|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod v medenični vstavi - prosim za izkušnje
3.12.2009 19:30:34   
Gwendolen
Ko že ni nekega prometa na januarkah, bom pa še sem copy-pastala svoje vprašanjce...

Imela bi eno vprašanje za tiste, ki ste že rodile in ste že mamice!
Ali je mogoče katera rodila otročka v medenični vstavi? Kako je bilo? Naš bebi je na riti in nič ne kaže na kak premik, ker je takoooo fajn sedet, a ne? Oziroma ali je katera imela otroka na ritki tudi v terminu in kako se je zadeva razpletla? Zanimajo me konkretne izkušnje, moj G mi sedaj še ni nič konkretnega rekel, ker si je verjetno mislil, da je itak še čas za to. Sem 33 tednov user posted image in sem rada malo vnaprej pripravljena in oborožena z vsemi možnimi informacijami. Sedaj imam itak preglede že na 2 tedna in mi bo verjetno redno preverjal stanje in ga bom že zagnjavila ... ampak ... vse hočemo vedet vnaprej.

Hvala vsem že vnaprej ...

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porod v medenični vstavi - prosim za izku...
3.12.2009 19:44:47   
valentinčica30
Iz prve roke, ni bilo tako strašno kot sem pričakovala in kot pravijo nekatere. Po neuspelem zunanjem obratu, ki ni bil mogoč zaradi malega trebuha in pomanjkanja poodovnice so miv 39t sprožili porod. Ker je bil to moj prvi porod so vso zadevo vodili malo bolj počasi, vendar ko ga primerjam z drugim normalnim, je bilo prvič kljub temu da je bil prvi daljši in medenična lepši. Razlike pa nobene, je mela mala nogici pokrčene ob trupu.
Sedaj ko pričakujeva tretjega, pa bomo mel najbrž spet medeničnega saj se sploh noče obrnit na glavo, pa sem že v 31t.
Nikar se sekirat, sicer pa če ne boš rodila v LJ in MB porodnišnici, sem slišala da se na ostalih veliko raje odločijo za CR.

srečno, mogoče se pa še obrneuser posted image

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2009 19:49:28   
Gwendolen
Hvala, valentinčica30, za tvojo izkušnjo. Res nisem nameravala roditi v Lj, ampak v Trbovljah in to s pomočjo EA zaradi visokega pritiska, ki ga EA znižuje. No, bomo videli. Tudi jaz držim pesti, da se še obrne.

lp

We're walking in the air

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2009 20:11:34   
endrina
KOlegica se je zaradi take lege otroka s svojim G dogovorila za CR.

Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2009 21:08:23   
saruška
jaz sem tudi imela CR zaradi tega na priporočilo moje G. aja, rodila sem pa v PO!

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2009 23:39:51   
3XMAMICA
Ewo me, rodila v Trbovljah z medeničko. Bilo je res pred 11 leti, pa naj ti opišem.
Celo noč so me pustili, da sem se max. odprla, umetni na polno, zjutraj pa akcija.
Cela ekipa (bilo jih je 11) trije gin., pediater, anastezisti...Babica stoji le pri glavi.
Vse so mi omrtvičili, en gin. te max. prereže, drugi pa izvede vodeni porod.
Ritko s križem potegne ven, praktično nič ne pritiskaš, vse naredi on, tudi bolečine ob samem porodu
niso več tako hude zaradi analgetikov.
Sledi aspiracija otroka....Celotna ekipa je zraven zaradi morebitnih zapletov, priprava na carski rez.
Letos sem rodila tretjega otroka glavično, porod je bil hiter in neprimerljiv s prvim kar se tiče okrevanja, saj nisem bila prerezana.
Tudi drugi porod je bil glavično, ta pa je bil težji od medeničnega, prav tako velik prerez, pa še potiskanje, pa brez analgetikov.
Tako, da najslabša varjanta ta medenička ni. Jaz osebno se za carski rez vsekakor ne bi odločila.

Kar se pa tiče EA v Trb., pa naj ti povem, da je skoraj neizvedljiva. Vprašaj jih, koliko so jih letos že izvedli.
Problem je v anastezistih, so honorarci in se temu izogibajo.
Zelo dobra v tem je bila dr. Pražnikarjeva, ki pa je odšla službovat v Lj.

To so moje realne izkušnje, pri čemer pa vedi, da je vsaka mama svet zase in vsak otoček začetek nove pravljice.

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.12.2009 1:30:06   
Muca83
Sicer imaš še precej časa, da se otroček obrne, ampak tudi meni so skoz govorili saj se bo obrnila, sigurno se bo, no pa se ni user posted image Sicer ti o samem porodu ne morem kaj povedati, ker sem jaz na koncu imela CR. So čakali in čakali, da bi se kaj začelo dogajati, pa tamala ni hotela it ven. Tako sem šla 4 dni čez rok se pokazat v P in tam so mi na UZ izračunali, da bo velik plod (4050g), omejitev za naraven porod v medenični vstavi je pa 3700g, če ima več ne upajo tvegat. Tako so mi kar določili datum za CR, sem ga imela 8 dni čez rok, pa se še vedno ni nič samo od sebe začelo dogajati. Sicer so se kar ušteli v izračunani teži, saj je imela 3460 g ampak jaz sem zelo zadovoljna s tem, da sem imela CR, ker sem zelo hitro okrevala. Pa tudi ne vem če bi jo uspeli ven spravit, ker je imela ogromno glavico - kar 37 cm obseg.

Aja, pa to je bilo vse v LJ. Sem pa takrat brala na internetu, da se v manjših porodnišnicah ne upajo voditi takega poroda, ker imajo premalo izkušenj in kar CR naredijo.

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu 3XMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.12.2009 9:42:08   
Gwendolen
Hvala, punce. Saj če se slučajno ne obrne in mi bojo priporočali CR, bom šla v Postojno, kjer ga delajo v spinalnem bloku. Če se že da kaj pomagat ... bom vsaj takoj lahko videla svojega bebija.

Hvala še enkrat.

lp

We're walking in the air

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.12.2009 9:46:30   
Adelina
No, pa naj ti še jaz opišem porod v medenični vstavi v Ljubljani aprila letos. Imam 3 otroke, prva dva glavična in tretji medenični. Jaz neke bistvene razlike med njimi nisem čutila, sam porod (intenzivne bolečine in potiskanje) je trajal slabo urco. Res pa da sploh nisem bila obremenjena in se poroda v medenični nisem bala. Sem skoz molila, da ne bi blo treba CR, ker sem kljub medenični želela rodit naravno. Sicer so mi CR  že skoraj hotli naredit, ampak ne zaradi vstave, temveč zato ker se plod na začetku po umetnih popadkih ni spuščal. Potem pa se je v roku 3 ur lepo spustil in po predrtju mehurja je vse potekalo hitro in kot sem že napisala ravno tako boleče kot pri prejšnjih glavičnih vstavah. Aja tudi proti bolečinam sem dobila samo pol injekcije, pa še to že prej pri umetnih popadkih. Rezana sem sicer bila ampak minimalno in je tudi okrevanje bilo relativno hitro, čeprav sem šive čutila še 2 meseca po porodu.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.12.2009 11:15:51   
abi
Meni se ni obrnil do 38t, pa še velik user posted image  je bil predviden.
Zunanji obrat ne bi bil smiselen ker je bilo preveč plodovnice(polihidramnij) in bi se mali lahko obrnil spet nazaj. No čisto na koncu so mi porod sprožili ( preeklampsija,polihidramnij) in HB se je otroček obrnil pravilno ker bi bilo drugače za oba kar težko. Tehtal je 4700g, 56cm in og. 38cm.  

Vse dobro,
* a b i *

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.12.2009 13:11:44   
naia
moja user posted image  se tudi ni in ni hotla obrnt, šla na zunanji obrat, ni uspel, bolel k user posted image  user posted image  user posted image , z G sem se zmenila za CR, 24 ur po CR sem bila kot nova, tako lepo so me zašili da se rez skoraj ne vidi, vsa hvala dr. Pušenjaku user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
4.12.2009 14:11:59   
Gwendolen
Adelina, abi, naia, hvala!

We're walking in the air

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.12.2009 14:22:48   
claud
No jaz sem rodila v LJ.
So mi ze takoj povedal da mi CR ne bodo delali....razen ce bi se kaj zakompliciralo.

Porod je potekal cist normalno, sicer dajo kr mal vec protibolecinskih kot ocitno pri ostalih zenskah k majo normalen porod.
V sobi je blo en kup dr. in sester al babic, ker morajo bit pri takem porodu v hitri pripravljenosti ce bi bil potreben CR.
Presredek ti prerezejo takoj, ampak ti najprej omrtvicijo. In ker te tok omoticijo tud sivanja ne cutis...oz jst sploh nism vedla kdaj so me sival.
Pritiskanje je blo pa tako....na boku sm se zacela dusit, ker je otrocek tako pritiskal, potem pa na hrbet, sm parkat pritisnila babica mi je skocila na trebuhuser posted image , pa je bla bejba zunaj....user posted image

V glavnem ne se bat....
Jst sm si preden sm rodila zelela CR, zdj sm pa blazno vesela da me niso poslusal.user posted image
Mi je blo grozno ko mi je g rekla da se moj otrok ne bo nikol obrnil, zunanji obrat tud ni uspel....sm se zjokala, ker sm bla takrat pac obcutljiva, potem pa gremo dalje novim zmagam naproti s pozitivnimi mislimiuser posted image

Ko bos enkrat v p se itak ne bos mela casa obremenjevat kako bos rodila, samo da cimprej rodisuser posted image

Srecno!

< Sporočilo je popravil claud -- 4.12.2009 14:30:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 13
4.12.2009 14:25:04   
tasika12
Moja ginekologija je rekla, da to ni problem, medtem ko sem bila na pregledu v bolnišnici sem bila že dogovorjena za CR, vendar so me popadki prehiteli in do konca sem bila s popadki in bolečinami in se nisem odpirala, pa so še vedno vztrajali, ker je bilo ponoči, dokler se ta mala ni pokakala in nato so takoj naredili carski rez. Res pa da sem bila zelo prestrašena in tudi po CR si nisem takoj opomogla in zelo boli. Tako to je moja izkušnja.

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?