|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Podaljšanje porodniške - Ljubljana
27.11.2009 21:50:42   
Urska09
Punce, ima katera izkušnje s tem? Mislim, a se da dobit podaljšanje porodniške samo zato, ker otrok zaostaja v razvoju (slabši mišični tonus, slaba motorika), če je sicer z otrokom vse b.p. in tudi ni nedonošenček? Kako se pa to naredi? Ali poda predlog za podaljšanje RA? Če ja, a to storijo avtomatično za vsakega otroka, ki hodi k njim ali to storijo na prošnjo staršev?

Že vnaprej hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
27.11.2009 21:59:38   
benika
Kako se pa to naredi? Ali poda predlog za podaljšanje RA? Če ja, a to storijo avtomatično za vsakega otroka, ki hodi k njim ali to storijo na prošnjo staršev?


A se tebi res zdi, da imajo v RA čas še skrbet za podaljševanje porodniškuser posted image

Na CSD  daš ti vlogo za podaljšanje porodniške, zraven priložiš izvide iz RA in čakaš na odgovor. 

Ostali komentar pa raje zadržim zase, ker bo drugače spet kreg in kak dolg nos.

< Sporočilo je popravil benika -- 27.11.2009 22:01:21 >

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
27.11.2009 22:06:41   
sazi
No, kar se zamolčanih komentarjev tiče je morda res dobro, da jih zamolčiš. Pa saj ni napisala, da z otrokom ni nič narobe, ampak da zaostaja v razvoju. Moj sinko je tako zaostajal, hodila sva na fizioterapijo, shodil je šele pri 20ih mesecih - še dobro, da sem bila lahko 3 mesece dlje doma, da sem z njim naprej delala vaje, ki jih v varstvu zagotovo ne bi bil deležen.

Podaljšanja porodniške ne dobiš kar tako samo če hodiš v RA. Morajo biti izvidi RA taki, da ti predlagajo podaljšanje. Jaz sem podaljšanje dobila, moja sestra ne - je pa res, da je moj sin precej bolj motorično zaostajal kot njena hči.

Najbolje, da v RA povprašaš, ali se jim zdi, da bi potrebovala podaljšanje, da bi se lahko dlje posvečala pravim vajam in spodbujanju otroka, pa boš že videla, kakšna bo reakcija. Ker če bodo rekli, da ne, da je otrok primeren za v varstvo, potem je res brez veze, da vlagaš za podaljšanje, ker na izvidih ne bo nič takega, kar bi ti podaljšanje omogočilo. Mene je P v RA sama nagovorila, naj dam vlogo, ker mali res potrebuje, da sem še z njim doma. Naprej je pa postopek tak, da izpolniš vlogo (sem si jo sprintala z interneta), daš zraven fotokopije izvidov, sama sem dodala še en dopis in vse skupaj oddala na CSD.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
27.11.2009 22:07:16   
Urska09
Se opravičujem, ker sem tako nevedna. Zato pa sprašujem, a ne?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
27.11.2009 22:13:18   
Urska09
Sazi, najlepša hvala za nasvet. user posted image Namreč, na prvi obisk v RA še čakam (datum že imam). Seveda bi raje videla, da bi se hči normalno razvijala in ne bo potrebno nikakršno podaljšanje. Če pa bodo v RA nasprotnega mnenja, bom storila vse, da ostanem še nekaj časa doma in ji pomagam.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
27.11.2009 23:05:24   
nejcko
V bistvu je tako, da lahko čisto vsaka mama da vlogo za podaljšanje porodniške, druga stvar pa je, če ji jo bodo podaljšali.
V zadnjem letu so zelo poostrili kriterije, zato če nimaš izvida od specialista, nimaš nobene možnosti za podaljšanje. Specialist pa je tudi zdravnik RA, torej moraš vlogi nujno priložiti njegovo poročilo + ostale, če jih imaš.
Je pa seveda veliko odvisno, od kod si, ker kolikor sem brala po forumu, so kriteriji zelo različni. Se mi zdi, da ima LJ eno izmed strožjih komisij.
Meni je sama dr. iz RA predlagala, naj oddam vlogo in mi napisala poročilo, ker moja hčerka motorično zelo zaostaja. Hodiva na fizioterapijo in z njo mora hčerka nadaljevati. Jaz sem ravno danes oddala vlogo, odgovor bom dobila v 3 tednih.

Aja, še to - vlogo za podaljšanje se oddaja 6-4 tedne pred iztekom porodniške.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 27.11.2009 23:06:28 >

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
28.11.2009 9:16:37   
Urska09
nejcko, hvala. user posted image Vidim, da mi bo šlo časovno zelo na tesno, ker imam prvi pregled šele sredi decembra, porodniška pa se mi izteče konec januarja.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
28.11.2009 12:03:55   
akin
Meni so tudi v razvojni rekli, naj dam prošnjo. Težave sicer na srečo niso blazno hude, vsaj upam, da bomo tole lepo prebrodili čim prej, hodiva pa na fizioterapijo, pa tudi alergik je.
Sem pa (žal ne vem več kje) naletela na neko informacijo, da folk namesto v Ljubljano pošilja na druge komisije, recimo v Kamniku naj bi bila še ena, in potem tam dobi odobreno. Ni mi pa najbolj jasno, kako je zdej s tem - a torej lahko vsak pošlje prošnjo kamorkoli? Oziroma mora verjetno na CSD prosit če pošljejo kam drugam. A ima katera kako izkušnjo s tem oz. pozna naslov kakšne druge komisije kot ljubljanske? Da ne bi dobila podaljšano samo zato, ker živim na napačnem koncu SLovenije, se mi pa res zdi malo zamalo. Meni je sicer na fizioterapiji rekla, da podaljšanja tu skoraj noben ne dobi, še nekateri zelo hudi primeri ne, da pa po drugi strani v Ljubljani dobijo podaljšane vse matere nedonošenčkov, kljub temu, da z njihovimi otroci ni praktično nobenih problemov.

Teli naši zakoni so res blesavo napisani, da so takšne stvari praktično prepuščene loteriji... Bi se z velikim veseljem odpovedala podaljšanju porodniške, če bi vedela, da bi s tem omogočila podaljšanje nekomu, ki to potrebuje še mnogo mnogo bolj, kot jaz, ampak glede na situacijo, temu še zdaleč ni tako, zato se mi zdi noro, da ne bi vsaj poskusila, če imam to možnost. Bolj papeške od papeža se ne mislim delat.

< Sporočilo je popravil akin -- 28.11.2009 12:04:53 >

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
28.11.2009 12:05:38   
ledenaa
Ti ne pošiljaš na komisiji ,ampak oddaš na csd in oni pošljejo

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
28.11.2009 19:31:21   
akin
Ja, to že. Ampak tudi na CSD jih menda lahko prosiš, da pošljejo na drug naslov. Dobro pa najbrž je, če veš vsaj na katerega. Če namreč že naletiš na vsaj toliko ustrežljivega uradnika, vseeno dvomim, da bo sam iskal okoli druge naslove. Na enih CSD so pa menda take face, da ti sploh nočejo poslat, ker se jim zdi, da lahko oni kar sami presodijo al si vreden podaljšanja al ne user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
29.11.2009 9:53:01   
ledenaa
akin dvomim
In tudi to,da ti nočejo poslati tega ne morejo narediti ;)

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
29.11.2009 10:19:23   
zaspancek1
To, da kar na CSD lahko presodijo o podaljasanju je pa neumnost, no. Ce oddas vlogo, jo po zakonu morajo sprejet in ustrezno obravnavat. oz. v tem primeru poslat na komisijo, tisto, ki je najbrz krajevno pristojna (nisem pa sla gledat zakonodaje). Tudi npr. za bolnisko je pristojna komisija, ki pokriva podrocje, kjer je tvoj osebni zdravnik (ne glede na tvoje stalno prebivalisce,...). Ne morejo posiljat kar nekam. Pa tudi to, da v LJ podaljsajo porodnisko vsem, ki imajo nedonosencke, ne bo drzalo.
Najbolje, da poklices CSD (po mojih izkusnjah so v LJ se najbolj azurni oz. vsaj njihova spetna stran v Siski) in vprasas kaksen je postopek. Govoric je pa vedno veliko...

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
29.11.2009 14:25:25   
Ileus
Realno gledano imaš po moje zelo malo možnosti, da ti jo podaljšajo (ne razumi narobe - ti želim, da bi ti jo, ampak ne se preveč zanašati na to, da ti jo bodo). Pri podobnih težavah pred dobrim letom meni niso, pa sva s hčerkico hodili na fizioterapijo in v RA od 5. meseca dalje redno, na zadnji kontroli RA so tudi napisali, da potrebuje fizio še dalje. V "naši" RA (ZD Bežigrad) itak vsaki mamici rečejo, naj vloži vlogo za podaljšanje - pa če so težave rahle ali pa hude. Fizioterapevtka mi je takrat rekla, da so zavračali tudi za otroke, ki so imeli izreden zaostanek v razvoju.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
29.11.2009 14:56:01   
Alenka-8
Pozdravljene!
Sama sem vlogo za podaljšanje porodniške oddala dober mesec nazaj. Imam dvojčka, dečka in deklico. Vlogo sem oddajala za deklico, ki je nedonošenček, hipertona, ima znižano vrednost imunoglobulinov in ponavljajoče uroinfekte. Pediatrinja in razviojna pediatrinja (v eni osebi) mi je napisala mnenje in le to sem poleg obrazca oddala na CSD. Nobenih izvidov zraven, samo še odpustnico iz porodnišnice. Seveda pa izvide le dodaj, če jih imaš. Na komisijo pašemo v Koper. Odgovor sem dobila v dobrih dveh tednih in sicer pozitiven - so mi podaljšali za 90 dni. Sem pa vlogo oddala, ko sta bila dvojčka stara 9 mesecev, to je bilo torej skoraj pol leta pred iztekom že odobrene porodniške. Pa ni nihče jamral, da bi bilo prezgodaj. Je pa na žalost tako, da te komisije vloge razrešujejo na an ban pet podgan... Vem iz prve roke, ker mi je za primere povedala RA. In CSD pošlje na tisto komisijo, katera je pristojna glede na kraj bivanja in ne kamorkoli si zaželiš. Srečno!

(odgovor članu Ileus)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
29.11.2009 22:38:50   
ema111
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka-8

Pozdravljene!

CSD pošlje na tisto komisijo, katera je pristojna glede na kraj bivanja in ne kamorkoli si zaželiš. Srečno!



ja, se podpišem, to drži user posted image

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
30.11.2009 9:01:17   
Urska09
Punce, najlepša hvala za pomoč in nasvete. user posted image user posted image

(odgovor članu ema111)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
30.11.2009 9:46:17   
tajalory
Živjo punce,

res je, ni nujno, da dobiš podaljšano porodniško. Pri meni je bilo tako: že 6 m hodiva s hčerko v RA, redno, najmanj 1x tedensko, ker ima znižan centralni mišični tonus, težave z gibanjem in držo, nima ravnotežja in v sedečem položaju ima stegnjene noge. Ima alergijo na KML in jajca, doma smo ugotovili, da ima tudi na krompir in pšenični zdrob, vendar na ti sestavini še ni bila testirana.
Poslala sem vlogo za podaljšanje porodniške in je bila gladko zavrnjena. V RA bi morale še dolgo hoditi, a ne vem kako, saj grem čez 1 m v službo...

Evo, to je moja zgodba...se pravi, da komisija res mal šteje an ban...

Lepo se mejte in držim pesti za vse, ki ste poslale vlogo.

Lp

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
30.11.2009 9:59:09   
ledenaa
ne šteje an ban
Oni dobro vedo ,saj so zdravniki v tej komisiji
In dobijo tisti otroci ,ki ne bodo kar tako zlahka vse popravili -kar je hudo in se potrebuje resss čas
Hodenje v RA čisto nič ne pomeni in prav tako  same alergije ne

(odgovor članu tajalory)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
30.11.2009 10:40:15   
Alenka-8
ne šteje an ban
Oni dobro vedo ,saj so zdravniki v tej komisiji
In dobijo tisti otroci ,ki ne bodo kar tako zlahka vse popravili -kar je hudo in se potrebuje resss čas
Hodenje v RA čisto nič ne pomeni in prav tako same alergije ne

Ne bo čisto držalo. Povem samo en primer: moja mami je pediter in ima tudi razvojno ambulanto. Mnenje za podaljšanje porodniške napiše samo tistemu, za katerega meni, da je upravičen. In je tako eni mamici napisala, katera bi res potrebovala podaljšanje. Pa jo je komisija zavrnila. In je moja mami popenila in klicala tam, kjer so pristojni za podaljševanje. Pa so ji rekli: "Veste gospa, to je tako, v komisiji so šolski zdravniki bla bla bla. Drugič morte prej poklicat..." Pa madona, zakaj bi klicala, če je že v mnenju, ki ga je napisala, navedla razloge, zakaj podaljšanje. Če pa bi prej poklicala, pa bi podaljšali... Ne vem no, če to res ni na an ban pet podgan.
Tajalory predlgam ti, da se pritožiš. Naj ti razvojni pediater še enkrat napiše mnenje. Pa če imaš še kakšen izvid, ga priloži zraven. Eni pravjo, da več kot je izvidov, bolje je. No, jaz nisem imela nobenega, pa so mi podaljšali.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
30.11.2009 10:53:08   
ledenaa
Mnenje RA bolj malo šteje,ker skoraj vsi napišejo da kao otrok potrebuje podaljšanje ;)

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
30.11.2009 11:00:25   
ledenaa
Pozabila povedati,da v komisiji niso nobeni šolski pediatri
In da obstajjao 2-3 stopnje kjer se lahko pritožiš ,če misliš da ti pripada
Torej če se je ta mamica pritožila in so ji v vseh stopnjah zavrnili,potem že ni imela nobenih indikacij za podaljšanje ;)

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
30.11.2009 17:21:53   
tajalory
ledenaa: tvoje mnenje je, da z otrokom, ki hodi v RA ni nič narobe. Zakaj pa sploh tak otrok hodi v RA? Najbrž ne zato ker je super normalno razvit.

Nekatere, ki celo porodniško hodimo tja in vidimo, da ima otrok resne težave, imamo pač drugačno mnenje.
Verjamem, da je veliko še huje bolnih otrok in je prav, da njihove mamice dobijo podaljšanje...

Jaz vsaki privoščim, pa naj ima otrok manjše ali večje težave...tri mesece veliko doprinese otroku.

Ne moreš pa soditi, da redni obiski RA nič ne pomenijo. Verjetno nisi zdravnik, ali pač?

Imam veliko znank, ki so šle samo nekajkrat v RA, pa so dobile, tko da ne bi o tem, kako komisija odloča o tem. Očitno ne preveč strokovno.

Lp

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
30.11.2009 17:56:24   
ledenaa
kdo je rekel,da če otrok hodi v ra da ni nič narobe??
ne obračaj moje stavke tako kot tebi paše ;)
Ja,draga moja jaz sem tudi hodila v ra in sem imela otroka ,ki bi skoraj umrl ,pa kaj zdaj
kdo je rekel da obiski ZA otroka nič ne pomenijo-speti obračaš tako kot tebi paše ;)

(odgovor članu tajalory)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
30.11.2009 20:33:59   
tajalory
Navedla si: "Hodenje v RA čisto nič ne pomeni in prav tako  same alergije ne"....kako naj si človek to razlaga?

Ne obračam besed, samo tako je bilo razumeti tvoje stavke.

Ne razburjaj se:).

Upam, da si ti dobila podaljšano, glede na to, da si napisala nekaj groznega. Kako pa je zdaj tvoj otroček, vse ok?

Lp


(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Podaljšanje porodniške - Ljubljana
30.11.2009 20:35:39   
ledenaa
Za komisijo -saj sem pisala zanjo.
če bi vsi upoštevali hodenje v Ra in malo alergij bi potem 90% otrok bilo doma prav tako mame ;)

(odgovor članu tajalory)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




koliko časa?
čipka

V KOLIKŠNEM ČASU STE SHUJŠALE DO ŽELJENIH KG PO PORODU?

v enem tednu (14%)

v enem mesecu (9%)

v dveh mesecih (5%)

v treh mesecih (10%)

v šetih mesecih do enega leta (30%)

v več kot 1 letu (32%)


Število vseh glasov: 147

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!