Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
3. pregled v nosečnosti 29.6.2005 3:18:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Lep pozdrav! :bravo: V prvi polovici julija imam 3. pregled v nosečnosti, pa me zanima, ali bo spet vse enako, kakor pri prvih dveh? Izvidi urina, tehtanje, poslušanje plodovega srčnega utripa... in to je to... :ups: Zdi se mi, da na podlagi tega ne morejo vedeti, kako se plod razvija... Po merjenju srčnega utripa preverijo, če je živ, naraščanje moje teže jim je pa dokaz, da tudi on raste... :ups: Jaz bi rada vedela kaj več... Rada bi, da preverijo kaj več v zvezi s plodom... Ne zdi se mi pomembno, koliko kilogramov bom pridobila (saj ne držim linije! :zmeden:)... Imam pravico zahtevati ultrazvok ali bom morala res čakati do 8. meseca nosečnosti na naslednjega, ker sem imela prvega v 7. tednu nosečnosti, pripadala pa naj bi mi samo dva? :hudicek: Če se spomnite svojega 3. pregleda... Pa-pa!
|
|
|
|
3. pregled v nosečnosti 29.6.2005 6:24:06
|
|
|
|
Lunca1
|
Jaz sem na večini pregledov imela odvzem urina in krvi, tehtanje in UZ, ki ga ima moja G v ordinaciji. Če te skrbi si UZ še vedno lahko sama plačaš in greš na pregled.
|
|
|
|
3. pregled v nosečnosti 29.6.2005 10:24:25
|
|
|
|
Grascakinja
|
Pripadata ti 2 UZ na nosečnost, če poteka normalno, toliko jih poravna zavarovalnica. Ostalo lahko plačaš sama. Ostale stvari - tehtanje in tako naprej, bo pa na čisto vseh pregledih enako! Tehtanje JE pomembno - če imaš gestacijski diabetes ali preeklampsijo, je visok porast telesne teže prvi pokazatelj, in to sta resni bolezni. Naraščanje tvoje teže pa ni nujno tudi dokaz, da raste tudi plod. Voda in kri kažeta na tvoje delovanje ledvic in mehurja ter količino železa v krvi, ki je kritičnega pomena za tvojo pikico. Pa toksoplazmozo, hepatitis in sifilis tudi testirajo. Na UZ itak ne vidijo prav veliko več kot srčnega utripa, ki se ga lahko tudi posluša. Ostalo - plodov razvoj - pa se vidi na morfologiji v 20-24t (ne v 8. mesecu!), ko lahko njegov razvoj primerjajo z ostalimi, lahko pa še na nuhalni v 12t. Ne vem točno, kaj si še želiš videti in zvedeti, toda kaj prav dosti več ne boš, samo tvoja denarnica bo tanjša :zmeden:.
|
|
|
|
3. pregled v nosečnosti 29.6.2005 15:37:35
|
|
|
|
amy26
|
sej UZ ne boš imela v 8 mesecu, ponavadi se drugi UZ dela v 20-24 tednu, takrat več zveš kako se otrok razvija,...
|
|
|
|
3. pregled v nosečnosti 30.6.2005 7:59:26
|
|
|
|
cuma
|
Pozdravček! Jaz imam drugi teden morfologijo in sem do sedaj imela 3 UZ ter 1x odvzem urina in 2x odvzem krvi(na zadnje za THT). Tehtali so me vsakokrat in vpisali težo v knjižico. Glede UZ sem pa tudi jaz slišala, da uradno pripadata samo 2 oz. 3. Na srečo jih moja G dela skoraj na vsakem pregledu :bravo: Lp cuma
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......