|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Drugič mamice
22.6.2005 11:21:50   
Pia73
:rozica: Drage moje! :rozica:

Pred prvim porodom sem prebrala kup literature na to temo in seveda obiskala tudi materinsko šolo. Sedaj mi na kraj pameti ne pride, da bi šla ponovno v materinsko šolo saj se mi zdi, da tam nisem izvedela nič takega kar ne bi prej že prebrala,....

Me pa nekaj čisto malo skrbi. Edino kar sem mogoče odnesla od tam je dihanje. Čeprav se mi zdi, da se mi je potem spet zdelo kot, da ne vem kako in kaj,...

Sedaj pa sploh ne vem kako in kaj. Pomagajte mi, tiste, ki ste že drugič rodile. A se kar spomneš al ti pkažejo al,..? :zmeden: Verjetno malo zmedeno vprašanje, a ne?

Pa saj, če so včasih vse rodile, ko še ni bilo teh vaj bom pa jaz tudi, a ne? :zmeden2:

Saj nobeden notri ne ostane,.... :)-:)-:)-

LP :nosecka: Pia73 in :duda: 35 5/7
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Drugič mamice
22.6.2005 11:37:35   
malika
ne obremenjuj se s tem, jaz se tudi ne. Brezveze!
jaz sem prvič hodila v to šolo, ampak ker sem imela blazno super službo in še boljšo šefico :grrr: , sem morala žal kar nekaj predavanj izpustiti in med njimi ravno tista o dihanju. Pa so mi v porodni pokazale.če hočeš pa tako ali tako lahko greš tudi na samo tista predavanja, ki te zanimajo.

Jaz ne grem, ker se mi po pravici povedano ne ljubi :ups:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Drugič mamice
22.6.2005 11:40:53   
Pia73
Saj se ne obremenjujem, samo sem danes nekaj razmišljala o tem,..... Bomo že nekako!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Drugič mamice
22.6.2005 11:45:12   
Anonimen
Nisem sicer še drugič mamica, niti noseča še ne, ampak mogoče vseeno lahko povem, da meni tudi več na kraj pameti ne pade, da bi šla še 1x v mat. šolo. Od tam nisem odnesla nič pametnega, sploh v primerjavi s tistim, kar sem zvedela na RR.

Ko sem rojevala, sem dihala tako, kot je meni pasalo. Nekaj sem skušala probavat tako, kot so nam rekli v šoli, pa je blo še 10x slabše.

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Drugič mamice
22.6.2005 11:49:34   
cmokec
Jaz sem prvič hodila v materinsko, pa nisem nič novega zvedla. Mi je bilo pa fino, ker nisem poznala nobene nosečke, pa za forume nisem vedela in sem vsaj lahko s kom o trebuščku čvekala, ker drugih nisem hotela obremenjevat. Še najbolj sem bila vesela ogleda porodne in sob za mamice z otročki. Dihanje sem pa tudi jaz zamudila, pa mi je babica v porodni pokazala.
Brala sem pa prvič tudi jaz veliko, kupovala revijo Mama in se naslajala nad luštnimi dojenčki.

Zdej pa ne grem, pa še CR mi napovedujejo, pol mi pa sploh ne bo treba znat dihat. Če bo šlo pa naravno, me bodo pa že opomnile, če se ne bom kaj spomnila. Lahko, da se je tudi kaj že spremenilo, kaka modna muha o dihanju.

Pia, a te že malo daje? Sem ti danes hotla pisat na privat, ker mi je bilo tako smešno, ker hoče moj za punčko ime Pia. A imam tvoje dovoljenje. Sej številko bomo spustili. :)-:)-:)-:)- Prosim. :ups:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Drugič mamice
22.6.2005 11:59:47   
Tiki
Meni je bilo v drugo vse veliko lažje. Babici sem povedala, da pri prvem porodu nisem mogla dihat, kot smo se učili v materinski šoli (sem bila samo pred prvim porodom) in je bila katastrofa. Rekla mi je naj poskusim tudi pri najhujših popadkih dihat globoko in počasi (podobno kot pri jogi), ter se osredotočit na popadek, ker nekaterim tako bolj ustreza. Meni je.
Saj bo ;)

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Drugič mamice
22.6.2005 12:00:46   
lelaval

To je dobesedno kot "boj za preživetje" - sama boš videla, kako moraš dihati, pa še babice ti tudi povedo.
Drži se, moj drugi porod je bil rekorno hiter (zato pa tretji rekordno dolg).

LP:rozica:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Drugič mamice
22.6.2005 12:01:13   
Pia73
Ja, cmokec ti kar daj! :rozica: A punčka bo??? A ne bi medve menjale??? Al pa ne, sedaj bova imeli 2x možnost, da bova v sorodu, pa še moja :modri::modri: bosta glih mal starejša,... Glih prov! 9nebesa

A tebi pa napovedujejo CR? Zakaj? :zmeden2:

Ja, neki sem začela razmišljat, da bo treba rodit,... Prvič me ni bilo nič strah, sedaj pa me čisto majčkeno je,... :)-:)-:)- Pa ne prehudo! Samo zdaj približno vem kaj me čaka.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Drugič mamice
22.6.2005 12:01:32   
Gina
Nič ne pozabiš, vse se spomniš takoj tisti hip, ko pride popadek.:)

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Drugič mamice
22.6.2005 12:10:34   
pravljica
jaz tudi prvič nisem hodila v MŠ...pa nisem pozabla dihat :)-...pride kar samo od sebe, v tistem trenutku veš, kako je zate najbolje...vsaj jaz sem

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Drugič mamice
22.6.2005 15:31:15   
Urša
Jst pa glih zdle probavam dihat, pa se spomnm! :)-:)-:)- Uno kisikovo masko bom pa vrjetn spet spulila vn-sm tko dihala not, pa mi ni nč nucala, pol sm jo pa enkrat tko močno povlekla, da mi je ostala v rokah.:ups:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Drugič mamice
23.6.2005 13:27:02   
pika**
Prvič nisem šla v materinsko šolo, ker sem stanovala predaleč do prve najbližje:(( ( ali NM ali LJ ).

Ko je bilo treba dihat , sem kar . Kako mi je uspelo, nimam pojma, verjetno sila in nagon.:kuza:
V drugo sem pa šla v MŠ prav iz razloga, ker prvič nisem. Pa še do zadnjega sem upala, da ne bo CR in da bi bilo dobro kaj preverit, če je še enako kot pred 11 leti. :duda::duda::duda:
Pa še nekaj - manjkala mi je družba nosečk. Tisti čvek tam in vzdušje mi je kar pasal.:metulj:
Ene ste prav razočarane nad MŠ. Ker ni nujno it samo v Lj, sem se odločila iti drugam.:zajcek:
Meni je MŠ v Grosupljem bila zelo všeč. 5-6 parov - prav luštno vzdušje.:sloncek:

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?