|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dunstan baby language
30.11.2009 21:10:29   
misamuk
Punce, sem zdajle v par temah brala o joku dojenčka in obupu, ko ne vemo ZAKAJ joka.
Glejte, za mene je bilo magično odkritje "Dunstan baby language".
To je bilo tudi na Oprah shovu in jaz sem si potem snela iz neta.
Absolutno velja za dojenčke do 3 mesecev, kar je itak najtežje obdobje. Gre za to, da dojenčki do 3 mesecev poznajo 5 vrst joka s katerim sporočajo, kaj je narobe (lakota/žeja, mokra plenica, kupček, vroče/mrzlo, krči). In ko znač slišat posamezno vrsto joka, ti je jasno, kaj otrok hoče.
Meni je pomagalo ravno zato, ker v teh prvih 3 mesecih nisem poznala lastnega otroka, nisem vedela, kaj želi. Potem pa se je recimo začela jokat na nee-nee-nee-nee in se točno vedela, da je lačna.
Tko, da tole vzemite čisto kot dobronameren nasvet, vsaj meni je močno močno olajšalo prve 3 mesece, ko sem se itak spopadala s poporodno otožnostjo, ogromnim strahom in še marsičem.
Upam, da sem vam kaj pomagala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dunstan baby language
30.11.2009 21:42:44   
manna
Ne poznam tega baby language, ampak tako na prvi pogled bi rekla, da je bil pri naši punčki dostkrat prisoten tudi jok "utrujena sem, pa se ne morem umiriti", torej ni bil nobeden od teh petih naštetih vzrokov za jok. 

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dunstan baby language
30.11.2009 21:43:52   
nynna
Oj.A je kej vežno kateri jezik si izbereš?

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dunstan baby language
30.11.2009 22:43:20   
L1ana
user posted image Tudi meni je to pomagalo. Čeprav osebno sem najlažje od vseh zvokov ločila le neee - za lakoto, vsi ostali mi niso šli najbolje. Je pa res, da sem si posnetek ogledala le delno - kar se da pač najti na Youtubu ali Google video (tam je bil še pred časom na voljo posnetek Oprahine oddaje v celoti, sedaj ga ne najdem več), tako da so mi ostali zvoki malo manjkali.

Če ne drugega, mi je ta teorija pomagala, da sem se zavedala, da so odzivi/joki dojenčka za eno in isto zadevo več ali manj enaki ter da sem bolj pozorno poslušala našo user posted image ter tako sčasoma vse lažje "uganila", kaj hoče oz. kaj jo muči. Je pa res, da velja to le za prve 3 mesece.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dunstan baby language
1.12.2009 8:46:59   
misamuk
Tudi pri nas je bila najlažje razbrati jok za lakoto, pa tistega za kupček in tistega za krče. Sej tej trije so meni bili tudi najvažnejši.
Nisem sigurna kako je z jokom za utrujenost, lahko da je, samo jaz ga nikoli nisem potrebovala, ker sem ta malo ob prvih znakih dajala spat in ni bila nikoli preutrujena za spanje.

(odgovor članu L1ana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dunstan baby language
1.12.2009 8:59:48   
akin
Naša tamala si pred rojstvom tega dvd-ja očitno ni pogledala in je govorila drug jezik.
Ne pišem tega, da bi tu polemizirala, ampak zgolj zato, da ne bi še katera mamica prve dni dojenčka prenašala naokoli v prepričanju, da ga napenja, revček bi bil pa lačen, ker je ona brez mleka. Tako je namreč bilo pri nas in se še zdaj sekiram zaradi tega.
Če ta Dunstan language malo pogooglate, boste pa tudi hitro ugotovile, da je precej bolj blizu nategi na žalost kot nekemu pravilu. Če pa pri nekaterih res deluje, pa seveda super! Slepo verjet pa raje ne kar iz prve.
Sicer se pa po kakšnem tednu ali dveh na srečo mamica in otroček tako ali tako že sporazumeta, pa četudi v kakšnem drugem jeziku :)
Meni, ki pojma nisem imela o dojenčkih, je pa filmček res pomagal vsaj v toliko, da sem sploh ugotovila po čem vse se lahko en jokec razlikuje od drugega in na kaj vse je dobro bit pozoren.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dunstan baby language
1.12.2009 9:01:23   
manna
akin, se podpišem!

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Dunstan baby language
1.12.2009 9:11:43   
Anonimen
sicer tega filmčka nisem videla, se pa strinjam, da imajo dojenčki svojo "govorico", različne joke, ki izražajo različna stanja...
ampak "govor" se od dojenčka do dojenčka razlikuje... potrebno ga je prvi teden, dva dobro opazovati, predvsem njegove reakcije na naš odziv na njegov jok (ups, tole je pa čudno napisanouser posted image )

sem pa nekje prebrala, da več kot ima dojenček jokov, bolj je "inteligenten"... user posted image

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Dunstan baby language
1.12.2009 21:29:28   
.soncek.
nam je pa gospa v materinski (ki je bila sicer babica in patronažna) razlagala o teh vrstah jokov. mi jih nismo vseh razločle, ampak določene pa le.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Dunstan baby language
1.12.2009 22:16:21   
tinec78
Oj,

Jaz sem dunstan baby language posvečala ful časa ko sem bila noseča proti koncu in sem bla ful gappy ko sem slišala prvi nee, a kaj ko so na začetku bli samo nee-ji, ko je bil lačen ali sit, zdaj so kme-ji ne glede na vzrok tko da men ekstra ni pomagal... poskusi pa boš vidla., pri nekaterih sigurno obstajajo ta pravila.

lp
_Tina

(odgovor članu .soncek.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?