neja
|
Pa naj povem svojo zgodbo, ki se je zgodila predlani, lani in letos spet. Ko smo prišli k nekomu na obisk (ni važno komu) in to predlani, ko je bila moja Neja še dojenček, sem takoj dobila očitke:ja, kaj pa ti Neje nič na sončeka ne daš, poglej kako je naša bejba rjava (stare sta isto). No, pa sem rekla, da jo dam na sončeka, ampak jo pač namažem z ful visokim faktorjem. Njihova bejba pa je res bila lepo zažgana. Lani ista zgodba: Ja, Neja......kaj te mami nič na sončeka ne da, kako si bela revica. Pa sem spet povedala, da je na sončeku, ampak zaščitena. Njihova spet z barvo, kot kakšna mulatka. Letos: Neja, poglej našo malo, kakšno lepo barvico bo spet imela......ti pa še vedno tak bela..... In skoraj mi je pisker vrglo prek. Njihova mala v bazenu vsa rdeča......da se popravim, živo rdeča in jih vprašam, če so jo kaj namazali. Mi je rekla njena babica (mamica je stala poleg), ja zdaj sem jo,prej pa ne, da bo dobila malo barve. Pol pa je vprašala, če jaz moje nič ne pustim brez kreme, da bi vsaj malo bila rjava in sem lepo mirno rekla: ne, jaz jo vedno namažem, ker jo imam preveč rada. In so me vsi skupaj malo čudno pogledali, kot da delam otroku nekaj hudega. Seveda mi je že od predlani jasno, na kakšen način pride ta otrok do barve in samo upam, da ne bo imela, ko bo velika, zaradi tega kakšnih problemov. Ampak glavno je, da se starši z njo lahko postavljajo, kako jo lepo prime sonce. Kaj vi mislite o tem? Jaz nikoli ne bom pustila, da mi otroka zažge, samo zato, da bi bila rjava in mi je čisto vseeno, če je bela, se bo že sama pražila na soncu, ko bo velika in če ji bo pasalo, tačas pa jo bom jaz ščitila pred soncem, kolikor se bo dalo in kljub temu, da jo mažem z visokim faktorjem nekaj barvice pa le dobi:). Joj, sem bila kar malo dolga, ampak povejte mi, kako ravnate vi? Ste bolj flegma, kar se tega tiče, ali pa ste tudi kot, jaz. Nasplošno pri otroku jaz ne kompliciram, ampak kar pa se tiče sonca, pa pri meni ni pardona. LP:)
|