|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pes in otrok
2.1.2010 18:53:09   
FLASK_A
Zdravo.
Imamo tibetanskega španjela, ki se z najinimi otoci dobro razume.

Problem je sledeč- odkar sem rodila, se je postavil v 'vlogo zaščitniške mame' in laja skor na vsako čebelo ko mimo priletiuser posted image Vglavnem laja, laja in laja. Lih ne na vsako čebelouser posted image , ampak res ogromno laja. Kaj narest? Vzreditelj nima idej.
Sploh ga ne morem imeti v atriju pet minut, ker se mu čist strga če gre kdo mimo. V mestu je pa mimoidočih veliko, sej vesteuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pes in otrok
2.1.2010 19:02:18   
Arwenko
Huh, lajež je težko odpravit...edini način, ki ga jaz poznam je s tem da ga zamotiš. Dam primer, on je v atriju, ko začne lajat ga pokličeš stran, k sebi, naj nekaj naredi, recimo sedi in mu daš priboljšek, toliko da prekineš njegovo lajanje. Če ne zna kaj veliko, ga nagradiš in pohvališ že npr. če te pogleda ali pride k tebi. Skratka nekaj, da prekineš njegov trenutni naval lajanja. To sicer traja, druge rešitve pa ža ne poznam.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.1.2010 19:07:57   
FLASK_A
Arwenko, super predlog. Bom probala. Mislim da bi moralo it s priboljški, jih bo veseluser posted image

A misliš, da bo potem to zaleglo in bo nehal ali bo šel pol naprej lajat?

Plus še eno vprašanje. Danes ga je kar nekaj pičilo, da je šel na kavč in nato pult. Men se je skor zmešalo ko sem ga gor vidla. Dobro ve, da ne sme niti na kavč, kaj šele na pultuser posted image To se je zgodil takrat ko sva bila oba z možem vsak pri enem od otrok. A lahko kej vplivam na to? Vedno se ne bom spomnila vrata zapret za sabo???

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2010 13:12:10   
Urshy78
mogoče pa kuža samo išče pozornost? glede na to, da imate dojenčka, mu verjetno posvečate manj pozornosti kot prej.

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2010 13:17:16   
Zibka
Mi imamo doma mešanko in 20dni staro doječico. Zelo sva se bala kako bo psićčka sprejela dojenčico, ker je bila grozno ljubosumna do sedaj. Imamo jo notri in naša mala mešanka lahko gre na kavč in se prosto sprehaja po stanovanju, tako da sva se zavedala, da je problem lahko še večji. In zaenkrat je vse (še) ok: venndar ji res posvečava ogromno pozornosti- kot bi imeli dvojčke- mož boža enega, jaz drugega. Tako da mislim, da je pri vas problem samo pozornost. Čeprav se verjetno sliši bedasto (vsaj tistim, ki nimate psov), mislim, da psiček, ki je bil prej deležebn veliko pozornosti, sedaj čusti primanjkljaj in jo išče na vsakem koraku.

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2010 13:26:54   
slomak
mogoče lahko tudi jaz tukaj vprašam, da ne odpiram nove podobne teme... mi pa imamo stafordko, 3 leta bo marca, ful prijazna, še nikoli problemov (trkam user posted image ), zelo rada ima ljudi in otročke. No in mi pričakujemo februarja user posted image . Sprašujem se kako bo otroka sprejela in me je kar malo strah...
Zibka je napisala da posvečate pozornost obema, jaz bom tudi tako naredila. Ali je imela še katera podobno izkušnjo? Aja pa tudi ji dovolimo na kavč pa pojstlo..jah kaj čem, to je moja lubica user posted image ...

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2010 13:33:02   
FLASK_A
Pišuka, možno je tudi to! No, bom videla. Ga bomo mal več crkljali... Sej se mi zdi, da se že malo pozna- ko gre ven, pride kmalu nazaj pred vrata čakat... Ga pa mal več božamo in crkljamo.

Slomak, jaz sem bila opozorjena samo na eno stvar. Če želiš karkoli spremeniti (nevem, da kuža ne sme več spat v dnevni ampak na hodniku naprimer) moraš to storiti predno se otrok rodi. Nekaj mesecev prej recimo. Da za to ne krivi novega člana, ampak sprejme stvar kot je.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2010 13:35:51   
slomak
uf...bomo probal ja, ker mislim da bo potrebno...ampak vem da bo trajal, ker jaz osebno ne znam bit striktna in ji popustim, ko me lepo pogleda user posted image
hvala...pa upam da se pr vas tud zrihtauser posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2010 13:40:47   
FLASK_A
Hvala, jaz tudi za vas. Saj bo šlo. Mal se potrudite zdaj, da pol ne bo problemovuser posted image Sej bo šlo!

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2010 13:42:37   
Tanja_
Mi imamo višavko, staro 15 mesecev, sva se tudi bala, kako bo sprejela malo. Pa sva naredila tako, da ko smo prišli iz P, je imela mala kao kost zanjo. In je bila psička itak ful vesela, tok da dojenčka tud porajtala ni. Pol čez kak mesec se je pa začela malo čudno obnašati, kokr da je dojela, da bo dojenčlek ostal pri nas, se je kar pod postlo začela skrivat, pa skoz je stran od naju hodila, medtem ko se je prej ful rada crkljala...No, potem sva ji posvečala še več pozornosti kot prej in zelo dosledno sva pazila, da je nikoli nisva odrivala ali podila stran, ko je bila hčerka zraven, tudi pustila sva ji, da jo poliže, povoha. Zdej sta ta boljši prijateljici- psička leži pri njej na igralni podlogi, ko mala je, ona leži pod stolčkom, ker točno ve, da bo kaj padlo na tla, spi pri njeni posteljici. Edino, ko jo mala hoče božat, se ji umakne, ker ve da ne zna in jo je ene dvakrat v trenutku najine nepazljivosti grdo za brke pocukala.

Aja, pa še to- če jo recimo mala hoče kaj na grdo povleč ali pa da maha z rokico proti njej, jo kregava in ji razloživa, da ne sme tako počet s kužatom- čeprav vem, da ne razume(ima 7 mesecev)- to narediva zato da pes vidi, da tudi njo ščitiva....

< Sporočilo je popravil Tanja_ -- 6.1.2010 13:58:29 >

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.1.2010 9:52:59   
slomak
fajn nasveti hvala... sej bo...se mi zdi da če se čim manj sekiramo bolš bo user posted image . Tko da poročam čez kak dobr mesec user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.6.2010 23:33:55   
slomak
živjo, evo naša dojenčica ima 4 mesece in da malo povem kako jo je naša psička sprejela. Ko smo se vrnili iz P sem najprej jest stopila v stanovanje in psičko ful pozdravljala in objemala no pol za mano pa še moj in mala. jo je postavu na tla v lupinici psička si jo je ovohala pa začela ji je roke lizat, tko da sva takoj vidla da jo je sprejela...aja pa še jest sm kao prnesla eno igračo s sabo za psičko kot nagrado no...
In tko je še vedno, kdaj pa kdaj jo poliže po nogicah in rokicah, ko se mala oglasi ta tud porajta ne user posted image , res ni ljubosumna. HB.
no lep podaljšan vikend.

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.7.2010 6:49:52   
Hope2
Naš je tudi bil prve dni ljubosumen, pa še v preteklosti ni glih preveč maral otroke. No, ko je bil vesel, so lahko z njim počeli vse, ampak kmalu se je naveličal otroke in takrat je znal kakega šavsnit- ne ugriznit, ker ni stisnil zobe nikoli.

Ljubosumje pa je kazal tako, da je vedno prišel zraven mene, ko sem primla dojenčka, ko sem ga pa dojila, pa se je čist zgužval k meni, tolk da ni še on v naročje prišel. Pa sem z eno roko držala dojenčka in ga dojila, z drugo pa božala psa. Jah, ene se bodo zgražale, ampak nam je ful lepo zalaufalo in zdaj nimamo problemov. Ogromno cartanja s psom, ogromno sprehodov....Pes in otrok sta prijatelja, se ne grizeta, ne kregata, delita igrača, si jih jemljeta, nagajata, ta mali je lahko tudi grobi do psa in pes ne bo reagiral oz reagira že z kakim opozorilnim znakom, ampak se vse sama dva zmenita brez agresije.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.7.2010 6:51:48 >

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.7.2010 8:15:45   
lunka1
Tudi pri nas se lepo obnese tandem dojenček-pes. Mi imamo basset-houndko staro 7 let, ki sicer prej ni imela nobenih stikov z otroki / dojenčki, pa še od malega sterilizirana, tako da niti ni imela kakšnega materinskega nagona.

Ko smo Julio prinesli domov, sva jo z lupinico postavila na posteljo, Luna pa je medtem bila v "varstvu" pri mojemu očetu, ko je moj šel po naju v porodnišnico. Potem pa je Luna najprej k meni v kuhinjo priletela, me oblajala (to vedno stori, če me dalj časa ne vidi), prelizala itd. Potem pa smo šli vsi skupaj v sobo, kjer je bila Julia, čisto počasi. In jo je prevohala (je moj že prej nosil iz porodnišnice pleničke) in polizala.
Tudi pri nas je na začetku vedno ko sva se dojili, bila zraven. In prej je imela dovoljeno na posteljo, kar sem ji potem počasi ukinila, pa je lepo sprejela. Saj psi razumejo, no vsaj naša razume. Jaz sem imela carski rez in sem iz porodnišnice prišla zelo slabokrvna ter utrujena in je posledično Luna dobila manj  pozornosti, pa je tudi sprejela. Se ji je pa poznalo na začetku, da je obenem žalostna in vesela. Jo je moja mami in moj toliko bolj crkljala,... Zdaj lahko rečem, da je že vse na starih tirih.

Je pa ful zaščitniška, moogoče celo materinska. Ko Julia leži v igralnem centru (zdaj je stara 4m), jo Luna umiva kot svojega mladička user posted image  Mogoče komu nagravžno, tistemu, ki ima psa doma, pa prav gotovo ne. Ji umije nogice, pa rokice, edino po obrazku ji ne dovolim, pa rokice se potem obrišejo z robčkom. Res skrbi zanjo. Če imamo kakšen obisk, da pestuje Julio, potem sedi zraven in gleda. Pazi, da ji kdo ne odnese Julie user posted image user posted image

Psi razumejo! Vedo, da je prišel mladiček, nebogljen, ki pije mlekca, kot so ga pili sami pri mamici, ko so bili majhni. Potrebno jih je vključit v vse aktivnosti... Pri nas vedno govorimo: "Joj, kako je Luna pridna! Pa kako je Julia pridna! Obe sta tako pridni punčki!" ... ali pa "Zdaj bo pa Julia jedla, potem bo pa še Luna" in podobno. Opazila sem pa tudi, kako porajta druge otroke in dojenčke, pa predvsem vozičke... Kar povoha vsakega, ki gre mimo nas na sprehodu user posted image user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.7.2010 16:29:06   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

Arwenko, super predlog. Bom probala. Mislim da bi moralo it s priboljški, jih bo veseluser posted image

A misliš, da bo potem to zaleglo in bo nehal ali bo šel pol naprej lajat?

Plus še eno vprašanje. Danes ga je kar nekaj pičilo, da je šel na kavč in nato pult. Men se je skor zmešalo ko sem ga gor vidla. Dobro ve, da ne sme niti na kavč, kaj šele na pultuser posted image To se je zgodil takrat ko sva bila oba z možem vsak pri enem od otrok. A lahko kej vplivam na to? Vedno se ne bom spomnila vrata zapret za sabo???

Ali pa bo mislil, da je pohvaljen, ker je lajal ..
Pri drugi težavi ga pač daš dol in fejst okregaš.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.7.2010 16:33:15   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: lunka1

Je pa ful zaščitniška, moogoče celo materinska. Ko Julia leži v igralnem centru (zdaj je stara 4m), jo Luna umiva kot svojega mladička user posted image  Mogoče komu nagravžno, tistemu, ki ima psa doma, pa prav gotovo ne. Ji umije nogice, pa rokice, edino po obrazku ji ne dovolim, pa rokice se potem obrišejo z robčkom. Res skrbi zanjo. Če imamo kakšen obisk, da pestuje Julio, potem sedi zraven in gleda. Pazi, da ji kdo ne odnese Julie user posted image user posted image

Psi razumejo! Vedo, da je prišel mladiček, nebogljen,

Joooj, kako lepo, res. Oboje.

In psi res razumejo, vsaj po mojih izkušnjah. Taki, ki so res ves čas z nami, pa če jih prav vzgojimo. Res razumejo. In tako se mi zdi, da če je teb nekaj talo zelo drago, kot ti je otrok, da pes to čuti in je njemu tudi.

Drugače je moja višavka bila ful zaščitniška, dokler je bil oitrok majhen, še v vozičku. Takrat je dvakrat mimoidoča celo ugriznila, ker sta šla preblizu vozička, jaz pa sem bila obrnjena s hrbtom proti vozičku ...

No, pozneje nikoli več nismo imeli teh problemov. Tudi to pes čuti po moje, do kdaj je mladiča treba še ščitit.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.10.2010 14:58:57   
doroteja30
ja ko dobis otroka moraz dati psu da ga pride povohat in da se ga navadi inpotem ne bo problemov pa psi dajejo otrokom veliko pozitivne energije.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.10.2010 16:52:44   
SmInCa
Punce moje drage naj še jaz pristavim svoj piskerčekuser posted image
Imeli smo, žal je zdaj že dva meseca pokojna, najbolj razcartano koker španjelko ki nam je vsem bila kot otrok, veliko je bila v rokah spala je v postelji, kot človek, glava na pojštru pokrita z odejo...user posted image Ko je sestra rodila je bila naša brina že gospa v srednjih letih stara 6 let. In v teh 6 letih je imela le ona vso našo pozornost zato smo se tudi mi bali kako bo sprejela novega družinskega člana. Prvi dan ko je sestra z majhno štrućko prišla domov je jajčko z nečakinjo odložila na tla in poklicala Brino...Brinča je nečakinjo celo prevohala in na koncu še ji je stisnila moker poljubček, ker pa smo poznali našo Brinčo in vedeli da je zdrav in čist pes nismo zganjali panike....In tisti trenutek se je začelo novo prijateljstvo....Ko je nečakinja spala na postelji je Brinča ležala pri njenih nogah in vsak razen nas domačih je imel probleme ko je želel nečakinjo it v spalnico pogledat...Na sosedo ki je Brino občasno pazila je renčala...hehheh....In ko je nečakinja odraščala je Brinča bila njej kot mama...Nečakinja začne plazit, Brinča je hodla ob njej, nečakinji začnejo rast zobki in v usta vtakne vse kar ji pride pred usta, veliko krat je to bil tudi Brinčin rep....pa Brinča ni niti pisnila...še poljubčka ji je dala....Res je bilo to pravo prijateljstvo...In žal se je končalo....Brinče ni več...Nečakija je stara 5 let in njene besede ko je Brinča poginla : Kaj pa bom zdaj delala pri vas na obisku če moje prijateljice ni več....

Oprostite ker sem se tako na dolgo razpisala...user posted image

Moj nasvet je : Ne začnite odrivat psa, ker je v dom prišel nov družinski član, od vaše vsake reakcije je odvisno kako bo pes sprejel otroka....Pes mora čutiti da se zaradi male štručke ni spremenila ljubezen do njega....Od vas je odvisno ali se bo s prihodom dojenčka rodila med psom in otrokom ljubezen/neprecenljivo prijateljstvo ali jeza, ljubosumje......

Nothing takes the past away, like the future...Nothing makes the darkness go, like the light...

(odgovor članu doroteja30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?