|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mali noče spat..........
21.6.2005 13:12:22   
pčka
Ojla !

Naš :duda:, (danes je star en teden) se zadnja 2 dni malo heca......
Zadeva je taka.....možakarja se doji tudi po 2 uri...5*potegne,potem zaspi, se ga malo štokne spet potegne.....skratka med dojenjen zaspi, ko je pa po 2 urah končno nafutran je pa problem s spanjem (noče zaspat ker se med dojenjen očitno dovolj naspi):hudicek:, tako da včasih traja proces dojenja tudi po celo dopoldne, mogoče s pol urnim premorom......
Včeraj je bila na obisku babica in je rekla da se doji pravilno, mleka je tud dost, plenice so vedno polulane in pokakane (kar naj bi bil znak da se naje dost).....,zredil se je (tko na pogled), mleko se pa tudi kar cedi iz jošk!!!!(torej možnost da je premalo mleka odpade

Kakšna ideja oz.zvijača kako :duda: ohraniti budnega med dojenjem.
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Mali noče spat..........
21.6.2005 13:16:25   
Minki
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=3039&t=2979reply_3039

pri nas je bila ista pesem, se pa vse zrihta, samo potrplenje

lp:)

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Mali noče spat..........
21.6.2005 13:20:16   
taška30
Ne vem, mogoče da ga kakšne pol ure ali uro probaš ne hranit (saj vem, da se sliši kruto, ampak da vsaj malo postane konkretno lačen), vmes ga zabavaš z dudo...mogoče bo potem bolj z veseljem pil.
Je pa težko tako malega matrat, sploh če se še glasno dere zraven od lakote...probaj , mogoče bo pomagalo.

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Mali noče spat..........
21.6.2005 13:20:25   
viv_
Kaj pa če bi probala, takrat ko zaspi ga odstavit in dat spat, pa ga potem čez 3 ure zbudit in ponovno nahranit če se sam ne bi? Lahko da se hitro naje... Mene so v porodnišnici šopal, da je treba dojit 15 min na vsaki strani, tamala mi je pa pojedla v 10 min na eni strani dovolj - zelo rada je, še danes...

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Mali noče spat..........
21.6.2005 13:21:42   
Anonimen
Sama vidiš, da ti ne sme zaspati med hranjenjem. Kako to nardit? Žgečkaj pa pod bradico ali po nogi, če vidiš, da zapira oči, ga dvigni, da podre kupček in se malo predrami in potem naprej. 15 minut hranjenja je več kot dovolj, zato ne dovoli, da ti dve uri visi na dojki. In na začetku je tudi dovolj, da se naje iz ene dojke, torej ga pristavljaj na isto, sicerbo iz obeh spil prednje mleko, in se zbujal lačen.

(odgovor članu pčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Mali noče spat..........
21.6.2005 13:33:19   
Minki
...moj komentar..
Kot se spominjam sem tudi jaz pred dvema mesecema pisala o enakem problemu in sem dobila enake odgovore, s katerimi si pa nikakor nisem mogla pomagati.:zmeden2:
Probala sem prav vse nasvete in skoraj me je začela grabit panika ko se je seveda kljub temu dojil več kot tistih "15 min", ko naj bi bilo dovolj in mi je tudi po 2 uri "visel na dojki". Po dveh mesecih pa vidim, da je bila to samo začetna faza, katero je moral prebrodit in da je pač mali klopek, ker rabi veliko bližine in crkljanja. VEM da je hudo in zelo, zelo naporno. Samo vedi, da to sigurno enkrat mine in da ko bo dojenček malo starejši, bo tudi bolje sesal in se hitreje najedel, pa tudi tolažbe na dojki ne bo potreboval več toliko kot sedaj, ko je komaj privekal na svet. Daj mu kar zahteva, ker dojenček to potrebuje in ne izsiljuje, pa bo srečen on in ti ko boš videla da je zadovoljen.
Če imaš možnost poprosi koga, da ti ga malo ponosi sama pa se probaj odklopit za nekaj minut.

Upam, da bo kmalu bolje. LP, Minki:)

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Mali noče spat..........
21.6.2005 13:33:23   
pčka
ja, to smo probal.....pa noče spat, mogoče 5 minut, pol se začne mal pačit in vzdihvat pa jamrat, potem pa začne živalsko se dret heheheheheheh:hudicek:


(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Mali noče spat..........
21.6.2005 13:36:19   
rainbow
:rozica:
se strinjam z Minki!!

veliko cartanja:metulj:

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Mali noče spat..........
21.6.2005 13:39:29   
Anonimen
Mogoče ga pa že krči matrajo...seni jih že iz porodnišnice prinesejo :(

Drugače pa, Minki, imaš kar prav...če pomislim nazaj, je bil tudi naš kakšen dan kar priklopljen kot klop :ups:

je pa res, da mine ;)

(odgovor članu pčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Mali noče spat..........
21.6.2005 13:46:22   
Anonimen
ja isto je blo pr ns. kake 2 mesca al 3 pol sem pa ukinla zadevo ker so mi odpadle bradavice. začela sem jo intenzivno držat pokonc ko je jedla - beri rukala, ščipala, zbujala itd tko da je intenzivno sesala. po 10 - 15 min sem jo odklopla pa dudo v usta pol je pa zaspala. k sreč je to dobr sprejela in je pol tko laufal brez problema.

lp, lara

(odgovor članu pčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Mali noče spat..........
21.6.2005 14:02:54   
pčka
hehehehehe......
no, mali je spet piklopljen, ati mamici bere odgovore.......tale zadnji z odpadlo bradavico je kr hud......
A pa se lahko da otroku dudo že tko zgodej......?

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Mali noče spat..........
21.6.2005 14:04:06   
viv_
Ja seveda... napa jo je že iz porodnišnice prnesla. Če jo sprejme je super!

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Mali noče spat..........
21.6.2005 14:08:21   
viv_
nap=naša

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Mali noče spat..........
21.6.2005 14:08:24   
Minki
Ja baje da naj se počaka do 6 tedna oz. dokler se ne nauči pravilno sesati dojko, da se ne zmede pri sesanju, ker se dudo drugače sesa kot dojko. Samo, če misliš da bo bolje ji jo kar daj. Nekateri pridejo z dudo že iz porodnišnice pa ni nič narobe. Sama sem bila ful proti dudi, pa sem mu jo potem dala, da sem se sama malo odpočila, oz. moje zizike. :)- Samo kaj ko jo noče:zmeden:.

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Mali noče spat..........
21.6.2005 14:29:33   
pčka
Še eno vprašanjce....
kulk mate v tej vročini napravlene en teden stare :duda:
Žigec je samo v bodiju......je tko babca rekla da je kr dost......če je kej več napravlen je vs moker....

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Mali noče spat..........
21.6.2005 15:11:19   
tejč
Ojla, naj še jaz pristavim svoje drobne izkušnje.
Najprej naj te potolažim, ker prav vem, kako ti je.
Imela sem prav iste probleme kot ti in še jih imam, ampka le občasno.
Naša ajša je polno dojena in je stara 6 tednov. Najprej ta o dudi: naša jo je prinesla že iz porodnišnice in je vse ok. Iz dneva v dan mi je bolj jasno tisto, da je "genij, kdor je iznašel dudo"...Naša ima sesalni refleks kljub dudi čist ok.
Že v porodnišnici je bila pravi zaspanček. Kar naprej sem jo morala trest in zbujat, po parih min je zaspala. Ampak ti res svetujem, da jo zbujaš-primi jo narahlo za ušesni mešiček, pogladi jo pod bradico-tako sprožiš, da sesa. Žgečkaj jo po podplatih. ups, ga, ne jo!!!!Se vid, da mam punco...
Narahlo jo stresi, narahlo! Daj ga na rame za kupčka podirat. nesi jo po prostoru in jo obgovarjaj.
Če se je zbudil, ga pristavi.
Vsekakor je prav, da ga pristavljaš. Zato da se ti dela mleko in zato, da se mali hrani, ker je počasnež. Sčasoma bo postal hitrejši, boš videla. Naša pri šestih je kot strela. Sesa še približno 20 minut!!!!Si predstavljaš, pa sem tudi jaz štartala s tremi, štirimi urami neprekinjenega dojenja. SAMO NE OBUPAT. Nič čudnega ni in mleka imaš dovolj, to vedi. Vedi, da je prav, kar počneš, če ga pristavljaš in d abo bolje. Doma si in imaš novo službo-zahtevno, dojenje, ampak se splača, ker bomo nekoč vse hvaležne, da ni treba oprat flaške, da ni treba sterilizirat, pomivat, gret...Trudi se. Men so pogoste tekle solze od vsega tako zeloooo opevanega dojenja. Najraje bi vpila od bolečin, ko je mala začela grabit bradavico. ampak mine. Zelo hitro, čeprav se mi je takrat zdela cela večnost.

če imaš kakršnokoli vprašanje, mi lahko pošlješ tudi privat.

Obleke?! Ja, večna dilema. Samo opozorilo, da so tamali različno zmrznjeni. mi imamo v stanovanju okrog 22 stopinj in je mala v bodiju s kratkimi, široko povita+bombažne žabce in ko spi, je še pokrita s tanjšo dekco. Zunaj hajcajo ku zmešani in je bla dons v bodiju s kratkimi in široko povita+štumfki, pa še ji je blo vroče, sem mogla bit v strogi senci, kjer sem jo pokrila s tanko pleničko, ker se tko počut bolj varno.

Glej, da ga boš oblačla raje manj, pa ga pokrij npr. z dvema plenicama in mej s sabo še tanko dekco, če bo zvečer npr. hladnejš. Če pa ga debelo oblečeš, ga moraš pa stalno dvigovat, pa slačit in vedi, d amu ni fajn. Je res, da tok mejhn pikec kot je tvoj ali pa naša ne morejo uravnavat temperature, ampk to ne pomen da so zmrznjeni na smrt in da morjo bit fuuul v parih dolgih rokavih. Pa še to: tud npr. te mako majčke so took različne, ene so čist tanke, druge spet debele. Raje manj oblečt, pravim jaz in več "čebulno" pokrit, pa pol po plasteh odkrivat, če je na tilniku vroč ali boh ne dej že mokr, pol pa sploh...

lp.drži se, ati naj pridno bere, kaj mi klofamo, ti pa ležat in joško ven, hoho.

mateja:sloncek:

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Mali noče spat..........
22.6.2005 9:06:09   
Soncnica
Hoj!

Mislim, da bosta rabila dober mesec, da bosta ujela ritem (vsaj mi smo potrebovali toliko časa). Saj se bo zrihtalo kar samo od sebe, boš videla :)

(odgovor članu pčka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?