lunka1
|
Tudi pri nas se lepo obnese tandem dojenček-pes. Mi imamo basset-houndko staro 7 let, ki sicer prej ni imela nobenih stikov z otroki / dojenčki, pa še od malega sterilizirana, tako da niti ni imela kakšnega materinskega nagona. Ko smo Julio prinesli domov, sva jo z lupinico postavila na posteljo, Luna pa je medtem bila v "varstvu" pri mojemu očetu, ko je moj šel po naju v porodnišnico. Potem pa je Luna najprej k meni v kuhinjo priletela, me oblajala (to vedno stori, če me dalj časa ne vidi), prelizala itd. Potem pa smo šli vsi skupaj v sobo, kjer je bila Julia, čisto počasi. In jo je prevohala (je moj že prej nosil iz porodnišnice pleničke) in polizala. Tudi pri nas je na začetku vedno ko sva se dojili, bila zraven. In prej je imela dovoljeno na posteljo, kar sem ji potem počasi ukinila, pa je lepo sprejela. Saj psi razumejo, no vsaj naša razume. Jaz sem imela carski rez in sem iz porodnišnice prišla zelo slabokrvna ter utrujena in je posledično Luna dobila manj pozornosti, pa je tudi sprejela. Se ji je pa poznalo na začetku, da je obenem žalostna in vesela. Jo je moja mami in moj toliko bolj crkljala,... Zdaj lahko rečem, da je že vse na starih tirih. Je pa ful zaščitniška, moogoče celo materinska. Ko Julia leži v igralnem centru (zdaj je stara 4m), jo Luna umiva kot svojega mladička Mogoče komu nagravžno, tistemu, ki ima psa doma, pa prav gotovo ne. Ji umije nogice, pa rokice, edino po obrazku ji ne dovolim, pa rokice se potem obrišejo z robčkom. Res skrbi zanjo. Če imamo kakšen obisk, da pestuje Julio, potem sedi zraven in gleda. Pazi, da ji kdo ne odnese Julie Psi razumejo! Vedo, da je prišel mladiček, nebogljen, ki pije mlekca, kot so ga pili sami pri mamici, ko so bili majhni. Potrebno jih je vključit v vse aktivnosti... Pri nas vedno govorimo: "Joj, kako je Luna pridna! Pa kako je Julia pridna! Obe sta tako pridni punčki!" ... ali pa "Zdaj bo pa Julia jedla, potem bo pa še Luna" in podobno. Opazila sem pa tudi, kako porajta druge otroke in dojenčke, pa predvsem vozičke... Kar povoha vsakega, ki gre mimo nas na sprehodu
|