|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pa vedno težje je....
30.6.2005 10:36:03   
Naja31
Ojla punce,

upam, da je to samo kakšno obdobje, ampak moj skoraj 3 mesečni sonček je zdaj še bolj zahteven kot prvi mesec. Zadnje noci se zbuja na 3 ure, prej je prespal tudi 5, 6 ur skupaj, zdaj o tem lahko samo sanjam.
Cez dan, ko je buden, noce lezati, ampak ga je treba skoz nositi, drugace takoj v jok. Ni sans, da bi se sam zabaval, ampak se mu je treba skoz posvecat, ker drugace znori. Sam nikoli ne zaspi, ampak ko je zaspan,zacne jokcati in ga moram dvigniti in uspavati. No, vcasih pa tudi ko je hudo zaspan, noce spati, ampak se full matra, da je buden.

A je to normalno?
Pa so mi rekli, da bo bolje, ko bo star 2 meseca, pa ko bo 3 mesece. Ma ne vem, pri nas je zdaj se huje.
Meni gre pa na jok od utrujenosti.
Evo, ravno danes zvecer naj bi sla k eni prijateljici, ki praznuje rojstni dan. To bi bil moj prvi "vecerni izhod" od poroda, ampak kaj ko vceraj zvecer 2 uri ni hotel zaspati. Ce se bo danes ponovilo isto, ni sans, da kam grem, pa tako se veselim. Ga polno dojim, po steklenicki noce piti, tako da tudi to, da si mleko spumpam za vsak slucaj, ni resitev, nad dudo smo pa za obupali.

No, malo sem morala pojamrati:((:((
Naja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   pa vedno težje je....
30.6.2005 10:48:36   
muki1
Draga Naja31.
Kaj naj ti povem. Saj te ful razmuem, res, ampak malo me pa tudi jezi. Kaj si pričakovala od trimesečnika, da se bo sam igral? Morda ga je vroče, lahko da ima krče, morda si le želi mamičine bližine, da ga malo pocrkljaš. Niti slučajno pa nalašč ni buden, ko pišeš da se ful matra, da nebi zaspal, po mojem bi, pa ne more. Redko katera ima takšno srečo, da lahko pri tomesečniku po žurih hodi, jaz si nesem mogla niti predstavljati da bi, pa smo tudi preživeli in zdaj si že lahko kaj privoščim. Ne razumi me napak, ne napadam te, ampak pri tako majhnem otročku skoraj 24 ur moraš biti prisotna. Res da so ti rekli da bo boljše, saj bo, verjemi. Mogoče že danes, svetujem ti da se pomiriš, ker če ga boš zvečer nervozna dajala spat, bo ziher začutil in potem ti sigurno ne bo uspelo nikamor iti.
Pa fajn se imej, če bo ratalo.
Lp

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   pa vedno težje je....
30.6.2005 11:02:44   
daisy
mislim, da si po treh mesecih zaslužis kak večer (bolj kakšno urico) s prijateljicami! mogoče bolje, da ne ravno nocoj, ampak ko bo :duda: spet ujel svoj stari ritem spanja pa sigurno! pišem ti zato, ker sem si ravno včeraj privoščila nekaj prostih večernih uric (pica in pijačka s prijatelji) -nič posebnega, saj sem bila ob 11:30 že doma, vendar meni se je zdel neskončno dolg in sprostilen večer. torej ko bo spet bolj predvidljivo spal in se dojil - si kar privošči po zadnjem večernem dojenju - saj najbrž imaš mobitel, tako da te lahko pokličejo, če bi se mali zbudil in zahteval svoje.
tudi naš ga je neki biksal ponoči in če se ne motim je bilo to ravno ko je bil star okoli 3 mesece. po kakšnem tednu-dveh, je spet ujel svoj stari ritem tako da se ponoči zbuja 1x.

kot je bilo na RR že tokrat napisano:to je le obdobje, ki mine. Brez skrbi:)
je pa tudi res, da zdaj ko je :hudicek: vroče težje zaspijo.

lp

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   pa vedno težje je....
30.6.2005 11:10:44   
taška30
Muki in ostale, ki ji mislite očitati v smislu, da otrok rabi bližino...Pa kaj mislite, da ga zapre v svojo sobo za par ur in pusti? Saj ga ves čas nosi po rokah in crklja. Pa tudi ne imejte non stop teh krčev na sporedu, saj pri skoraj 3 mesecih pa menda mama že ve ali so krči ali ne. Pa brez zamere.
Jaz te popolnoma razumem, Naja, vem, da ga imaš srčno rada in da se dovolj ukvarjaš z njim, ampak ti včasih pač malo dop....
Evo in na tem mestu bi jaz še enkrat izpostavila to, kar se že ves čas sprašujem: ali so res tako pametni ti novodobni nazori, da je treba vse in vedno podrediti otroku, pa ne pustit jokat niti za minuto, pa dojit kadar hoče (OK, če je zunaj huda vročina je pač treba zaradi žeje)...ne vem, če jim ne delamo s tem medvedje usluge za naprej, saj otroci rabijo red v svojem življenju, to vemo vsi in če se ne naučijo sami zaspati sedaj pri recimo 3 mesecih, kaj šele bo...otrok se mora naučiti tudi sam umiriti...to piše v vsej strokovni literaturi, pa v Mojem malčku...tule na RR je pa tako da vsakič ko katera malo pojamra, da so otroci sitni, doživi napad, da otroci rabijo bližino, ljubezen...
Malo sem skrenila s teme, sorry, ne me zdaj vse napasti.

Naja, saj bo bolje, kmalu, upam...:rozica:
LP, Taška

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   pa vedno težje je....
30.6.2005 11:20:49   
muki1
Okej, taška30, pa naj bo po tvoje če te veseli, jaz sem izrazila svoje mnenje. Kaj naj ji napišem, naj gre ven s prijatelji pa malega pusti naj se dere? Pa saj sem prepričana, da je dobra mamica in da da otročku vso toplino, ki jo potrebuje, saj piše tudi da ga polno doji,ne? Jaz sem pač napisala iz svojih izkušenj, saj sem tudi sama včasih mislila da mala nalašč joka, ampak ko se malo iz tega dreka izkopaš, veš da pač skoz to moraš iti, vsak po svojih najboljših močeh da vse od sebe. Pa jaz ji privoščim da se zabava, saj rabiš sprostitev, valda.
Ampak, kaj če pa ima res krče? :zmeden2: :zmeden2:
:hudicek: :hudicek: :hudicek: :hudicek:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   pa vedno težje je....
30.6.2005 11:27:18   
taška30
Mah, ja, ampak še vedno mislim, da gre lahko malo ven. Ga bo pa očka 2 uri crkljal, ne?
Jaz pravim: bolje srečna in energije polna mama, ki jo včasih za 2 uri 'pobriše' od doma, kot utrujena in naveličana, a vedno prisotna mama.
lp

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   pa vedno težje je....
30.6.2005 11:28:33   
cukrmali
pismu, jaz pa pri 10 mesecih se nisem sla zvecer ven, pa niti ne pogresam. grem pa popoldne al pa dopoldne, ko ga lahko vzamem s sabo al pa ga pazi ocka. itak je moja druzba samih mamic z dojencki od par mesecev, do 2 let, tako, da smo vse na istem, pa se zmenimo tako, da vsem pase in se nasim pikcem zraven.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   pa vedno težje je....
30.6.2005 11:53:51   
Anonimen
Moj piškotek je star 6 mesecev in nobeden od naju še ni bil zvečer zunaj! Če kam gremo, ga vzameva s sabo in to je ali dopoldan ali popoldan. Sicer pa sem že toliko v letih, da večernega in nočnega pohajkovanja sploh ne pogrešam. Moja prijateljica je zaadi nas naredila piknik za rojstni dan popoldan, ker ve, da zvečer ne želiva nikamor.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   pa vedno težje je....
30.6.2005 11:54:30   
Pinga
Draga Naja.

Verjetno ti moj odgovor ne bo všeč pa vendar.
Tudi naša pikica je do treh mesecev lepo spala, potem se je pa začelo. Čez dan sem jo mogla non stop nosit, vendar ni zadostovalo, da sem jo imala samo na rokah, mogla sem hodit sem in tja. No pa čez dan je še nekako šlo, ko se je bližala noč, pa me je bilo kar strah kaj nas spet čaka.
Do dveh let smo se zbujali najmanj 4 x do tja do 10 x na noč. Kar naprej je želela zizat. Zvečer je obvezno zaspala na zizi in ko je že trdno spala sem jo vzela iz najine postelje in preložila v njeno. Takoj se je zbudila in začela jokat, zato sem jo dala nazaj v najino posteljo in spet je bil mir. In tako je bilo približno do drugega leta, ko smo ukinli nočno dojenje. Trajalo je približno 14 dni, da je ponoči zbujala in me prosila, da ji dam zizo. In ko sem ji rekla, da ve da ni več ponoči zizike, je malo jokala, zlezla meni na trebuh in zaspala nazaj. In tako je že 2 meseca. Zdaj spimo celo noč ( 26 mesecev ) če pa se slučajno ponoči zbudi, mi zleze na trebuh in spimo dalje. Sedaj pri 26 mesecih je začela spat v svoji posteljici brez problema, včasih pa ponoči prileze k nama, vendar takoj nazaj zaspi.
Pri nas je bilo do dveh let zelo naporno,potem pa kot da bi odrezal in sedaj že planiramo drugega dojenčka.

Želim vam vse naj.

Petra

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   pa vedno težje je....
30.6.2005 11:57:16   
Pinga
Pa še to sem pozabila.

Glede izhodov je pri nas tako. Ne grema pogosto krat zvečer ven, kadar pa grema jo pazi moja sestra ali pa stari starši pri nas doma in baje zaspi brez problema.

Že zelo zgodaj vejo, kje kaj lahko dosežejo in kje ne.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   pa vedno težje je....
30.6.2005 12:04:01   
muki1
Raho,maš novo slikico? Ful je lušna,mali mornar.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   pa vedno težje je....
30.6.2005 12:07:58   
Žirafca Helena1
muki,:)-:)-:)- pa to je fantek, Črtomir.

Je pa res luštkan:bravo::bravo::bravo:.
:miska:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   pa vedno težje je....
30.6.2005 12:13:21   
Olivija
Živjo,

ti kr pejt ven, boš vidla kako paše. Naša je sicer bla zelo nezahtevna glede tega, se je pri dveh mesecih lepo zabavala z očetom, potem je pa ob 11 zaspala. Sej kmal pol sem bla jest tudi že doma.

Zdaj nevem, ali je lahko pri očetu in ne joka ali moraš biti nujno ti zraven? Ker če je z očetom tudi zadovoljen, potem lepo pejt za tiste dve urce ven in se lepo sprosti.

LP


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   pa vedno težje je....
30.6.2005 12:17:31   
mr
Javljam se po dolgem času kar ni blo časa za pisanje. Tamal je star 7 mesecev pa se mi zdi da je skoz slapše, pri 3-4 mescih je že skoraj celo noc prespal kedu je samo 1X na noč zdaj pa spet skoraj vsaki 2-3 uri, včasih se zgodi da mogoče na 4 ure. nevem kaj je to al jih daje sam ta vročina.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   pa vedno težje je....
30.6.2005 12:19:49   
tiktak
Naša tud ni znala sama zaspat, potem pa sem jo takoj, ko je pokazala znake utrujenosti, položila na posteljo ali kavč, dala dudo (naša jo mara edino ko je zaspana) in kar je glavno: dala sem ji zraven medvedka, tako da ga objema al pa ga ima na glavi. Ponavadi zaspi sama, včasih pa sem še zraven in jo malo božam, da se umiri. Pri nas to pali.Če pa zamudimo pravi trenutek, se pa razživi in potem je jok in stok.

Drugače se pa naša lepo sama zamoti. No, s tem ti nisem ravno pomagala, ampak še ene 2,3 tedne nazaj je blo isto kot pri tebi.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   pa vedno težje je....
30.6.2005 13:34:34   
muki1
Žirafica Helena,vem da je fantek. Ful je lušna - slikica,mali mornar je Črtomir.
:rozica:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   pa vedno težje je....
30.6.2005 15:48:40   
Magi*
Naja31: saj bo minilo tudi to. tudi meni se je že mešalo, ker je bila kot klop na meni. pa tudi ni hotela ne dude, ne flaške (z mojim mlekom), ne atija - samo mene. zdaj je stara malo čez 6. mesecev, pa še vedno se samo doji (sicer ji uvajam gosto hrano, samo sploh noče jesti. nič), se pa že sama zamoti - sicer za zelo kratek čas. je pač tako, da nas piškotki prvih nekaj mesec rabijo non-stop.

vzemi to tako kot je, zvečer pa le poskusi najti pomoč pri uspavanju in pojdi malo ven. ti bo zelo koristilo!!!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   pa vedno težje je....
30.6.2005 20:02:14   
Anja167
Naja31, pri nas je bilo vse (določene stvari pa so še) čisto enake. No, vsaj niste edini... :)-

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   pa vedno težje je....
30.6.2005 21:02:01   
rainbow
naja31!

Sočustvujem s tabo, popolnoma, se spominjam moje prve porodniške:grrr:, dejstvo pa je, da otroci zahtevajo celega človeka, pozitivnega, dobre volje, spočitega, ti pa imaš vso pravico, da si odpočiješ (greš kam brez :duda:, si privoščiš kakšno masažo, telovadbo, kar ti pač ustreza, da malo odklopiš in si nabereš energijo); ta rutina je bila prav ubijajoča, vsaj meni, prvič;
Ampak, zamisli, sedaj je moja Lia stara 22 mesecev, Enja pa 3, to pomeni, da imam doma skoraj dva dojenčka in se počutim boljše kakor kadarkoli prej, sem srečna, dobre volje, ker sem si neke stvari pošlihtala v glavi, dobila malo pomoči, se ne sekiram več, če je stanovanje pospravljeno ali ne (ker Lia postavi v pol ure vse na glavo:hudicek:), mi ni problem skuhat.... ko sem pa imela Lio, pa sem se z vsem tem zelo obremenjevala, vse mi je bilo težko;
morda je stvar v glavi, dejstvo pa je, da je biti mamica zahtevno in naporno, in si moraš stvari olajšat, imeti pomoč, babic, partnerja, kolegic, ...

Morda niti ni toliko problem v tvojem dojenčku, moja Enja se zelo zabava pod vrtiljakom, na ležalniku, seveda se pa je treba tudi z njo ukvarjat, z mano kuha (jo dam na tla v kuhinjo na ležalnik)
morda je treba prepoznat znake utrujenosti pri :duda: in ga takoj uspavat?pa čim več zunaj bit, se fajn utrudijo, ni nujno, da mora zunaj ravno spat...

No, ne vem, spanje pa se bo tudi že uredilo, bodi brez skrbi, zdaj je vroče, morda ga to muči

V glavnem, bolje bo zagotovo, samo pozitivno je treba!!!!

lp in velik šopek:rozica:za utrujeno mamico

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Punkcija IVF
Vitaebella

Ali je bila punkcija v postopku IVFa boleča?

Da (12%)

Ne (4%)

Zelo (2%)

Ne, ker sem bila uspavana (4%)

Ne, ker sem pred postopkom vzela protibolečinsko zdravilo (2%)

Nisem bila na umetni oploditvi (76%)


Število vseh glasov: 318

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!