|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Problemi s parkiranjem pred blokom
21.6.2005 9:21:24   
pety78
Saj ne vem, če boste vedele, pa vseeno bo vsaka informacija dobrodošla.
Živim v Mariboru v najemniškem stanovanju (trenutno še), kjer je med dvema blokoma parkirni prostor, pregrajen s smetnjaki. Kar pomeni ena stran za naš blok, druga za sosednjega.
Problem nastane pri tem, če slučajno kdo na napačni strani parkira. No, meni se je to zgodilo le 1x in sicer to soboto ob treh zjutraj. Na naši strani je bilo vse polno, medtem, ko je bilo na sosednji polovica parkirišč prostih. Pa so mi dvignili brisalce v opozorilo....Vredu! Se ne sekiram preveč, ampak moja mami je prišla na obisk in nevede parkirala tam. Pač je bilo prosto. Se pa ti penzionistični prostaki spravijo na njo, da ji bodo gume prerezali,... Samo gledajo, v kateri blok greš in kje parkiraš, pa sranje peljejo. Jaz ne vodim evidence, kdo parkira na naši strani, parkingov je pa vedno dovolj. Sploh pa se pritožujejo ti, ki imajo svoje garaže. :hudicek:
Moj fant hodi k meni za vikend in parkira seveda na naši strani. VEDNO mu dvignejo brisalce. Kaj to pomeni, da nihče sploh meni ne more na obisk???
Kako je to zakonsko urejeno? Čigava so parkirišča? Niso pa zakupljena, saj jih ima večina tako garaže.

Joj, kak me razkurijo, ko samo čakajo in čakajo, pol se pa derejo in grozijo. Mi je blo tak nerodno, ko je prišla moja mami, nič hudega sluteč parkirala, kjer je bilo prosto. Niti 15 minut ni upala biti pri meni, ker se je bala, da ji bo kdo kaj na avtu naredil.
Razumem, da bi bila kriza s prostorom, pa ni.

Kaj če mi poškodujejo avto? Ali pa komu, ko je pri meni v našem bloku in na "naši" strani parkirišča. Avta pač ne poznajo....

Banda!:hudicek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
21.6.2005 9:38:06   
Lenny
Pety, a imate morda postavljeno tablo s pripisom "Dovoljeno samo za stanovalce ..... ulice št. ...."?
Pri nas je namreč ista "štala". Sosednji blok si je umislil tako tablo in zdaj zganjajo teror. Če gre za funkcionalno zemljišče, ki pripada vašemu bloku, se nimajo kaj usajati. Sicer pa je vsaj pri nas tako, da se ve, kdo zganja cirkus in ko smo se "novinci" pred časom bolj resno uprli, je mir. Se pa znajo hitro spraviti na nič hudega sluteče obiskovalce. In to pri 5.praznih parkirnih prostorih :hudicek:
Nič kaj dosti ti nisem pomagala, kaj? Edino to, da veš, da je tudi drugje hudič!
Lep dan! :)

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.6.2005 9:41:28   
Teni_
Ja, tudi pri nas se to dogaja. Eni si prilastijo svoj prostor, pa v resnici sploh ni njihov. Saj ne kupijo zraven še parkirišča. Mislim, da je to od občine. So že nam enkrat tudi brisalce dvignili, pa ok. Enkrat pa je en rekel mojemu, da je tukaj njegov prostor, pa ga je moj vprašal, če to kje piše. No, sicer je vseeno premaknil avto, ampak ugotavljam, da so ene 4 družine v bloku, ki so si svoj prostor kar rezervirali. En si da škatlo na prostor, ko se odpelje. Me je enkrat full imelo, da bi umaknila škatlo, pa se sparkirala.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.6.2005 9:53:29   
pety78
Mene pa zanima, kako je zakonsko to določeno?
Saj druga ni problem, samo da meni in mojim po avtu šarijo, se pa ne dam.:hudicek: In ne bi se rada spravljala na koga brez kakih dokazov. Tako pa bi jim z največjim veseljem utišala lape, če bi vedela, da nimajo pravice.
Kam naj se obrnem?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.6.2005 9:58:13   
Lenny
Predlagam, da najprej na upravitelja bloka. Tam morajo tudi vedeti, koliko zemljišča pripada bloku in kako je to zakonsko urejeno. Pa ne pusti se odpraviti s kontaktno osebo! Upravitelj je plačan tudi za dajanje informacij.
Veliko uspeha pa javi, kaj boš izvedela!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.6.2005 10:08:22   
Gina
Ko kupiš stanovanje, ponavadi kupiš tudi procentualni del zemljišča ob bloku. Se pravi, če imaš manjše stanovanje, ti pripada manjši del, če pa večje, pa večji. Kateri del je to, ni določeno. Pri nas so sicer vsa stanovanja v bloku enako velika, pa smo bili prej zmenjeni, kje kdo parkira. Če je kakšen obiskovalec parkiral na "tvojem" delu, se ni nihče jezil. Je pač za par ur parkiral, Kaj pa potem.Ko pa smo dobili nove sosede, je le-ta ves čas parkiral na "mojem" parkingu. Ko sem ga 5x lepo prosila v treh mesecih, če lahko parkira zraven, se je še kar drl name, da bo parkiral, kjer mu paše, čeprav so bili stanovalci že 30 let zmenjeni, kako in kaj. Pa samo 6 stanovanj je v bloku. No, vendarle smo se nekako zmenili.
Vse je stvar dogovora. Obstaja tudi možnost, da je zemljišče občinsko, čeprav ponavadi ni tako. Lahko pa povprašaš vašega upravitelja bloka. Ti bo povedal. V principu pa je zemlja pred blokom zasebna last- v skupni rabi stanovalcev in imajo to parkirišče pravico uporabljati sami, kakor se jim zdi. Je pa stvar osnovne kulture, da ne preganjajo obiskovalcev. Bonton jim fali.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.6.2005 10:13:28   
pety78
Ja, bonton jim fali. Drugače pa sem se držala dogovora, ampak da mojemu fantu vedno dvigujejo brisalce in samo čakam, kdaj bo kak ris, me pa vrže iz tira. Sicer sem tu res še samo 1 mesec, me pa vseeno zanima, kako daleč lahko gredo.

Vam javim, kaj mi bo upravitelj povedal.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.6.2005 10:16:38   
Teni_
Ko sem še živela pri starših, smo tudi mi tam imeli dogovorjeno, kje kdo parkira, ampak smo bile samo 4 stranke. Pri 40 stanovanjih pa se po moje to res ne da. Kje hudiča pa si naj jaz zapomnim,kdo kje parkira, če jih je toliko. Vsi ostali parkirajo kjer pač pride razen tistih par. Potem pa jih še polovica pride s službenimi vozili(kar mene sploh ne moti), potem pa je na parkirišču kaos.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.6.2005 11:05:19   
pety78
Sem klicala upravitelja. Edino kar mi je svetovala je, da v kolikor kdo kaj dela na mojem avtu, če imam možnost, poslikam in pokličem policijo. Ker tega ne smejo!!!
Jim bom kar s policijo zagrozila, itak mi nič ne morejo, saj ta parkirišča menda še niti ne spadajo k bloku.
Mah, ne vem. Ne da se mi kregat z njimi, ampak vse ma svoje meje. Nikomur nisem prostora odžrla ali pa kaj škodovala.

LP in ne dajte se!!!:)-:)-:)-

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.6.2005 13:20:35   
soncece24
Ej pety, pa to še ni nič. Ena moja prijateljica je živela v bloku s samimi penziči, in to s tečnimi! Je imela enkrat obisk in je bil od obiska avto parkiran na parkirišču, kjer drugače parkira njena mama, pa so mu na avto jajca skozi okno nametali. Halo! Saj so policijo klicali pa vse, samo če niso vedli kdo je bil, niso nič mogle nrdit. V mb je povsod isto za parkplace. Vsak si ga lasti pa sama kregarija.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.6.2005 16:08:21   
kofetek2010
mi smo pred leti tud živeli v bloku s samimi "fpogjenci" in nikoli več!!!! :( so nam na avte metali jajca in ena stara vešča mi je rekla, da na njenem parkplacu pa ne morem parkirat, ker ona tam parkira že 20 let??? :grrr: :zmeden: in kaj sem naredila - zanalašč sem tam parkirala, tudi, če je bilo celo parkirišče fraj ;) in to samo zato, ker mi je kao prepovedala in ker je bil ta njen parkplac tik ob vhodu ( tako sem lahko v miru dala ven iz avta voziček ali pa malega v stolček ;) saj smo živeli v 4 štuku brez lifta :(

čuj, toti moj Maribor je tak fejst nor :)-

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.6.2005 18:09:25   
nogometas
Ne morem verjet... sem mislila, da se ta sranja dogajajo samo v LJubljani... Prava norišnica, tudi pri nas...Načeloma imamo parkingov dovolj, vendar en starček, ki ima 3 avte, parkira zunaj, čeprav ima garažo in prostor pred njo...sebe itak lahk zaparkira a ne? Nam pa teži, če zraven njihove bajte parkiramo, namesto zraven naše (obe sta javni zgradbi). Ostali so v glavnem mladi in ne morijo. Je pa res v LJ za pop., v center se do 19.ure sploh ne splača odpraviti z avtom... :(
Namesto, da bi se županja aktivno lotila tega problema, se krega z muslimansko skupnostjo - džamija da ali ne???:zmeden:
To je pač naša ljuba Slovenija...moj fant, ki je Kanadčan, komaj verjame svojim očem...

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
22.6.2005 22:26:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ko partnerju ni do seksa: 5 najpogostejših...
Največkrat za to, da eden od partnerjev ali oba več ne čutita seksualne želje, ne tiči v tem, da je partner premalo priv...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Določitev spola.
пеперутка16

Kako zanesljiva je določitev spola z ultrazvokom? Vaše izkušnje so: