|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Očetov ali materin priimek?
27.6.2005 13:24:37   
Pia67
Živjo!

Imam eno, morda neumno in naivno vprašanje. Ali naj dam otroku očetov priimek? Oče otroka nekaj menca, on bi najraje videl, da bi otrok imel moj priimek (klasika), me pa zanima, kaj se spremeni, če bi tako ostalo? V bistvu mi je vseeno, ker se z očetom zastopim, otrok je itak njegov, preživnina bo po dogovoru, ne vem pa zakaj tako komplicira? Mal bolno se bere vse skupaj...
A se v zakonodaji potem kaj spremeni? Glede tega sem pravi tumpek :zmeden2:

Prosim za kak nasvet. Hvala!

Pia
Neposredna povezava do sporočila: 1
27.6.2005 13:34:54   
Sara3
Ne vem kako je v zakonodaji.....ampak ti priporočam (po lastnih izkušnjah), da če oče ne misli imet stikov z njim (čeprav praviš, da se zastopita :zmeden::zmeden::zmeden) mu vsekakor dej tvoj priimek. Jaz imam priimek od očeta; bi pa 100x rajši, da bi imela maminega, saj očeta skoraj da ne poznam. In kaj si potem zastopil, kaj ti pomaga priimek???:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

Malček sem :zmeden::zmeden::zmeden: zakaj oče ne želi, da ima otrok njegov priimek, a očetovstvo bo pa priznal??

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.6.2005 13:41:48   
dory
Ja ce z ocetom ne zivita skupej je bols da ma otrok tvoj priimek..sploh ce bosta s tamalim hodila naokol po svetu...kje bos mela cajt dopovedvat da je tvoj otrok?

Je ze bols da ima otrok tvoj priimek...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2005 13:50:57   
African queen
V tem primeru je bolje,da ima otrok tvoj priimek!

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2005 14:06:50   
Anonimen
Moj otrok ima kar oba priimka, ker se nismo mogli uskladiti.

(odgovor članu Pia67)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2005 14:12:40   
SABILA
mene tud neki zanima ?

ali je možno preden je otrok star 18 let spremenit priimek (ne da bi se oče strinjal)?.
da ne bi imel očetov ampak mamin priimek?

lep vroč dan

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.6.2005 14:15:33   
dory
ne spreminjat priimka ni mogoce brez ocetove vednosti...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2005 14:37:31   
Anonimen
Razen če ga iz CSD kličejo in kličejo, pa se ne odzove vabilom.

(odgovor članu Pia67)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2005 14:41:38   
Špacka

Če ne živita skupaj, potem je boljš da ima otrok tvoj priimek.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.6.2005 7:54:19   
Pia67
Očitno bo res prevagal moj priimek. Z očetom ne živiva skupaj, zaenkrat imava zelo dobre odnose, nikoli se nisva skregala, vendar je nama ratal, da sva naredila otroka (meni so rekli, da nikoli ne bom imela otrok, zato se s kako kontracepcijo nisem nikoli ubadala). On ni za družinsko življenje, jaz ga pa silila ne bom, glede otroka pa ne dvomim, da ne bi bil z njim, že zdaj je čisto raznežen, kadar se vidiva.Za skupno življenje pa to žal ni dovolj.Morda se bo pa kaj spremenilo, vendar se na to ne zanašam.

Hvala še enkrat za vaša mnenja.

Pia

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.6.2005 13:12:05   
nejcko

Tudi naša dva otroka imata oba priimka.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.6.2005 7:23:04   
Bina01
Tudi moja dva imata oba priimka. Imata pa najprej njegov potem pa moj priimek

Zmeda nastane npr v čakalnici pri dr, ko pokličejo samo po prvem priimku in takrat kar čakam. Sploh mi ne kapne, da smo že mi na vrsti :)-

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.6.2005 10:06:34   
Anonimen
Ja, jaz moram pa vedno premiščjevati, kateri priimek je najprej.

(odgovor članu Pia67)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.6.2005 10:43:45   
nejcko

Splišni, veš kašen hec imamo pa pri nas. Jaz sem si dodala možev priimek, on pa mojega, se torej v bistvu piševa različno.
Ko sem rodila Tilna, sem še čisto zadeta od narkoze matičarki povedala svojo varianto priimka, torej se mali piše isto kot jaz. Doma je bil zaradi tega cel cirkus, ampak ne s strani moža ampak dedkov in babic. Zato ima zdaj Zarja očetovo varianto. A štekaš, haha?

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.6.2005 11:42:14   
Anonimen
O madonca, to je šele kompilicrano. Tega si pa jaz 100-odstotno ne bi zapomnila. Sem res že prestara.

(odgovor članu Pia67)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
29.6.2005 12:30:26   
viv_
nejcko - a pol se brat in sestra pišeta vsak drugač? :)- fora...

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.6.2005 18:21:53   
Abby
moja otroka imata oba priimka, najprej mojega, potem njegovega. Ampak samo zato, ker sva s tipom poročena. Če ne bi bila skup, bi imeli otroci samo moj priimek, jasno.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.7.2005 9:35:06   
povhek
Živjo,

si mogoče pomislila na oba priimka? Moj Nik ima oba. Ker nikoli ne veš, mogoče se bo kdaj zgodilo da bi šla recimo kdaj v tujino in če bo imel njegov priimek, boš morala s seboj nositi rojstni list, da boš lahko dokazovala, da je res tvoj otrok, ali obratno.Poznam tak primer!Nikoli se pa ne ve mogoče se stvari pri tebi še uredijo čez čas, no sama premisli.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.7.2005 13:15:12   
Pia67
Hvala za namig, povhek. Obeh priimkov ne želim imeti, ker jih sama vnašam v nek sistem in je z njimi večno križ. Med drugim je očetov priimek precej dolg-11 črk. Predstavljaj si otroka, ki počasi kraclja oba priimka, da ne govorim o raznih situacijah, ko vnesejo le en priimek, potem pa zaman iščejo po bazi podatkov. Glede potovanja v tujino, itak logika, glede rojstnega lista, tukaj nimaš kaj.
Se bom že znašla, hvala vseeno.

Pia

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.7.2005 14:41:14   
k1
če mata tak odnos, mislim da bi bilo bolje imet tvojega. saj če mu kdaj kapne in bo za družinsko življenje, ko se poročita se lahko priimek vsem spremeni.

lp :rozica:

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?