zelo utrujena in razdražljiva, tudi zaspana cel dan, danes pa je že spet podobna sama sebi, vsa živa in navihana user posted image . Upam, da kmalu mine, pa vsem, da bi naši piščančki bili čimmanj bolani.
Še enkrat hvala.

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?